De geschiedenis van de ruit van de metro van Madrid


De geschiedenis van de ruit van de metro van Madrid

De geschiedenis van de ruit van de metro van Madrid, die je nu kunt kopen en mee naar huis kunt nemen

De beroemde architect  Antonio Palacios was  niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp van de metro van Madrid  en de decoratie van de stations, maar hij was ook de auteur van het logo, dat al als een vertegenwoordiger van de hoofdstad werd beschouwd.

de ruit van de metro van Madrid. - Beleef-Spanje.nl

Palacios was duidelijk dat Madrid een "meer Europese" stad moest zijn en  werd geïnspireerd door het logo van de London Underground, waarbij de cirkel werd  veranderd in een ruit en de kleuren rood, wit en blauw bleven. Het was ook gebaseerd op zijn kenmerken, die "eenvoudig maar stevig zijn: helderheid, eenvoud en dynamiek". Een vertegenwoordiging die zich in Metro de Madrid ook in de loop van de tijd en met verschillende trends in de samenleving heeft ontwikkeld, maar de grote verandering kwam in de jaren tachtig.

Booking.com

Het merk Metro kreeg toen een "facelift": de vorm en kleuren bleven behouden (wat het blauw enigszins verminderde), het lettertype werd veranderd in een helvetica en de kleine letters werden voor het eerst gebruikt. Bovendien waren tot dan toe versies van het logo gebruikt met reliëfs en glitters, en werden alleen vlakke kleuren gebruikt, waarbij de 'essentie' werd behouden, waardoor het een symbool van Madrid is geworden.

Gemarineerde ansjovis in regenjas

Nu te koop

Precies, deze week heeft Metro de Madrid aangekondigd dat het een replica van zijn "iconische" diamant op de markt brengt die het logo van het bedrijf vormt als een  nieuw element van zijn merchandisinglijn  en die zowel traditioneel design (de witte voorstad van het bedrijf, rood en blauw) zoals geïllustreerd met de regenboogkleuren van de LGTBi-vlag, vergelijkbaar met die geïnstalleerd in het Chueca-station.

De ruit wordt geproduceerd in een materiaal dat dibond wordt genoemd, lichter en beter hanteerbaar dan het klassieke plaatmetaal, gepresenteerd op ware grootte (110x66,5 cm). Bovendien is hij voorbereid om aan de muur te  worden gehangen,  zodat hij kan worden gebruikt als decoratief element.

De diamanten  kunnen nu worden gekocht in de winkels  die Metro heeft in de stations Sol en Plaza de Castilla, evenals in de Metro online winkel, met een eenheidsprijs van 49,95 euro.

Gemarineerde ansjovis in regenjas

Naast deze replica's van de ruit voegt Metro de Madrid  nieuwe items toe aan haar productcatalogus,  die de komende dagen zal aankomen. 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MADRID NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  65ymas.com
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN Madrid

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :