Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Matadero - SLACHTHUIS IN Madrid

Madrid, het Matadero was een slachthuis is nu een cultureel centrum

In de Arganzuela wijk van de hoofdstad Madrid ligt het Matadero, dit voormalige slachthuis is compleet gerestaureerd tot een multi cultureel centrum. In dit oude abattoir met zijn mooie architectuur vinden tegenwoordig vele culturele activiteiten plaats. Gelijktijdig is het Matadero tegenwoordig een toeristische attractie waar kunst en cultuur  samenkomen.

MATADERO - SLACHTHUIS IN MADRID

Het Matadero in Madrid is een voormalig slachthuis in de Arganzuela wijk van Madrid, die is omgebouwd tot een cultureel centrum. Matadero Madrid is een levendige, voortdurend veranderende ruimte ten dienste van creatieve processen, participatieve kunstzinnige vorming en dialoog tussen de kunsten. Het werd opgericht om te helpen na te denken over de hedendaagse sociaal-culturele milieu en ondersteunende processen om de cultuur van vandaag en morgen te bouwen. Een laboratorium voor experimenten en het bevorderen van nieuwe cross-disciplinair formules.

Booking.com

Architectuur

Op 21 juni 1911 begon de bouw van het slachthuis ( “matadero”) en vee markt, een van de meest bijzondere industriële vestigingen van de 20ste-eeuwse Madrid architectuur. Het project van Luis Bellido werd opgebouwd rond een complex tuinhuisjes gekenmerkt door functionaliteit constructieve rationaliteit en conceptuele eenvoud. Er is echter een historist element in de architectuur, die omvat neo-Mudéjar functies, zoals tegels met abstracte ontwerpen.

De gebouwen waren in gebruik als een slachthuis tot 1996. Aan het begin van de 21ste eeuw, Madrid gemeenteraad besloten om deze ruimte om te zetten in een groot laboratorium voor hedendaagse artistieke creatie. In overeenstemming met zijn experimentele roeping, heeft al de restauratie werk is ontwikkeld door middel van een nieuw toegevoegde, flexibele en omkeerbare architectuur die industriële materialen die verder gaan met het karakter van het pand gebruikt. Zo heeft Matadero een kans om te experimenteren met nieuwe architectuur van Madrid te worden.

MATADERO - SLACHTHUIS IN MADRID

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MADRID NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Wikipedia
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN Madrid

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :