Het stadje Margalef

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 11:11

Het verrassende stadje Margalef ligt in de provincie Tarragona in de Autonome gemeenschap Catalonië gebouwd tussen de gigantische rotsen van een berg

Straat in Margalef.Moet / Wikimedia Commons

De prachtige steden in Spanje zullen ons blijven verbazen, want in elke hoek van het land vinden we kleine verborgen schatten, zoals de stad Margalef in de provincie Tarragona . Deze stad heeft de bijzonderheid dat het is gebouwd tussen de enorme rotsen van een berg, alsof ze deel uitmaken van de architectuur van de plaats.

Booking.com

Een bevoorrechte locatie

De stad Margalef en zijn unieke schoonheid bevinden zich in het noordwesten van de regio Priorat. Concreet vinden we het op een bevoorrechte locatie, aan de rechterkant van de vallei van de Montsant-rivier die een indrukwekkende kloof creëert tussen het Montsant-massief en de Sierra de la Llena.

Deze orografie heeft het weefsel van de stad getekend, waardoor het een geweldige ervaring is om door de straten te lopen. Margalef is perfect geïntegreerd in de berg, zodanig dat veel huizen en hele straten zich een weg banen door de rotsen. In Calle Covetes is bijvoorbeeld  een hele zijde van steen.

 

Een waardevol architectonisch en natuurlijk erfgoed

Naast die merkwaardige gigantische rotsen die de architectuur van Margalef markeren, kunnen we ook enkele van zijn waardevolle gebouwen bezoeken. Een van de meest opvallende is de parochiekerk van San Miguel , een neoklassieke constructie uit de 18e eeuw. Ook, op slechts 3 kilometer daarvandaan, bevindt zich de hermitage van San Salvador , een 16e-eeuws gebouw dat beschut ligt onder de rots.

 

Aan de andere kant is de stad ook een zeer populaire bestemming onder liefhebbers van avontuurlijke sporten, vooral klimmen . Het gebied biedt eindeloze mogelijkheden voor liefhebbers van deze sport op alle niveaus, van beginners tot gevorderden.

 

Evenzo kunt u gaan wandelen en klimmen naar een piek zoals Les Espadelles, La Pileta, de Tossal de les Ganyes of de Tormo d'en Glora, of speleologie doen in een grot zoals Ximet, Taverna, Teix of Miracle.

Hoe kom je naar Margalef 

De reis tussen de stad Tarragona en Margalef duurt 1 uur en 20 minuten op de N-420. Aan de andere kant, vanuit Lleida duurt het 55 minuten op de C-12 en C-242 en vanuit Barcelona duurt het 2 uur en een kwartier op de AP-7.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MARGALEF NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 20minutos.es

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :