Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Het openbaar Vervoer in Valencia

Openbaar Vervoer in de stad Valencia met tips van localo's voor Valencia

Het openbaar vervoer van trein, bus, metro, tram en taxi in Valencia is goed georganiseerd. Er zijn genoeg bussen, er is een goede metro en tram netwerk! En de stad heeft een zeer goede trein verbinding. Met het openbaar Vervoer in de stad Valencia kun je makkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Valencia bereiken, het centrum is een aaneengesloten en compacte wijk waar je vaak vlugger te voet bent als met het openbaar vervoer.

Openbaar Vervoer in Valencia met tips van localo's voor Valencia - Beleef Spanje

De bus in Valencia

Met de bus kun je goed alle delen van de stad bereiken, en daarbij is er ook een goed metronetwerk met nog eens drie tramlijnen.

Met de bussen te reizen is een goede optie als je goed de weg weet of als je handig bent met je online kaart van Alicante en/of je GPS van je telefoon. Valencia heeft een uitgebreid busnetwerk, waardoor je vlug en ver kunt reizen. Maak je veel gebruik van de bus kun je beter een 10-rittenkaart kopen (bonobús), waarmee je onbeperkt kunt overstappen, dit gaat alleen als je binnen één uur hier gebruikt van maakt. De Bonobús-kaart kun je kopen bij alle erkende winkels met een sticker op de deur. Je kunt je Bonobús-kaart ook in deze winkels opladen.

Kinderen onder 5 jaar mogen gratis mee reizen met een volwassene (maximaal 2 kinderen per volwassen persoon).

Meer informatie over de diversen buslijnen en nachtbus lijnen vind je op bij het Stedelijk vervoerbedrijf EMT

Booking.com

Valencia op de fiets

En wil je de stad op de fiets verkennen? Valencia heeft een heel goed fietsverhuursysteem (Valenbisi), in het centrum en in de meeste wijken van Valencia zijn ook nog eens fietspaden .

De stad Valencia heeft zeer goed fietsverhuur programma en is erg handig als je tenminste in de stad durft te fietsen. De stad Valencia is zogoed als vlak en voor het weer hoef je het niet te laten, dus ontdek en beleef en vooral geniet met de fiets van deze mooie stad!

Je ziet bijna overal in Valencia de blauwwitte Valenbisi-fietsen, en ook in veel fietsstations kun je ze huren en terugbrengen.

 

Het gaat als volgt:

je koopt een kaart bij een van de tickets automaten, druk op het scherm, volg de instructies, en neem een fiets. Het is eigenlijk een kunstje van een cent! Je kunt ook een weekpas kopen. Dan kun je een week onbeperkt een fiets huren, en de fiets breng je terug naar een van de vele plaatsen of stations in de stad. Trouwens voor korte stukjes de eerste 30 minuten zijn gratis. Op de website van Valenbisi vind je ook nog eens een kaart met fietspaden die de stad rijk is.

Denk eraan je mag niet op de stoep fietsen maar wel in voetgangersgebieden, als je tenminste de voetgangers met rust laat.

 

Je kunt ook een populaire fietstour maken door de stad ! Kies voor een rondleiding in Valencia en laat je door een Nederlandstalige gids meenemen langs de highlights.

Het Metronetwerk in Valencia

De beste manier om Valencia te gaan ontdekken over langere afstanden is de metro te nemen. De metro is gemakkelijk, en rijden vaak en op regelmatige tijden. Er zijn 6 lijnen en 3 tramlijnen. Met de tram is iets langzamer, ze rijden bovengronds. De Lijnen 4 en 6 zijn de juiste lijnen om vlug naar het strand te komen.

Als je veel gebruik gaat maken van de metro, is het misschien wel verstandig om een 10-rittenkaart te kopen, ofwel bonometro. JZo een rittenkaart kun je kopen in het metrostation (ticketautomaat of bij de balie), of in een betreffende winkel waar ze een bonometro-sticker op de deur hebben.

 

Door het stadscentrum van Valencia rijden; Lijn 1, 3, 5 en 9. Lijn 3, 5 en 9 komen langs belangrijkste haltes zoals bijvoorbeeld het centraal station Estación del Norte, ook wel Estació del Nord genoemd in het Valenciaans (halte Xàtiva), en Colón, een geliefde winkelstraat in het centrum van de stad. Om naar het Joaquín Sorolla-treinstation te komen, kun je de shuttlebus nemen vanaf Xàtiva, van hieruit loop je binnen 10 minuten naar het station, je kunt ook Lijn 1 of 7 nemen (en stap uit bij Bailén of Joaquín Sorolla/Jesús). Wil je graag naar het strand neem dan tramlijn 4 of 6. De Stad van de Kunst en Wetenschap kun je het beste Lijn 3 of 5 nemen, stap uit bij Alameda, dan moet je nog rond de 15 minuutjes lopen.

Kinderen onder 10 jaar reizen gratis met een volwassene persoon (maximaal 2 kinderen per volwassene persoon). 

Taxi

Er zijn in de stad Valencia taxi’s in overvloed, en een taxi is een goede manier om ’s nachts door Valencia te reizen. 

Voor meer info over het openbaar vervoer kun je de officiële websites van de stad bezoeken via deze links:
Bus: www.emtvalencia.es
Metro: www.metrovalencia.es

 

Valencia Tourist Card

Bekijk ook eens de Valencia Tourist Card waarmee je 24, 48 of 72 uur lang onbeperkt gratis openbaar vervoer hebt binnen de stad Valencia, bus- en tramzone A, en metrozones ABCD, met inbegrip van het traject Valencia-Airport-Valencia (L3, L5).

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR VALENCIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Tix.nl

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN VALENCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :