Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


reisindrukken Zahara de la Sierra

Reisimpressies van het witte dorpje Zahara de la Sierra ligt ongeveer 30 kilometer noordwestelijk van Ronda op 700 meter boven zeeniveau. Dit mooie witte dorpje (Pueblos Blancos)  Zahara de la Sierra ligt in de Spaanse provincie Cadiz in de Sierra de Grazalema

HET PRACHTIGE DORPJE ZAHARA DE LA SIERRA - Beleef Spanje

Het dorp Zahara de la Sierra in het natuur park 'Parque Natural Sierra de Grazalema.

Het dorp Zahara de la Sierra in het natuurpark 'Parque Natural Sierra de Grazalema'. Zoek je even de rust dan is het prachtig Parque Natural Sierra de Grazalema een spectaculair landschap met mooie interessante “Pueblos Blancos” witte Spaans dorpjes in een unieke natuurgebied zoals Grazalema en Zahara de las Sierra de juiste plaats. Het natuurgebied Sierra de Grazalema in het noordelijk deel van de provincies Cadiz en Malaga, dat trouwens door de Unesco als biosfeer reservaat is uitgeroepen. Deze beboste bergketen ligt op een hoogte van 250 meter tot 1.650 meter. In het zuiden gaat het Parque natural de la Sierra de Grazalema over in Parque natural de los Alcornocales, dat doorloopt tot aan Tarifa, de zuidelijkste punt van de provincie Cadiz.

Booking.com

Het dorp Zahara de la Sierra

Het prachtdorpje Zahara de la Sierra, liggend tegen een heuveltop naast een helder blauw meer onder het bewakend oog van een moslimburcht uit de achtste eeuw.

Ben je goed ter been dan is een klim naar het kasteel, wat overigens erg stijl is, echt de moeite waard. Maar ben je eenmaal boven aangekomen dan word je beloond met een overweldigend uitzicht en je kunt vanaf hier van een prachtige zonsondergangen genieten.

HET PRACHTIGE DORPJE ZAHARA DE LA SIERRA - Beleef Spanje

Het dorp ligt aan een mooi azuurblauw meer,  de kleur komt omdat de bodem waarschijnlijk lime steen bevat.

Het is heerlijk hier om in de bergen prachtig wandelingen te ondernemen, er groeien hier veel wilde olijfbomen.

In de zomer kun je er heerlijk watersporten zoals kajakken, zwemmen en vissen om er maar een paar op te noemen

Meer informatie kun je in het bezoekerscentrum van Sierra de Grazalema krijgen in het dorpje Cortes de la Frontera, gemeente Grazalema, en in El Bosque. 

De grootste gierenkolonie

De Sierra de Grazalema heeft nog wat bijzonders, hier bevindt zich de grootste kolonie vale gieren van Europa.

Dit komt omdat hier een bijzondere thermiek aanwezig is waarbij deze roofvogels zich wel heel goed bijvoelen.=

HET PRACHTIGE DORPJE ZAHARA DE LA SIERRA - Beleef Spanje

Deze grote zwevende roofvogels met een vleugelspanwijdte van soms meer dan 2,5 meter, hangen bijna roerloos in de lucht.

Met deze enorme vleugels legt de gier grote afstanden af, en hoewel de vogels meestal zweven en ze langzaam lijken te vliegen kunnen ze een snelheid bereiken van meer dan 70 kilometer per uur, en kunnen honderden kilometers per dag afleggen

De Vale gier is een van de grootste vliegende vogels ter wereld.

 

2 Foto's zijn van Veronica Appelboom

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ZAHARA DE LA SIERRA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :