Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Guadix en El Marquesado

Guadix en El Marquesado in de provincie Granada, Andalusië

Guadix en El Marquesado in de provincie Granada, Andalusië - Ben je op zoek naar informatie en tips voor een bezoek aan Guadix en El Marquesado? Wij vertellen je waar je de mooiste en beste bezienswaardigheden kunt vinden en waar je de leukste activiteiten in Guadix en El Marquesado kunt zijn.

Guadix en El Marquesado in de provincie Granada

De wijk Guadix en El Marquesado liggen in het oostelijke deel van de provincie Granada. Het bestaat uit de stad Guadix en de omliggende dorpen, allemaal rijk aan archeologische en historische bezienswaardigheden . 

Booking.com

Het landschap is er een van contrasten - het heeft heuvelachtige hellingen die reiken tot aan de voet van de Sierra Nevada en een indrukwekkend maanlandschap in de Montes Orientales. Een aantal rivieren kronkelt tussen de roodachtige tinten van de Hoya de Guadix en de groene valleien.

 

Door langs de oude paden te reizen, ziet u indrukwekkende hunebedden, ruïnes uit het Iberische tijdperk en overblijfselen van de Romeinse stad Acci (Guadix) gesticht door Julius Cesar zelf. 

In de 8 ste eeuw de moslims aangekomen en hoewel ze in de 16 e eeuw werden verdreven , hun islamitische erfenis voel je nog steeds in de Mudejar kerken, landbouwtechnieken die nog steeds gebruikt worden vandaag de dag en, uiteraard het meest, de vele Arabische plaatsnamen. 

Hier zijn ook uitstekende voorbeelden van christelijke architectuur, zoals de kathedraal van Guadix en het Castillo de la Calahorra , een van de mooiste renaissancepaleizen van Spanje.

Het bijzondere terrein van de Hoya de Guadix en de valleien van de Río Fardes en Río Gor hebben geleid tot een uniek soort woning: grotwoningen . Doordat ze uit de grond worden uitgegraven en voor isolatie zorgen, zorgen ze ervoor dat de temperatuur het hele jaar constant blijft. Ze zijn warm in de winter en koel in de zomer, ze zijn rustiek en gastvrij met hun witgekalkte muren. Door hun eenvoud word je verliefd op ze en ze vormen een geweldige plek om te verblijven voor een vakantie.

 

Lokaal vakmanschap heeft het overleefd doordat het wordt gewaardeerd als een waardevolle kunst. Deze regio heeft een zeer kenmerkende keramische stijl en unieke vormen voor bepaalde objecten zoals de kan, de Jarra accitana pot of de torico de Guadix. Metselwerk, vlechtwerk en smeedwerk zijn andere kunstvormen die in dit gebied op grote schaal worden beoefend. Guadix en El Marquesado hebben ook een rijke traditie van folklore, festivals, bedevaarten en allerlei vreemde tradities zoals de Fiesta de Cascamorras in Guadix en Baza.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRANADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE GRANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :