Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


HET OPENBAAR VERVOER IN ALICANTE

Het openbaar vervoer in de stad Alicante met info & tips 

BELANGRIJK:  vanaf 1 februari 2023 begint de nieuwe MIA grootstedelijke busdienst in Alicante, met nieuwe lijnen en uitbreiding van het transportnetwerk.

Het openbaar vervoer van trein, bus, tram en taxi in Alicante. Het openbaar vervoer in Alicante is goed georganiseerd. Er zijn genoeg bussen, er is een goede tram netwerk! En de stad heeft een zeer goede trein verbinding Lees hier meer met info & tips over het openbaar vervoer in de stad Alicante!

HET OPENBAAR VERVOER IN DE STAD ALICANTE - Beleef Spanje

Met het openbaar Vervoer in de stad Alicante kun je makkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Alicante bereiken. het centrum is een aaneengesloten en compacte wijk waar je vaak vlugger te voet bent als met het openbaar vervoer. Het beste aan Alicante is dan ook dat je de stad goed al lopend kunt ontdekken – zelfs het stad strand ligt op korte afstand van het Oude Kwartier. Eigenlijk is wandelen de beste en leukste manier om de stad Alicante te ontdekken, te beleven en te genieten.. Maar als je toch het openbaar vervoer wilt gebruiken, dan vind je hieronder meer informatie over bussen, trams en taxi’s.

 

De bus in Alicante

De bus is een uitstekend vervoersmiddel: je hebt tijdens de rit mooie uitzichten op de stad, en de bus is milieuvriendelijk.

De busdienst in Alicante heet TAM, en dat staat voor Transporte Alicante Metropolitano (Grootstedelijk Transport van Alicante). Er zijn twee TAM-kantoren in het centrum; nabij de Centrale Markt, op Calle Díaz More 6, en er ligt nog een kantoor dicht bij de Haven, in het Centrale Busstation van Alicante (op Muelle de Poniente).

Booking.com

Een gewoon kaartje kan je in de bus zelf kopen. Buschauffeurs geven tot aan €10,- wisselgeld terug. Als je denkt dat je de bus een aantal keer zult gebruiken tijdens je vakantie, is het wellicht een goed idee om een oplaadbare kaart te kopen, genaamd Móbilis. Je kunt zo’n oplaadbare kaart kopen in het TAM-kantoor, en je kunt hem zowel in de bus als in de tram gebruiken. Op de kaart  kun je  dus geld op zetten afhankelijk van hoeveel ritten je wilt maken. Je kunt zowel een 10-ritten Móbiliskaart kopen als een een 30-ritten Móbiliskaart .

De reguliere buslijnen rijden van 6.30 tot 22.30 uur, maar er zijn ook een aantal nachtbussen (03N, 21N, 22N, 23N, 24N), en een speciale bus die de hele dag door naar het vliegveld rijdt (C6).

Er is een app die je realtime op de hoogte houdt over de bussen met informatie en meldingen, genaamd ‘Alicante Bus’. Je kunt hem op je telefoon downloaden, en je kunt ook meer informatie over het openbaar vervoerssysteem van Alicante vinden op de website van Vectalia.

 

Alicante Tourist Card

Een goed alternatief voor de Móbiliskaart is de ‘Alicante Tourist Card’. Deze kaart is beschikbaar in drie varianten: een 24-uurs kaart een 48-uurs kaart en een 72-uurs kaart. Deze kaarten zijn te koop bij kiosken en estancos (Spaans voor tabakswinkels).

Je kunt ook een populaire fietstour maken door de stad ! Kies voor een rondleiding in Valencia en laat je door een gids meenemen langs de highlights.

Trams in de stad Alicante

Het tramnetwerk in Alicante bestaat momenteel uit vier lijnen, maar het netwerk wordt steeds verder uitgebreid. Er is een kustroute met fantastische uitzichten, en er is ook een tram die je van het centrum van Alicante naar Benidorm brengt in slechts 70 minuten.

 

Het grootstedelijk gebied omvat ook nabijgelegen steden zoals San Vicente del Raspeig, Campello en San Juan. In het centrum van Alicante liggen slechts drie stations. In het grootstedelijk gebied kun je trams en bussen combineren, en je kunt binnen één uur gratis overstappen.

 

Gewone kaartjes kun je kopen bij de automatische tickets machines in de tram (het menu is ook in het Engels beschikbaar), bij TRAM-stations, kiosken en tabakswinkeltjes. Je kunt ook een Móbiliskaart of een Tourist Card gebruiken om met de tram te reizen (zie de informatie hier onder). Als je verder dan het grootstedelijk gebied wilt reizen – nog verder dan Campello – heb je een speciaal kaartje nodig.

 

Het grote tramkantoor en de klanten servicevestiging liggen in Luceros, op Plaza de los Luceros. Alle tramstations zijn toegankelijk voor lichamelijk gehandicapten.

Tramstations in het stadscentrum

  • Luceros - op het Luceros-plein.
  • Mercado - vlak bij de Centrale Markt, op de hoek van Avenida Alfonso X El Sabio en Rambla Méndez Núñez.
  • MARQ-Castillo - tussen het MARQ-museum en het Kasteel van Santa Bárbara, op Plaza del Doctor Mas Magro.

 

Tramlijnen

  • L1 - Van Luceros naar Benidorm (kustlijn)
  • L2 - Van Luceros naar San Vicente del Raspeig
  • L3 - Van Luceros naar El Campello (kustlijn)
  • L4 - Van Luceros naar Playa de San Juan

 

Trams rijden van 5.30 tot 23.30 uur. Het is verstandig om je kaartje bij je te houden aangezien je deze nodig hebt om enkele stations te verlaten. Kijk op de website voor meer informatie.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Tix.nl
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :