De meest leuke en romantische wijken in Madrid

Wil je ook weten welke de meest leuke en romantische wijken in de stad Madrid zijn?

De Spaanse hoofdstad Madrid is waarlijk een smeltkroes van geuren, kleuren, smaken, met prachtige straatjes en wijken die vaak nog hun oorspronkelijke Madrilleense sfeer ademen. Kom mee en beleef de romantische wijken van de stad Madrid met je geliefde, vriendin of vrouw, beleef de fijne cultuur, de geschiedenis van de stad en feest met de locals hier zijn de beste romantische buurten van Madrid.

De Spaanse hoofdstad Madrid is waarlijk een smeltkroes van geuren, kleuren, smaken, met prachtige straatjes en wijken die vaak nog hun oorspronkelijke Madrilleense sfeer ademen.

Waar verblijf je nu het beste voor een fijne en mooie romantische vakantie in Madrid

Madrid is een van de meest romantische steden in Spanje. Dwaal samen met je partner door de charmante straatjes, bezoek musea en ontspan in een van de vele stadsparken. 's Avonds kunnen jullie naar een van de vele tapasbars of restaurants gaan, om daarna de bloemetjes buiten te zetten in een club of dakterras.  

Booking.com

La Latina is een van beste zones van Madrid voor koppels. Deze wijk straalt romantiek uit. Je vindt er onder andere drukke tapasbars, smalle straatjes en indrukwekkende historische monumenten. Als een van de oudste delen van Madrid is La Latina een authentieke Spaanse wijk, waar de locals na de werkdag samenkomen in de vele cafés en bars. Op zondagen en feestdagen vindt er in deze wijk de Rastro plaats. Deze vlooienmarkt wordt al voor 400 jaar georganiseerd en is de perfecte plek om samen een zondagochtend door te brengen. Van boeken en oude LP's tot kleren en accessoires, je vindt werkelijk alles op de Rastro markt. Wanneer je de markt hebt bezocht, ga dan zeker een terrasje doen. La Latina is dé place to be voor vermout en tapas.

De Spaanse hoofdstad Madrid is waarlijk een smeltkroes van geuren, kleuren, smaken, met prachtige straatjes en wijken die vaak nog hun oorspronkelijke Madrilleense sfeer ademen.

Een van meest romantische plekken in Madrid is zonder twijfel het Retiro stadspark. In het hart ligt er een grote vijver waar je roeibootjes en waterfietsen kan huren. Geen enkel koppel kan de verleiding weerstaan om een selfie te nemen op de vijver of in een van de imposante serres aan de oever.

Bezoek de wijk La Letras, de literaire, romantische buurt van Madrid. deze wijk was vroeger geliefd bij de schrijvers van de Siglo de Oro, de gouden tijd voor Spaanse kunst en literatuur. Ook Ernest Hemingway verbleef graag in dit gedeelte van de stad. Dwaal door deze buurt en probeer om alle citaten van iconische schrijvers te ontdekken. Deze wijk ligt dicht bij de meest iconische musea van Madrid - Prado, Reina Sofia en Thyssen-Bornemisza - en veel kleine, onafhankelijke kunstgalerijen

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Madrid NOOIT VERGEET

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN Madrid

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :