Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


PLAZA DE LOS LUCEROS in de stad Alicante

Plaza de los Luceros in de stad Alicante, Ontdek en Beleef een van de mooiste en leukste pleinen in de stad Alicante. Het oude centrum van de stad Alicante kent vele leuke en gezellige pleintjes waar je lekker in de schaduw van een lekker koel drankje kunt genieten en de mooie gebouwen die vaak deze pleinen omgeven kunt bewonderen. Een van de meest bekende pleinen is Plaza de los Luceros in de stad Alicante

PLAZA DE LOS LUCEROS IN DE STAD ALICANTE

Foto: Wikipedia

De Plaza de los Luceros (in het Valenciaans , Plaça dels Estels ) is de meest karakteristieke van de Spaanse stad Alicante . In het centrum heeft het een monumentale fontein, gebouwd in 1930 door de beeldhouwer Daniel Bañuls Martínez uit Alicante, die vanaf dat moment de naam Plaça dels Cavalls (Plaza de los Caballos) populair maakte, hoewel het officieel en tot 1934 de naam kreeg van Plaza de la Independencia. 

Booking.com

Vanaf die datum werd het omgedoopt tot Plaza de Catalunya, een naam die het behield tot 1941, toen het werd hernoemd met zijn huidige nomenclatuur, Plaza de los Luceros, naar een strofe van het volkslied " Cara al sol ".

Aan het begin van de jaren vijftig was dit plein een zeer drukke en ontmoetingsplaats in de stad, vooral op zomeravonden, toen de fontein een gratis show van waterlichtjes aanbood.

Het is het centrum van verschillende sociale evenementen in de stad Alicante, zoals de cavalcade van de drie wijzen , de  vreugdevuren van Alicante en de plaats waar de mascletás worden gehouden ; ook, hier komen de fans van de Hércules Club de Fútbol , na een promotie, samen om te baden en te genieten van de overwinningen van hun team.

Het is een zeer centraal plein dat het zenuwcentrum van de vreugdevuren wordt, omdat het daar is waar de spectaculaire "mascletaes" worden afgebrand.

Ook wordt hier op Plaza de los Luceros het oud en nieuwjaar gevierd en de bekende druiven genuttigd en gaat men gezamenlijk, feestelijk het nieuwe jaar in.

Het hoogtepunt van het plein is echter de prachtige fontein, een symbool van de stad. De fontein van de paarden is een artistiek monument van inheemse expressionistische stijl, geïnspireerd door de natuur en de vier sterren of de vier dwalende sterren die aan de sterrenhemel schitteren.

Daniel Bañuls was verantwoordelijk voor het beeldhouwen van dit kunstwerk, dat op zijn eigen merites een van de meest populaire in de hele stad is geworden.

Gedurende het jaar is de Plaza de los Luceros meestal behoorlijk verzadigd met verkeer, hoewel het de moeite waard is om wat foto's te maken en te genieten van 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :