Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Beleef Spanje » Metropol Parasol in Sevilla


Metropol Parasol Sevilla

Metropol Parasol, een geliefde bezienswaardigheid in Sevilla heeft een museum, een overdekte Mercado en ligt in het centrum van de stad Sevilla.

Metropol Parasol in de prachtige stad Sevilla is een project van de Duitse architekt Jürgen Mayer die de uitgeschreven wedstrijd won met zijn ontwerp in 2004. Waardoor het plein “Plaza de la Encarnación” en haar omgeving om getoverd werd. Jarenlang was de Plaza de Incarnación een wat mistroostig plein dat voornamelijk als parkeerplaats werd gebruikt. Men wilde er dan ook een parkeergarage van maken, maar bij de bouw daarvan stuitte man  op Romeinse en Moorse resten.

METROPOL PARASOL SEVILLA

Dat veranderde de plannen. Naar ontwerp van deze Berlijnse architect werd er een reusachtig bouwwerk geschapen dat bestaat uit een zestal in elkaar overlopende houten parasols van 26 meter hoog. Daaronder bevinden zich een dagelijkse versmarkt, een museum en een plein.

De constructie kreeg al snel de bijnaam Las Setas (‘De paddenstoel’). 

Vanaf het plein kun je met een lift omhoog naar een 250 meter lange loopbrug. Op het hoogste punt, het Balcón Panorámico, heb je een prachtig uitzicht over Sevil

Booking.com

Met een duizelingwekkende afmeting van 150 bij 70 meter en 26 meter hoog domineert de Parasol het landschap rond het stadscentrum. Volledig gemaakt van hout, het is ’s werelds grootste houten structuur. Gemaakt van 8000 stukken hout en verbonden met staal en lijm, is de structuur een architectonische nachtmerrie die een prachtig en dromerig resultaat opleverde. Het hele complex werd uiteindelijk in april 2011 geopend en kostte 150 miljoen euro.

Gezien zijn grootte dient de Parasol, ook wel Encarnacion’s Mushrooms genoemd, voor verschillende doeleinden. De Metropol Parasol, ook wel bekend als Las Setas, betekent ‘paddenstoel’ vanwege zijn vorm. De kelderverdieping herbergt een museum met oude Romeinse en Moorse artefacten en de begane grond herbergt een levendige centrale markt. Samen met de geneugten van eten en geschiedenis onder de houten paddenstoelen, zijn de werkelijk verbazingwekkende niveaus van de structuur de terrassen hoog boven de grond.

De terrasvormige loopbruggen op het 2e en 3e niveau van de structuur bieden een prachtig uitzicht over de stad en de mogelijkheid om op ooghoogte langs de oude gebouwen van de oude wijk te lopen.

TIP: Ga er vlak voor zonsondergang naar toe voor een prachtig uitzicht op de daken en de kathedraal van Sevilla.

 

ANTIQUARIUM

In de kelder van Metropol Parasol bevindt zich  het Antiquarium Museum van Sevilla. In dit museum kun je de  archeologische vondsten bekijken, die hier werden gevonden

Adres

Plaza de la Encarnación
41003 Sevilla
Website

 

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag van: 10.00 t/m 20.00 uur
Zondag van: 10.00 t/m 14.00 uur
Feestdagen van: 10.00 t/m 14.00 uur

Het plein vroeger en nu

Op het plein stond een overdekte markt vanaf 1842 die in 1973 plaats moest maken voor een parkeerplaats voor auto's. Toen men eraan dacht hier een ondergrondse parking te bouwen stuitte men op resten van een Romeinse kolonie. Uiteindelijk gaf men de voorkeur aan het plan van de Duitse ingenieur die er, volgens de jury, in slaagde om de oudheid te integreren in een concept dat aansluit bij de architectonische ideeën van Santiago Calatrava en Antoni Gaudí.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :