Thuiskomen na vakantie? Helemaal niet zo erg!


Wij waren 3 weekjes naar Gran Canaria, nu zullen velen zeggen wat moet je daar nou? Ja, het klopt het is een enorm groot toeristen gebied en zeker Playa del Inglés en juist daar waren we.  Wij , mijn vrouw en  ik waren hier jaren geleden om iets heel leuks te vieren en nu, 76 en 75 jaar oud hadden we weer een grond, na een vervelende periode, was er toch weer iets heel leuks om te vieren. Het gaat weer een beetje met ons, in ieder geval we weten er goed mee om te gaan.

Wij hadden het heel goed naar onze zin, en we hebben ons best geamuseerd en vele leuke herinneringen opgehaald, onze restaurantjes bezocht en te over gedaan aan lekker eten en drinken, maar ja aan alles komt een einde en je moet tóch een keer naar huis. Met een klein (of groot) beetje tegenzin pak je je koffer in. Maar is het echt zo erg om weer thuis te komen? Wij vinden van niet. Waarom? We leggen het graag uit!

THUISKOMEN NA VAKANTIE? HELEMAAL NIET ZO ERG!

Niets zo fijn als je eigen douche of bed

Het was toch wel weer lekker om in ons eigen bed te slapen na thuiskomst. En ook je eigen douche, is de waterstraal thuis toch net iets warmer en harder en nogmaals je eigen bed ligt toch nog net wat fijner.

Verschoon één dag voor vertrek jouw lakens. Niets fijner dan na jouw vakantie in een überfris bed te stappen.

Booking.com

Maximale vakantie-napret

“Weet je nog in dat ene restaurantje…”
“Het gaafste aan de vakantie was toch wel…”

 

Eenmaal thuis was het natuurlijk niet meteen gedaan met onze vakantiepret; napret hoort hier ook nog bij. Dat betekent samen terugdenken aan de fijne momenten en je familie en vrienden vertellen hoe geweldig het was.

En wat dacht je van vakantiefoto’s? Deze uitzoeken, eventueel bewerken en op social media zetten, brengt je ook weer even terug in de tijd.

 

Niet meer leven uit je koffer

En ja, je leeft toch uit je koffer en dat kan nog wel eens flink wat graaiwerk zijn. Zeker als net dat ene shirtje onderop ligt. Eenmaal thuis ligt alles weer geordend op de juiste planken.

 

Tijd om de vakantiekilo’s te lijf te gaan

Deze vakantie was fijn en het eten en de wijn smaakte weer voortreffelijk. Maar er was toch een extra kilootje of twee bijgekomen. Eenmaal thuis toch eerst maar eens een weekje diëten.

Wat er nog meer fijn is aan thuiskomen?

Jeuh, je mag wel gewoon toiletpapier door de wc spoelen.

Je hebt ook weer een vast ritme! Dat was wel een beetje mis gegaan op onze vakantie.

 

Tijd voor een nieuw tripje

Last but zeker not least: dat de vakantie achter de rug is, betekent voor ons maar één ding. Het is tijd om over onze volgende vakantie na te denken. Dat betekent niet dat we meteen een nieuw reisje boeken of met de caravan weg gaan. Maar we willen wel nog een paar plaatsen gaan bezoeken waar we een heleboel leuke herinneringen aan hebben, zoals Málaga, Peñiscola, San Pedro, Salamanca, Sevilla, Antequera, Baeza en Ubeda, ja eigenlijk teveel om op te noemen.

Wij gaan alle bestemmingen die we nog willen bezoeken op een rijtje zetten en we kijken wel hoever we komen.

Wat vinden jullie eigenlijk het fijnst aan thuiskomen na vakantie? Of vind je er stiekem helemaal niets fijns aan…?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »