Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

DE MOOISTE EN BEKENDSTE STRATEN VAN MADRID


DE MOOISTE EN BEKENDSTE STRATEN VAN MADRID

Een van de meest onderscheidende kenmerken van de Spaanse hoofdstad zijn de mooiste straten van Madrid ; tussen de beloopbaarheid, met een compact stedelijk centrum dat de verschillende buurten gemakkelijk met elkaar verbindt.

DE MOOISTE EN BEKENDSTE STRATEN VAN MADRID

Voel de drukte van de grote stad op de Gran Vía

Deze magnifieke hoofdader in Madrid, bekend als de Spaanse Broadway , biedt verbazingwekkende architectuur en het gevoel van een grote stad dat je op weinig andere plaatsen in Europa kunt vinden.

 

De parallellen met de Big Apple zijn te zien in de art-deco wolkenkrabbers , historische theaters en de eindeloze stroom taxi's. Begin uw wandeling vanaf het prachtige Plaza de España en geniet van de sfeer van het drukke Plaza del Callao .

Booking.com

Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Gran Vía vanuit de Gourmet Experience, gelegen op de top van het winkel mecca van Corte Inglés. Vergeet niet omhoog te kijken als je langs de Gran Vía slentert, zonder de iconische engel op de top van het Metropolis-gebouw uit het oog te verliezen.

Vertragen op Calle Fuencarral

Vanaf de Gran Vía sla je de hoek om en vind je een totaal andere sfeer in een wijk met hipsters . Het leven is hier langzamer, de lokale bevolking doet hun boodschappen en geniet van koffiepauzes. Mis de Mercado de San Ildefonso niet , een door New York geïnspireerde overdekte voedselmarkt die, in tegenstelling tot de meer traditionele voedselmarkten in Madrid, drie verdiepingen beslaat.

 

Voel de lokale geest op Calle del Espíritu Santo

Dichter bij het hart van Malasaña, is de kleinere Calle del Espíritu Santo typisch voor deze buurt, met een unieke mix van straatkunst, kasseien en kleurrijke cafés. Hier zie je de lokale bevolking hun honden uitlaten, hun fietsen slepen en kletsen met vrienden.

 

Geniet van een heerlijke lunch bij de Greek & Shop op de hoek, drink een kopje koffie in het retro-chique Lolina Vintage Café , kom langs bij Happy Day voor een cupcake of ontspan met een cocktail bij Vacations Bar . Als u op zoek bent naar lokale charme, dan mag u deze straat zeker niet overslaan.

 

De Calle de Alcalá

Waar de Gran Vía eindigt bij het Metropolis-gebouw, pikt Calle de Alcalá de stroom van prachtige architectuur op en zet deze voort , van de bruisende Puerta del Sol tot het onberispelijke Palacio de Cibeles met zijn lounge op het dak. Onderweg kunt u genieten van de meest indrukwekkende uitzichten over de stad vanaf het dak van de Círculo de Bellas Artes, evenals vanaf het indrukwekkende gebouw van de Bank van Spanje.

 

Maak een artistieke wandeling langs de Paseo del Prado

Vanaf Plaza de Cibeles neemt u een van de bekendste boulevards van Madrid: Paseo del Prado , die dezelfde naam heeft als het wereldberoemde kunstmuseum. Afgezien van het prominente Prado, strekt de boulevard zich uit voorbij het Thyssen Bornemisza Museum en bereikt bijna het Reina Sofía Museum in een gebied dat bekend staat als " The Golden Triangle of Art ".

Andere opmerkelijke hoogtepunten onderweg zijn de verticale tuin van het Caixa Forum, de Koninklijke Botanische Tuin en de Neptunus-fontein. De Paseo del Prado eindigt bij station Atocha, beroemd om zijn jungle in het binnenland.

 

Huertas-straat

Zoals de naam al doet vermoeden, loopt deze rustige straat door de literaire wijk Huertas , ook wel bekend als Las Letras ("Las Letras"). Hier kun je letterlijk de citaten van beroemde schrijvers volgen, kijkend naar de gouden letters op de stoep. Calle Huertas is 's avonds het meest sfeervol wanneer de vele tapasbars tot leven komen en je binnen uitnodigen. Bezoek het intieme Café Jazz Populart voor gratis live muziek, of ga naar de hoek van El Imperfecto voor een mojito.

Ga naar Royal op Calle Bailén

Naast de Gran Vía biedt de Bailén-straat het meest spectaculaire uitzicht op het centrum van Madrid. Ga vanaf Plaza de España door de idyllische Sabatini-tuinen naar het indrukwekkende Plaza de Oriente, gelegen tussen het Koninklijk Paleis en de Nationale Opera. Het is een romantisch decor voor een picknick, en misschien heb je het geluk een aantal geweldige straatmuzikanten te zien. Neem een kijkje in de kleurrijke en moderne kathedraal van Almudena, steek het viaduct over en eindig je wandeling bij de vaak over het hoofd geziene Koninklijke Basiliek van San Francisco el Grande.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MADRID NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JHIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN Madrid

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :