Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


WAT TE DOEN IN ALICANTE?

In de Spaanse badplaats Alicante aan de Costa Blanca kun je je dagenlang vermaken. Of je nu van strand, cultuur of relaxen houdt. We maakten daarom de ultieme checklist; dit kun je allemaal doen in Alicante! Alicante is na Valencia de grootste stad aan de Costa Blanca. Het heeft het gehele jaar door een prettig klimaat en regenen doet het zomers amper. Een echte zonvakantie kun je hier dus goed beleven. Wil je meer dan zon? Alicante heeft meer dan strand in zijn mars. Wat je allemaal kunt doen in Alicante (naast sunsnacken) hebben we voor je op een rij gezet.

WAT TE DOEN IN ALICANTE?

Cultuur snuiven in het Kasteel van Santa Bárbara

Keer je de zee voor een momentje (letterlijk) de rug toe, dan sta je direct oog in oog met het mooie Kasteel van Santa Bárbara. Bewonder het niet alleen vanaf een afstandje, maar bezoek het kasteel ook echt. Dit kan gratis!

Booking.com

De klim – het kasteel staat namelijk op de top van een heuvel – kan wel pittig zijn, maar tegen een kleine vergoeding mag je gebruik maken van de lift.

Nog wat leuke feitjes over het Kasteel van Santa Bárbara; het werd gebouwd in de Middeleeuwen op een hoogte van 166 m en deed dienst als o.a. gevangenis en fort. De eeuwenoude muren zijn een van de vele highlights.

Maak de mooiste kiekjes in El Barrio de Santa Cruz

De oude wijk El Barrio de Santa Cruz is een walhalla voor cultuurzoekers. Wandel door pittoreske straatjes en steegjes omsloten door schattige witgekalkte huisjes.

Onderdeel van de Spaanse cultuur zijn de bloemenpotten die vaak aan de muur hangen en langs de straten staan. Te leuk!

Door de hoge ligging van de wijk heb je regelmatig een uitzicht van jewelste. Houd er wel rekening mee dat een wandeling door El Barrio de Santa Cruz af en toe een flinke klim kan zijn. Trek dus zeker gympjes aan en laat hakken of sandalen thuis.

 

Bezoek Museu de Fogueres

Een uniek museum op Spaans grondgebied is het Museu de Fogueres. Dit museum huist de restanten van een fantastische feestdag in Alicante, Les Fogueres de Sant Joan.

Voor deze feestdag, vergelijkbaar met Las Fallas in Valencia, worden ninots gemaakt. Dit zijn grote beelden die uit hout of piepschuim worden vervaardigd. Deze ninots worden tijdens de feestdag verbrand.

Slechts de mooiste ninots overleven de brand om tentoon te worden gesteld in het Museu de Fogueres.

 

Romantisch wandelen over de Explanada de España

De boulevard van Alicante, de Explanada de España, is breed en lang genoeg voor een wandeling bij zonsondergang.

De Explanada de España kenmerkt zich door het golvende patroon in de kleine steentjes waarmee de boulevard is aangelegd. Er zijn allerlei terrasjes, bars en restaurants waar je ’s avonds van zwoele avonden kunt genieten.

Aan de boulevard zijn doorgaans ook veel locals te vinden. Deze brengen volop sfeer met zich mee. Ook de palmbomen die parallel aan de boulevard lopen zorgen hiervoor. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het uitzicht op de Middellandse Zee.

Wat je nog meer kunt doen in Alicante?

Of bovenstaande het enige is wat je kunt doen in Alicante? Nee! We zetten nog wat extra tips voor je op een rij.

  • Een prachtig plein dat je niet mag missen is Plaza del l’Ayuntamiento. Het leent zich perfect voor een drankje en hapje op een terras. Vanaf hier kijk je uit op het indrukwekkende stadhuis, waar het plein ook naar vernoemd is. Het Spaanse woord voor stadhuis is namelijk Ayuntamiento.
  • Het mag niet missen bij een zonvakantie: strand. Ook Alicante heeft dit. Meerdere zelfs. Playa del Postiguet is een goede optie. Dit strand is bijna een kilometer lang en ligt aan de voet van het Kasteel van Santa Bárbara. Ook bevindt de haven zich direct om de hoek van het strand.
  • Tapas eten kan in Alicante op de traditionele manier: geserveerd op een bordje die op je glas wordt gezet. Deze traditie is aan de Spaanse Costa’s grotendeels verloren gegaan, maar in Alicante kan je dit bij diverse tapasbars nog wel meemaken.
  • De overdekte markthal Mercado Central biedt lokale producten in overvloed aan. Vlees, vis, groenten en fruit in levendige kleuren worden naast elkaar uitgestald. Honger krijg je zeker van een bezoekje. Dat is makkelijk op te lossen door tapas te eten in één van de barretjes op de begane grond. O.a. de pincho’s, een belegd stokbroodje met een prikker erin, zijn hier erg smakelijk. Dat wordt smullen!

Weet jij al wat je allemaal wilt gaan doen in Alicante?

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :