DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE SPAANSE  STAD Elche

Informatie » regio Valencia » provincie Alicante » de Palmen stad Elche met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Ontdek de stad Elche, de stad ligt rond 23 kilometer van Alicante, Costa Blanca. Rond de 10e eeuw werd deze stad gevestigd door de Arabieren en omgaven deze stad met palmbomen, gelijktijdig werd er een dadelpalmen boomgaard aangelegd met een daarbij behorende  irrigatiesysteem.


DE STAD Elche - Beleef Spanje

El Palmeral genoemd was een typisch staaltje van Arabische landbouwpraktijken, deze ondertussen meer dan 200.000 palmbomen geven Elche een bijzondere exotische sfeer,  Deze palmbomen mogen niet worden omgehakt of op een andere manier verwijdert worden. In 2000 werd Palmeral uitgeroepen door de UNESCO tot wereld erfgoed!

 

Basílica de Santa María, Elche, is de huidige basiliek van Elche en gebouwd op de plaats waar vroeger een grote moskee stond. De basiliek van Santa María, ligt aan het gezellige plaza La Glorieta Plaza en zeker een bezoek waard.


Booking.com

Het Palmbos El Palmeral is te bezoeken van Maandag t/m zondag: 7.00 uur t/m 21.00 uur. Ontdek en beleef deze bijzondere Stad van de Palmbomen!

 

Elx heeft een gematigd mediterraan klimaat dat sterk wordt beïnvloed door zijn ligging nabij de Middellandse Zee. De zomers zijn hier warm en heet met temperaturen die overdag gemiddeld net iets hoger liggen dan 30 graden Celsius. Het is hier bijzonder droog en de regen die er valt zal er vaak in de herfstmaanden vallen. Door zijn inlandse ligging mist Elx het koelende effect van de zeewind die er bijvoorbeeld in de stad Alicante wel is.

 

Het weer en Klimaat

In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur hier net iets boven de 30 graden Celsius. Het is hier in Elche bijzonder droog. De meeste neerslag valt hier in de herfstmaanden.Het Archeologisch en Historisch museum

Het museum Museo Arqueológico y de Historia de Elche (MAHE) is zeker een bezoek waard tenminste als je wat meer  te weten wil komen van de stad Elche en de omgeving van de stad Elche. Het Museo Arqueológico y de Historia de Elche heeft twee architectonisch maar zeer verschillende delen. Het moderne gedeelte ligt direct onder het plein met museumstukken uit de oudheid. Het tweede gedeelte van het museum, ligt in een gerestaureerd historisch paleis, hier vind je de moderne geschiedenis van Elche.


elche

Adres
Diagonal del Palau 7
03202 Elche

 

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00 uur - 18.00 uur
Zondag: 10.00 uur - 15.00 uur

 

Prijs
€ 3,00
€ 1,50 - voor 65+

€1,00 -  voor studenten en groepen van meer dan 15 personen
Gratis elke zondag en voor kinderen tot 6 jaar


Het Mysterie van Elche

Elk jaar op 14 en 15 augustus wordt Het Mysterie van Elche opgevoerd, een voorstelling over de laatste levensdagen van Maria, en de ten hemelstijging en de kroning van Maria, welke La Festa wordt genoemd. Deze “Mysterie van Elche” traditie werd in 2001 door UNESCO tot ‘Masterpiece of the Oral and Intangible Heritage of Humanity’ verklaard. De voorstellingen wordt opgevoerd in de basiliek Santa María.

Op 15 augustus om 10.00 uur wordt er een processie van Santa María gehouden, die loopt door het stadscentrum van Elche.


Wat gaan we ondernemen in Elche