Huevos a la Flamenca - Spaanse Flamenco eieren


Spaanse Flamenco eieren is een typisch traditioneel Andalusische gerecht en is heerlijk en heel makkelijk te maken . Dit gerecht, is vooral bekend in Sevilla en omgeving. Hoewel het recept op verschillende manieren bereid wordt maar de volgende ingrediënten mogen nooit ontbreken ei, chorizo en ham. Dit is de eenvoudigste versie van dit gerecht, maar je kunt ook ui en knoflook aan de saus toevoegen, maar ook groenten zoals rode peper en sperziebonen. Hier het recept hoe je flamenco-eieren maakt .


Spaanse Flamenco eieren - Huevos a la Flamenca - Beleef-Spanje.nl

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 100 gram doperwten 
  • 100 gram gebakken tomaat
  • 50 gram chorizo   
  • 80 gram ham 
  • 1 lepel olijfolie


Bereiding:

Snijd de chorizo en ham in kleine blokjes of schijfjes . Zet een koekenpan met heel weinig olie op, voeg de chorizo en ham toe en bak op middelhoog vuur. Als de ham en de chorizo goed zijn voeg de erwten en de gebakken tomaat toe, mag ook blokjes tomaat zijn en laat eventjes pruttelen zodat de smaken goed opgenomen worden .  Nu kun je dit in schoteltjes verdelen of in een grote schotel doen. 

Maak kuiltjes in het gerecht en breek hierin voorzichtig de eieren. Doe het deksel terug op de pan en laat zo 5 tot 10 minuten pruttelen tot de eiwitten gestold en de dooiers nog zacht zijn. Garneer met peterselie Je kunt de schotel/schoteltjes ook in de oven plaatsen bij ongeveer 180 gr.


Spaanse Flamenco eieren - Huevos a la Flamenca - Beleef-Spanje.nl


WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :