bezienswaardigheden VAN DE  PROVINCIE Cáceres

Informatie » Provincie Cáceres » Extremadura » Spanje »  Bezienswaardigheden


Unieke Informatie en hints van de provincie Cáceres

Unieke Informatie en hints van de mooiste bezienswaardigheden van de provincie Cáceres. Wat kun je ondernemen in Cáceres? De provincie Cáceres is een Spaanse provincie en behoort tot de regio Extremadura.  De hoofdstad van de provincie is de gelijknamige stad Cáceres. 


provincie Cáceres

Cáceres

Cáceres is door de eeuwen heen geëvolueerd, gekenmerkt door zijn topografie. De verhoogde ligging, tussen de Sierra de la Mosca en de Sierrilla, heeft de stedelijke ontwikkeling gemarkeerd en de huidige structuur ervan. 

 

Cáceres is rijk aan materialen, zoals graniet, dat door de Romeinen werd gebruikt om hun muren te bouwen. Meer dan 68.000 vierkante meter werd handmatig bewerkt. Kunt u zich voorstellen hoe het proces eruit had kunnen zien? Daarom moedigen we u aan om het monument en zijn grootsheid te bewonderen en het op tijd te plaatsen om de erfenis die ons is overgeleverd te waarderen en hoeveel geluk we hebben dat we er vandaag de dag van kunnen genieten. 


Booking.com

De Romeinse tijd ligt ver weg en in al die eeuwen is de stad flink gegroeid. De ruimte binnen de muren was niet genoeg en beetje bij beetje werden huizen en monumenten buiten de muur gebouwd. 

 

Zo zagen we sinds de 16e eeuw de geboorte van nu emblematische gebouwen zoals het paleis van de hertog van Abrantes, het paleis van Roco Godoy en het Hospital de la Piedad. De uitbreiding van de stad bracht een belangrijke verandering met zich mee. De Plazuela de Santa María was niet langer het centrum waar het commerciële leven plaatsvond. Het verving hem sinds de s. XV De Plaza Mayor, een must-see, evenals andere belangrijke bestemmingen zoals het waterreservoir, gelegen in de kelder van het Palacio de las Veletas, momenteel een van de belangrijkste musea in de provincie.Deze en vele andere uithoeken van de stad hebben ertoe geleid dat Cáceres in 1949 tot Nationaal Monument werd uitgeroepen, tot het Derde Monumentale Complex van Europa en in 1986 door de UNESCO tot Werelderfgoedstad.

 

Maar Cáceres is niet alleen kunst en geschiedenis. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de regio Cáceres. Extremadura is in de EU een pionier geweest bij het aanwijzen van beschermde gebieden binnen stedelijke gebieden. De kolonies van de Kleine Torenvalk van de Monumentale Stad, stedelijke SPA van Cáceres, verdienen speciale aandacht; De Kleine Torenvalkkolonie van Casa de la Enjarada, SPA gelegen in een oude boerderij ten zuiden van de hoofdstad. En ten slotte het Arenales-complex; SPA gevormd door de drie vijvers waaruit het lagunecomplex bestaat, in het westen van de stad Cáceres. 


provincie Lleida

De gril van de natuur

Als er één beeld bestaat dat het noorden van de provincie Cáceres identificeert en representeert, dan is het wel dat van de El Melero-meander. Aan de oostelijke grens van het Gata-gebergte, binnen de regio Hurdes en op de grens tussen Cáceres en Salamanca, kunnen we deze spectaculaire meander observeren die de Alagón-rivier vormt.

 

De dichtstbijzijnde stad is Riomalo de Abajo, afhankelijk van Caminomorisco en een uitstekend startpunt voor een bezoek aan deze gril van de rivier. In deze boerderij kunnen we voorbeelden van Hurdana-architectuur zien en van de gelegenheid gebruik maken om op krachten te komen voordat we aan het pad beginnen, hoewel het niet bijzonder lang of veeleisend is (het reikt niet tot 3 kilometer).

 

Als we Riomalo de Abajo verlaten, komen we al snel een natuurlijke poel tegen die zich vormt in de rivier de Ladrillar. Een pad leidt ons naar de omgeving van de meander. We kunnen het te voet of met de auto verkennen, maar wandelend zullen we betere herinneringen achterlaten aan de karakteristieke landschappen van Las Hurdes.

 

De wandeling zal perfect bewegwijzerd zijn en begeleid worden door dennen- en kastanjebomen. Aangekomen bij de meander hebben we toegang tot het uitkijkpunt dat bekend staat als La Antigua. We bevinden ons nu op een ongeëvenaarde plek om na te denken over dit rivierongeval dat in het regenseizoen niet langer een meander is en ons een eilandje biedt. Zonsondergang is een ideaal moment om dit bezoek te brengen.Voordat we het uitkijkpunt bereiken, hebben we de mogelijkheid om een ​​splitsing te nemen die naar de voet van de meander gaat. Uitkijken over El Melero met het Béjar-gebergte op de achtergrond is een van de must-do activiteiten voor bezoekers aan het noorden van onze provincie.

 

Het is een plek die niet alleen uitnodigt tot contemplatie. We kunnen ook deelnemen aan kano- of catamaranafdalingen, vissen of vogels spotten. Het uitkijkpunt biedt ons een wijds panoramisch uitzicht op de rivier en de bergen eromheen, waardoor het een perfecte plek is om vogels te observeren zoals de zwarte ooievaar, de zwarte gier en de vale gier, de laarsarend of de slangenarend.

 

Met een beetje geluk kunnen we herten zien foerageren aan de oevers van de rivier, vooral in de schemering. Het is ook interessant om de onbewoonde boerderijen van Arrofranco of Martinebrón in de omgeving te bezoeken, ideale plekken om naartoe te gaan tijdens de bronsttijd.

 

De regio Hurdes is altijd een plek geweest waar de natuur en de mens in hetzelfde tempo hebben weten te lopen. Als ze ook beelden als deze van deze meander opleveren, laten ze een belangrijke stempel achter in het geheugen van de bezoeker.Wat gaan we ondernemen in de provincie Cáceres?