Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


BOLONIA STRAND - PLAYA DE BOLONIA  CÁDIZ

Veel meer dan een paradijselijk strand

Wat als ik je vertel dat er in Cádiz een strand is dat grenst aan perfectie? Een uitgestrekt zandgebied met daarbovenop een gigantische duin, omringd door helder turkoois water en bovendien gelegen naast een oude Romeinse stad. Ja, dit paradijs bestaat. Dit is het strand van Bolonia in Cádiz , dat wordt beschouwd als het mooiste strand van de provincie en een van de mooiste van heel Spanje.

LONIA STRAND - PLAYA DE BOLONIA  CÁDIZ

Bolonia is een kustplaats en strand in de gemeente Tarifa in de provincie Cadiz in Zuid-Spanje. Het is gelegen aan de Atlantische kust, 22,9 kilometer (14,2 mijl) over de weg ten westen van Tarifa, maar is veel dichterbij in termen van kustafstand. Het strand en de baai staan ook bekend als Playa de Bolonia ("Bolonia Beach"),

 

 Ensenada de Bolonia ("Bolonia Cove") of Bolonia Bay . De ruïnes van de Romeinse stad Baelo Claudia liggen vlakbij het strand en worden beschouwd als de meest complete Romeinse stadsruïnes die ooit in Spanje zijn ontdekt.Het strand is ongeveer 3,8 kilometer (2,4 mijl) lang, met een gemiddelde breedte van ongeveer 70 meter (230 voet). In 2011 had het een bevolking van 117 mensen.

Booking.com

Hoe kom je bij het strand van Bolonia?

Het strand van Bolonia is de natuurlijke voortzetting ten zuiden van Zahara de los Atunes. Het is slechts 20 minuten van Tarifa en iets meer dan een uur van de hoofdstad Cádiz . 

 

Om in Bolonia te komen, volgt u de N-340 in de richting van Tarifa en neemt u de omleiding bij kilometer 70. Vanaf daar wordt de weg 8 kilometer smaller tot je bij de parkeerplaats komt. 

Wat heeft het strand van Bolonia in Cadiz waar iedereen verliefd op wordt?

 

Pure magie! Het is een van deze landschappen die moeilijk met woorden uit te leggen is. We staan tegenover een van de laatste maagdelijke stranden aan de kust van Cadiz . Binnen de gemeente Tarifa en het natuurpark van de Straat heeft het strand van Bolonia gigantische afmetingen.

Bolonia Duinstrand en Natuurmonument

De belangrijkste reden voor dit artikel. Een halvemaanvormig strand met bijna 4 kilometer fijn wit zand en een gemiddelde breedte van 70 meter. En dat alles onder het toeziend oog van een prachtig duin van wel 30 meter hoog.

We kunnen het strand van Bolonia de Cádiz opdelen in verschillende delen. Het centrale deel , dat naast de parkeergarage ligt, is meestal het gebied met de hoogste bezettingsgraad . De gemakkelijke toegang en de nabijheid van de stad El Lentiscal maken het een ideale plek voor gezinnen.

 

In het uiterste noordwesten hebben we de grote hoofdrolspeler van het landschap, de grote duin van Bolonia. Het wordt ten zeerste aanbevolen om langs de kust te lopen tot aan het begin van de duin en zo ver te klimmen als je energie bereikt. Wees voorzichtig, want het bedriegt veel. Het lijkt kleiner dan het in werkelijkheid is. Je komt er meteen achter. Natuurlijk zijn de uitzichten vanaf de top van het duin indrukwekkend. Het typische beeld dat we op ansichtkaarten zien.

 

We kunnen het strand van Bolonia de Cádiz opdelen in verschillende delen. Het centrale deel , dat naast de parkeerplaats ligt, is meestal het gebied waar het drukst is . De gemakkelijke toegang en de nabijheid van de stad El Lentiscal maken het een ideale plek voor gezinnen.

 

In het uiterste noordwesten hebben we de hoofdrolspeler van het landschap, de grote duin van Bolonia . Het wordt ten zeerste aanbevolen om langs de kust te lopen tot aan het begin van de duin en zo ver te klimmen als je kunt. Wees voorzichtig, want het bedriegt. Het lijkt kleiner dan het in werkelijkheid is. Je komt er meteen achter. Natuurlijk zijn de uitzichten vanaf de top van het duin indrukwekkend. 

 

Bovendien is dit stuk strand meestal rustiger. Niet alle bezoekers nemen de moeite om enkele kilometers te lopen en de top van de duin te klimmen.

Naar het zuiden toe verandert het landschap. De grote zandstrook verandert in kleine rotsachtige inhammen . Dit kustgedeelte wordt veel minder bezocht. Ideaal voor rustzoekers en maximale privacy. Bovendien heeft het een natuurlijk zwembad dat er geweldig uitziet. Je zult natuurlijk een lange tijd over zand en rotsen moeten lopen. In google maps is het gemarkeerd als Playa los Baños de Claudia .

 

Dennenbossen van Bologna

Dit het duinsysteem van Bolonia is mobiel en door de wind verplaatst zich de duin momenteel landinwaarts. Dit zorgt ervoor dat sommige dennen half begraven of volledig begraven liggen onder zand.

Om dit merkwaardige landschap te observeren, hebben ze enkele houten loopbruggen  aangelegd die na een korte wandeling eindigen bij een uitkijkpunt voor het meest indrukwekkende deel van de Bolonia-duin. Het kleurcontrast is brutaal.

 

Baelo Claudia Archeologisch Ensemble

Voor mij was dit de grootste verrassing van de dag. Ik wist helemaal niet dat er, letterlijk naast het strand van Bolonia, een archeologische vindplaats was die zo ongelooflijk was als deze. De overblijfselen van een prachtige stad genaamd Baelo Claudia, die in de 2e eeuw voor Christus door de Romeinen werd gebouwd voor commerciële doeleinden. Momenteel wordt het vermeld als een nationaal historisch monument .

We wandelen tussen Romeinse villa's, we bezoeken het forum, de tempels gewijd aan Juno, Minerva, Isis en Jupiter, de markt en het indrukwekkende theater. En dat allemaal met de Atlantische Oceaan en het Afrikaanse continent op de achtergrond.

Daarnaast heeft het complex een bezoekerscentrum en een museum met een interessante permanente tentoonstelling. De tentoongestelde stukken zijn tijdens de archeologische opgravingen gevonden.

De wandeling door het terrein (onverharde wegen) is goed aangegeven met pijlen. De wandeling door deze oude stad en het museum vliegt voorbij. Bovendien is de toegang tot het complex gratis voor Spanjaarden en burgers van de Europese Unie.

 

Natuurlijk mag een bezoek aan Tarifa niet ontbreken . Een van de mooiste steden in Cádiz en met enkele van de beste stranden in de provincie. Van de stranden trekken Los Lances en ook het strand van Valdevaqueros veel aandacht . Beide worden meestal bezocht door surfers. Het strand van Valdevaqueros is bijna een neef van het strand van Bolonia. Het is 4 kilometer lang en heeft een prachtig duin.

     

    ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

    SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

    WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

    MISSCHIEN OOK INTERESSANT :