De mooiste bezienswaardigheden van de Spaanse Autonome Regio Asturië

Informatie: Reisimpressies van de autonome regio- en provincie Asturië 


Informatie en hints van de regio- en provincie Asturië met de mooiste bezienswaardigheden van Asturië. Het prinsdom Asturië wordt in het Spaans genoemd Principado de Asturias, Asturisch: Principáu d'Asturies Regio Asturië behoord tot een van de zeventien Spaanse autonome regio’s  en ligt in noordwestelijk van Spanje. De Spaanse Autonome Regio ligt in geklemd tussen de Cantabrisch Gebergte en de Cantabrische Zee. Asturië is omgeven door de regio's Galicië  en Cantabrië. In het zuiden aan Castilië en León. Deze Regio is zowel een autonome regio als ook een provincie, met als hoofdstad Oviedo. De grootste stad in deze regio is Gijón. 


DE SPAANSE AUTONOME REGIO ASTURIË

De regio Asturië neemt in de geschiedenis van Spanje een bijzondere plaats in,  het was het enige christelijke gebied en de rest was op het Iberisch Schiereiland Moors. Het kruis op de vlag van Asturië herinnert hier nog aan. 

 

Prinsdom

Asturië is het enige deel van Spanje dat niet onder Moors bestuur heeft gestaan en het Koninkrijk Asturië was de eerste christelijke staat op het Iberisch Schiereiland na de islamitische invasie van Hispania. Om die reden krijgt de Spaanse troonopvolger automatisch de titel prins van Asturië (Spaans: Principe de Asturias).


Booking.com

Een bezoek aan Asturië geeft je de kans om sensaties te herinneren die vaak worden vergeten, zoals het gevoel van rust als je door weelderige groene valleien loopt, door gras loopt, de geur van de zee bij zonsopgang of de koele lucht die langs je wangen strijkt als je geniet van het uitzicht vanaf de prachtige natuurlijke uitzichtpunten.En dit zijn niet de enige sensaties die u te wachten staan: de Asturische keuken is populair in Spanje vanwege de rijke smaken; de regio heeft voorbeelden van unieke pre-romaanse kunst; en de steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden door hun cultuur en architectuur en hebben hun meer industriële verleden achter zich gelaten.

 

Natuurlijk paradijs

Deze regio in het noorden van Spanje nodigt u uit om weer in contact te komen met de natuur en wat welverdiende tijd aan uzelf te besteden en het plezier van zelfzorg te oefenen. Asturië is een goede plek om dit in een rustig tempo te doen, met heerlijk eten en alle natuurlijke landschappen binnen handbereik. Het is niet voor niets zo bekend als een natuurlijk paradijs.

 

Asturië is in wezen natuur en welzijn, een reis waarop u lekker eet, uitrust en met de stroom meegaat in het landelijke binnenland van de regio, geniet van het leven in de steden en de charme van de kustplaatsen. 

 

Erfgoed en moderniteit

Asturië herbergt verschillende werelderfgoed locaties die u kunt bezoeken: de pre-romaanse kerken aan de rand van Oviedo, de stukken van de St James Way die door de regio lopen, verschillende prehistorische grotten met grotschilderingen, de heilige kamer van de kathedraal van Oviedo en de fontein van de Foncalada (deze laatste twee oriëntatiepunten zijn in Oviedo).

 

De drie belangrijkste steden in de regio zijn Oviedo, Gijón en Avilés. De eerste hiervan was de setting van een van Woody Allens films en de inspiratie voor schrijvers als Clarín. Een wandeling door de oude stad onthult bijvoorbeeld het Teatro Campoamor, de thuisbasis van de prestigieuze uitreiking van de Príncipe de Asturias Awards. Gijón is een stad aan zee, met een prachtige boulevard langs het stedelijke strand, een oude visserswijk met spectaculaire uitzichten en het moderne Laboral Ciudad de la Cultura, een cultureel centrum dat de oude universiteit nieuw leven heeft ingeblazen. Avilés van zijn kant heeft een van de best bewaarde oude steden van Asturië en het moderne Niemeyer Centre, de nieuwste creatie in Europa van de architect Oscar Niemeyer.

Bron: Spain.info


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE REGIO SPANJE