Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Gran Canaria genieten van de zee

236 kilometer kust met een oceaan aan mogelijkheden om van de zee te genieten.

Gran Canaria genieten van de zee. Dit alles maakt Gran Canaria tot een favoriete bestemming voor veel Europeanen. Al generaties lang. Zeilers, duikers, surfers, zeevissers of windsurfers. Allemaal komen ze graag naar dit eiland, dat een magnetische aantrekkingskracht heeft. Het eiland heeft een magnetisme waarop iedereen afkomt die op zoek is naar een zee van goed weer.

GRAN CANARIA GENIETEN VAN DE ZEE

Waarom komen er zoveel verschillende mensen samen op hetzelfde punt midden in zee?

Het recept van dit zilte cocktail is simpel. Het eerste ingrediënt: Gran Canaria is een van de plekken met het beste klimaat in Europa. De watertemperatuur (tussen 18 graden in de winter en 22 voor de rest van het jaar) en de goede weersomstandigheden wat golven en wind betreft, maken watersport 12 maanden per jaar mogelijk. Er zijn baaien met ideale condities voor windsurfen of kitesurfen. Het eiland is de thuishaven voor de beste windsurfers die, hoewel ze er niet mee te koop lopen, het grootste deel van het jaar hier doorbrengen. Duikers en vissers geven ook liever niet prijs waar ze precies hun vakantie doorbrengen. 

Booking.com

Zeilers vinden rond Gran Canaria een geweldige wedstrijdbaan. De natuur helpt een handje met goede wind bijna op bestelling, zeestromen die zorgen voor enorme scholen vis dichtbij de kust en een spectaculaire zeebodem. Terwijl in de rest van Europa de activiteiten rond de zee in de winter grotendeels tot stilstand komen, houdt het eiland zijn enorme watersportcentrum open. Het hele jaar door.

Gran Canaria heeft ook een ruim opgezette infrastructuur om van de mogelijkheden die de natuur biedt te kunnen genieten. Het heeft faciliteiten voor allerlei soorten watersport. Bijna overal is wel een bedrijf, een club, vereniging of haven te vinden.

Gran Canaria genieten van de zee

Een eiland waar de zee overal aanwezig is en zich in alle activiteiten mengt. Daarom heeft deze kleine stip op de kaart midden in zee aan de wieg gestaan van 30 wereldkampioenen in verschillende takken van sport en zes keer Olympisch goud in de zeilwereld: José Luis Doreste, Luis Doreste, Roberto Molina, Patricia Guerra, Domingo Manrique de Lara en Fernando León; van de twaalfvoudige wereldkampioen windsurfen: Björn Dunkerbeck en de op hoog niveau zeilende windsurfzussen Daida en Iballa Ruano.

Wie gek is op de zee, wie zeiler, duiker, visser, surfer, kitesurfer of windsurfer is, weet vast al wel wat voor een fantastische vakantie in Gran Canaria hem of haar te wachten staat.

Het weer en klimaat op Gran Canaria

Gran Canaria heeft een warm en zonnig, subtropisch klimaat. De temperatuur is het hele jaar vrij gelijkmatig door de vochtige noordoostpassaat (calisio), en de Canarische stroom, een aftakking van de Golfstroom. Volgens de universiteit van Syracuse heeft de stad Las Palmas op Gran Canaria het beste klimaat ter wereld.

In de bergen in het binnenland is het wat koeler en op de hoogste bergen kan enkele maanden per jaar zelfs wat sneeuw liggen. Tijdens de Calima (wind vanuit de Sahara over de Atlantische Oceaan) lopen de temperaturen op tot soms boven de 40 °C en hangt er een stofwolk van Saharazand boven het eiland.

Het zuiden van Gran Canaria ligt in de regenschaduw van de bergen, met als gevolg dat het daar droger en zonniger is dan in het noorden.

De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 22 °C; de koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 17 °C en augustus is de warmste maand met gemiddeld 24 °C. De meeste regen is in de wintermaanden november, december en januari; de droogste maanden zijn de zomermaanden juni, juli en augustus.

Door de Golfstroom ligt de temperatuur van het zeewater bijna het hele jaar door tussen de 19 en 24 °C.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

We verwachten je op het eiland Gran Canaria!

Wat kunnen we ondernemen op Gran Canaria

Dit Is misschien ook interessant: