Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Vreugdevuren van San Juan (Alicante)


VREUGDEVUREN VAN SAN JUAN (ALICANTE)

Van 20 juni 2022 t/m 24 juni 2022 wordt San Juan gevierd Spanje

Alicante viert de komst van de zomer met de vreugdevuren van San Juan. In een spectaculaire weergave van muziek, kleur en vuurwerk verdringen duizenden mensen zich door de straten om dit feest te ervaren dat hulde brengt aan het vuur.

VREUGDEVUREN VAN SAN JUAN (ALICANTE)

Om het begin van de zomer te vieren, gingen de lokale bevolking op 23 juni naar het platteland om te dineren: ze aten traditioneel voedsel en als het middernacht werd, staken ze kampvuren aan, dansten eromheen, gooiden vuurwerk en zwommen in de zee. Deze gewoonte bleef door de jaren heen bestaan en in 1928 werden de feesten van de vreugdevuren van San Juan formeel opgericht.

Booking.com

Meerdere dagen viert Alicante dit enorme eerbetoon aan het vuur, waarin de authentieke maar kortstondige kunstwerken de hoofdrol spelen: de "bonfires" - enorme figuren van karton en hout die in de nacht van San Juan worden verbrand.

De koningin van het feest, bekend als de Bellea del Foc (de schoonheid van het vuur), wordt in mei gekozen uit de kandidaten die door een commissie in elke buurt worden gepresenteerd. De festiviteiten beginnen officieel met de plantà , of het bouwen, van enorme vreugdevuren met hun ironische kartonnen figuren die de straten van Alicante vullen met humor en een goed humeur. Die dag worden de barraca 's of grote tenten ook opgezet om als openbare dansvloer te dienen, en hier kunnen fiestagangers de typische vijgen en coca 's (een soort gebak met tonijn, uien en pijnboompitten) proeven.

 

Enkele van de hoogtepunten van de festiviteiten zijn de Intrede van de Bands en Comités, met hun respectieve "schoonheden" en hun hofdames die traditionele kleding dragen; het bloemenoffer aan de patroonheilige van de stad, de Maagd van El Remedio op 21 en 22 juni; en de internationale folklore parade, een spectaculaire processie met dansgroepen van over de hele wereld. Bovendien worden er tussen 19 en 24 juni elke dag om 14.00 uur vuurwerkshows gegeven op het Los Luceros-plein. Het is een goed idee om oordopjes te dragen om deze luidruchtige mascletà's te bekijken , gezien het lawaai dat wordt veroorzaakt door het stof en vuurwerk.

Eindelijk, om middernacht op 24 juni komt de cremà (branden), het hoogtepunt van de feesten. Na een spectaculaire witte palmboom van vuurwerk, worden de vreugdevuren over de hele stad aangestoken en laaien ze op temidden van veel vrolijkheid en dansen en zingen, terwijl brandweerlieden de feestvierders overladen met water in wat bekend staat als de banyà .

 

Maar het feest is nog niet voorbij. Van 25 tot 29 juni is er een vuurwerkwedstrijd op het strand van El Postiguet, en het historische centrum van de stad komt tot leven met een middeleeuwse markt en een scala aan shows.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :