Eten in overdekte markthallen


Heerlijk eten in de mooiste overdekte markthallen van Spanje

Heerlijk uit eten in de mooiste overdekte markthallen van Spanje - Heerlijk eten in de mooiste en bekendste overdekte markthallen van Spanje - Ga eens tijdens je stedentrip heerlijk uit eten in de mooiste markthallen die Spanje rijk is. Dan op een Spaanse mercado (markt) is alles zo heerlijk vers en van een zo goede kwaliteit wat wil je nog meer, hier vind je ook vaak heerlijke lokale lekkernijen maar ook Tapas, paella, sangria…loopt het water je al in de mond? Lekker eten is in Spanje echt geen kunst.

Dan op een Spaanse mercado (markt) is alles zo heerlijk vers en van een zo goede kwaliteit wat wil je nog meer, hier vind je ook vaak heerlijke lokale lekkernijen maar ook Tapas, paella, sangria…loopt het water je al in de mond? Lekker eten is in Spanje e

Dat kan natuurlijk op een leuk terrasje, maar je kunt ook een mercado opzoeken. In elke Spaanse stad vind je wel zo’n overdekte markthal vol met lokale lekkernijen. 

Hier een aantal van de mooiste en beste Spaanse markthallen om te bezoeken en je zelf eens heerlijk te verwennen.

Mercado San Miguel in Madrid   In het hart van Madrid staat sinds 1916 dit prachtige gebouw van de Mercado de San Miguel, gemaakt van glas, hout en staal, is in 2000 uitgeroepen tot ‘Bien de Interés Cultural’, oftewel een cultureel erfgoed.  Na een ombouw

Mercat La Boqueria in Barcelona

Niet te missen tijdens je stedentrip in Barcelona is een bezoekje aan Mercat La Boqueria. Deze kleurrijke markthal vol Spaanse lekkernijen ligt aan de beroemde Ramblas.

Met meer dan 300 kraampjes en ruim 2.500 vierkante meter is het de grootste versmarkt van Barcelona. Het aanbod aan groente, fruit, vis, vlees, kazen en specerijen is enorm. Natuurlijk kun je er ook heerlijke tapas eten of zelfs een kookworkshop volgen. Wil je overnachten op steenworp afstand van Las Ramblas? 

Booking.com

De Mercat de la Boqueria (officieel: Mercat de Sant Josep) is de grootste versmarkt van Spanje gelegen aan de Rambla de Sant Joseph van de stad Barcelona. De markt heeft internationale faam en wordt dagelijks bezocht door zeer veel toeristen en lokale klanten.

La Boquería in Barcelona, de grootste versmarkt van Spanje Wie in Barcelona gezellig over de Ramblas heeft geslenterd is vast ook al eens binnengelopen in de oudste en grootste versmarkt van de stad. Het is bijna onmogelijk om er zomaar voorbij te wandelen. Om die reden is de markthal een echte trekpleister voor toeristen van over de hele wereld die de stad van Gaudi komen bezoeken.

 

Mercado de La Boqueria

Les Rambles, 91, 08001 Barcelona, Spanje

Mercado de San Miguel in Madrid

Op stedentrip in Madrid? Dan is Mercado de San Miguel een verplichte stop voor iedereen die van lekker eten houdt. In het monumentale gebouw in hartje Madrid vind je alles voor je dagelijkse boodschappen. Maar nog veel leuker: je kunt er ook plaatsnemen aan een van de tafeltjes om ter plekke de lekkerste Spaanse hapjes en wijnen te proeven.

 

In het hart van Madrid staat sinds 1916 dit prachtige gebouw van de Mercado de San Miguel, gemaakt van glas, hout en staal, is in 2000 uitgeroepen tot ‘Bien de Interés Cultural’, oftewel een cultureel erfgoed.

Na een ombouw waarbij, gelukkig de historische aspecten wel bewaard gebleven zijn werdt in 2009 de markt met een compleet nieuw concept heropend. Een 21e eeuwse versmarkt voor gourmets

Mercado San Miguel is inmiddels een van de must see's en must do's in Madrid. Nog leuker dan langs alle kraampjes lopen is het ter plekke proeven van al het lekkers dat de markt te bieden heeft. Ga lekker zitten bij een van de eettentjes neem goed glas wijn en één van de vele tapas die te verkrijgen zijn en geniet.

Openingstijden: 10.00 tot 24.00 uur
Weekend 10.00 tot 24.00 uur.
Leuk adresje om te dineren.

Mercado San Miguel
Plaza de San Miguel
Metro: Sol, Opera

Mercado Central in Valencia

Mercado Central in Valencia

In Valencia vind je een van de grootste overdekte markten van Europa. De Mercado Central is een feest voor al je zintuigen. In het indrukwekkende gebouw kun je eindeloos dwalen langs honderden kraampjes met lokale versproducten. De perfecte plek om je culinaire souvenirtjes in te slaan. Zo koop je in Mercado Central de beste kazen, hammen, olijven, wijnen en nog veel meer lekkers.

De Mercado Central - Valenciaans: Mercat Central -  is een overdekte markt in het oude centrum van Valencia die is opgetrokken in art nouveau-stijl. De architect Francesco Guàrdia i Vial ontwierp het gebouw in 1914 samen met Alejandro Saler March. Hun ontwerp werd gekozen uit 6 voorgestelde projecten door het stadhuis van Valencia. Het gebouw werd officieel geopend op 23 januari 1928.

Architectuur
De Mercado Central is een van de meest bezochte gebouwen in Valencia. Het is de oudste overdekte markt van Europa die nog in werking is. Het gebouw is representatief voor de handel en technologie begin 20ste eeuw in Valencia. De koepel is gemaakt van ijzer, kristal en keramiek en is zo'n 30 meter hoog. De twee zijvleugels zijn gemaakt van ongepleisterde baksteen, bewerkt met steen en keramiek.

 

Adres: Plaza del Mercado

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 7.30 - 15.00 uur.

Mercado Atarazanas in Málaga

Mercado Atarazanas is de grootste overdekte markt in het historische centrum van de bruisende stad Málaga

 

Een must voor foodies en fotografen, want een bezoek aan deze levendige markt betekent een explosie van geuren en kleuren.

Tussen de vers waren zijn kleine barretjes verstopt, waar je staand van lekkere tapas en een drankje kunt genieten.

 

Mercado Atarazanas. In het historisch centrum van Málaga ligt de overdekte markt Mercado de Atarazanas. Een geweldig belevenis om deze markt hallen te bezoeken. Levendig en geweldig om doorheen te lopen! een prachtige overdekte markt waar je volop kunt genieten van de geuren en kleuren die overal aanwezig zijn op deze markt.

 

Markthalle Mercado Central de Atarazanas is tussen 1876 en 1879 gebouwd in mooie Neo Múdejar stijl. De prachtige achtergevel is van gekleurd glas. waarin je de history van de markthallen duidelijk kunt herkennen.

Bron: Zoover.nl

Wat gaan we ondernemen in Spanje ?

Misschien ook interessant :


«   »