De Patroonheiligen van Malaga


De patroonheiligen van Málaga Ciriaco en Paula. 

De patroonheiligen van Málaga, los Santos mártires, de heilige martelaren van de stad Málaga

Ciriaco en Paula. 

De patroonheiligen van Málaga, los Santos mártires Ciriaco en Paula. Als je door de stad Málaga wandelt kom je deze patroonheiligen van de stad Málaga, San Ciriaco en Santa Paulina op vele plaatsen tegen zoals Paseo de Matricos (de heilige martelaren) dit is de plaats waar het paar om het leven werd gebracht, Plaza de los Már-tires Ciriaco y Paula vind je voor de kerk van Iglesia de los Martires en kijk je op een van de zijgevels van Iglesia de los Martires kun je deze twee, Ciriaco en Paula op een tegelwerk bekijken, Kijk je bij de ingang naar boven, dan zie je boven de deur ook deze twee martelaren en ook het altaar is versiert met afbeeldingen van San Ciriaco en Santa Paula.

DE PATROONHEILIGEN VAN MÁLAGA CIRIACO EN PAULA. 

Maar ook in het wapen en de vlag van Málaga ( Linksboven ) staan Ciriaco en Paula afgebeeld. Dit wordt elk jaar op 18 juni gevierd met een speciale feestdag en een processie ter ere van de patroonheilige ( processie dit jaar op zondag 17 juni.)

Booking.com

De Geschiedenis - De Romeinse keizer

Ten tijde van de Romeinse keizer, werd tegen het christelijk geloof met harde hand opgetreden. De christenen moesten onder dwang het christelijke geloof afzweren. Maar hiermee had het paar Ciriaco en Paula moeite mee, en dat had verstrekkende gevolgen.

Zelfs na diversen martelingen zworen Ciriaco en Paula het christelijk geloof niet af. Hierdoor werden ze ter dood veroordeeld. Op 18 juni in het jaar 303 werden ze gestenigd, en daarna zouden de lichamen verbrand worden aan de rivier Gualdalmedina.

Nadat ze gestenigd waren, werd er een vuurtje gemaakt om de dode lichamen te verbranden. Echter, door een flinke regenbui ging het vuur uit. De lichamen konden dus normaal begraven worden. Deze plotselinge verandering werd door de toeschouwers als een wonder gezien.

Ongeveer 1100 jaar later in 1490 werden de twee Ciriaco en Paula door de katholieke koningen benoemd tot patroonheiligen van de stad Málaga.

Dit wordt elk jaar op 18 juni gevierd met een speciale feestdag en 's avonds is er een processie ter ere van de patroonheiligen.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat kun je ondernemen in Spanje

Misschien ook interessant :


«   »