koud en sneeuwstorm in de provincie Alicante

Gepubliceerd op 8 januari 2021 om 09:36


KOUD EN SNEEUWSTORM IN DE PROVINCIE ALICANTE

De eerste storm van het jaar laat 15 centimeter sneeuw achter in het binnenland van Alicante. De instabiliteit van het weer blijft ook vandaag bestaan en de code oranje waarschuwing is nog steeds van kracht voor de tweede dag op rij. 

IN VERSCHILLENDE SPAANSE REGIO'S ZIJN DE CORONA MAATREGELEN AANGESCHERPT

Zoals we eerder bekend maakten heeft de provincie Alicante te maken met sneeuwval. Er werd aardig wat sneeuw verwacht en dat betekende een oranje weeralarm van Aemet, de Spaanse weerdienst.Vandaag vrijdag 8 januari geldt code oranje ook voor de comarca Marina Alta aan de Costa Blanca.

 

Storm Filomena laat flink van zich merken in de provincie Alicante waar men in het binnenland te maken heeft met lage temperaturen, ijsvorming en sneeuwval. Op donderdag werd 15 centimeter sneeuw geregistreerd en moesten diverse wegen, ondanks de voorbereidingen, toch worden afgesloten.

Booking.com

De meeste sneeuw viel vanaf 700 meter hoogte waar bergen en natuurgebieden zoals Cid-Maigmó, Mariola, Carrasqueta, Reconco, Aitana, Cabeço, Xorret del Catí, Serrella, Puig Campana, Carxe, Sierra de Salinas en Font Roja ontoegankelijk waren of te maken hadden met gesloten wegen.

In dorpen zoals Benifallim, Penáguila, Fageca, Alfafara, Tollos, Agres, Benasau, Alcoleja, Alcoy, Villena, Cocentaina, Beneixama, Biar, Onil en Ibi was de sneeuw te merken op de daken, de wegen, parken en in de weilanden.

Voor vrijdag heeft de provincie Alicante in het binnenland opnieuw een oranje weeralarm gekregen, net zoals delen van de provincies Castellón en Valencia en het binnenland van de autonome regio Murcia. 

 

Voor Castilla-La Mancha geldt in een groot deel van de regio een rood weeralarm vanwege hevige sneeuwval en extreem lage temperaturen.

Marina Alta 

Het opvallende is dat het oranje weeralarm in de provincie Alicante tot in de Marina Alta comarca gaat op vrijdag. Zo hebben Alcoy, Denia net boven Benidorm ook een oranje weeralarm voor mogelijke sneeuwval. In principe spreekt de Aemet over 15 cm sneeuw vanaf 600 meter hoogte.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »