Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


El Altiplano: Baza en Huescar

El Altiplano: Baza en Huescar in de provincie Granada, Andalusië

El Altiplano: Baza en Huescar: Baza en Huescar in de provincie Granada, Andalusië - Ben je op zoek naar informatie en tips voor een bezoek aan El Altiplano: Baza en Huescar? Wij vertellen je waar je de mooiste en beste bezienswaardigheden kunt vinden en waar je de leukste activiteiten in El Altiplano: Baza en Huescar zijn.

Alpujarra - Valle De Lecrin in de provincie Granada, Andalusië

El Altiplano ligt ten noordoosten van Granada, waar immense plateaus tot meer dan 1000 meter boven zeeniveau reiken. Er is een enorme en grotendeels verlaten vlakte in het centrale deel, omringd door de bergketens van Sagra, Castril, Baza en Orce . Dit is een land van contrasten, met korte en warme zomers en ijskoude winters. In het voorjaar kunt u de sneeuw zien smelten en afdalen van de toppen naar de stuwmeren van El Portillo, San Clemente en El Negratín. Deze wijk heeft prachtige landschappen waaronder twee natuurparken, de Sierra de Baza en de Sierra de Castril.

Booking.com

Volgens archeologisch bewijs was dit een van de eerste huizen op het vasteland van Europa, meer dan een miljoen jaar geleden. Later, de Iberiërs aangekomen, toen de Romeinen en, uit de 8 ste eeuw, de moslims. De erfenis van de islamitische cultuur is nog steeds terug te vinden in dorpen als Benamaurel of Castilléjar, waar we grotten vinden die door de kolonisten werden gebruikt. De oude Barrio de Santiago de la Alcazaba van Baza of de Alcazaba de lasSiete Torres in Orce zijn andere plaatsen waar je duidelijk de islamitische erfenis van het gebied kunt zien . Na de christelijke verovering van de regio bouwden de heersers kerken zoals de Colegiata de Huéscar en Colegiata de Baza, of het Palacio de Los Enríquez in Baza of het Casa de los Patiños in de Puebla de Don Fadrique.

In deze wijk vind je fantastische vakantieaccommodaties in grotwoningen , bijvoorbeeld in Guadix en El Marquesado. Het zijn enkele van de leukste attracties in de provincie, vooral omdat ze allemaal minstens de driesterrenhotelstandaard hebben.

De heerlijke keuken van de provincie omvat cordero segureño (een lamsschotel) en zelfgemaakte worsten die in grotten worden gedroogd. Het heeft ook een lange traditie in vakmanschap. In de Altiplano kun je allerlei artefacten kopen, variërend van replica's van oude keramische bekers tot handgemaakte gitaren in Baza.

Het aanbod aan toeristische attracties en mogelijkheden voor actief toerisme is indrukwekkend. Ze omvatten pittoreske paardrijtochten en trektochten, maar ook paragliden en deltavliegen vanaf de Pico del Jabalcón.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRANADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE GRANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :