Reisindrukken van het Spaanse eiland Mallorca 


Informatie en hints van het eiland Mallorca met de mooiste bezienswaardigheden van Mallorca. Majorca in het CatalaansSpaans en internationaal is de spelwijze meestal Mallorca. Majorca is het het grootste Spaanse eiland van de Balearen. Majorca heeft haar naam te danken aan Griekse kolonisten die hier de gezegende tempel voor Heracles Maliorcas oprichtten. Dankzij de strategische ligging in de Middellandse Zee is het eiland Mallorca van oudsher een belangrijk punt geweest waar een groot aantal  volkeren en culturen doorheen zijn gegaan , van Feniciërs en Grieken tot de  islamitische wereld .


Mallorca - Beleef Spanje

De ‘Rode Pijl’  onderweg naar Sollér


Midden in de Middellandse Zee schittert het zonnig Mallorca, dit is het grootse eiland van de Spaanse Balearen. Hier vind je bruisende badplaatsen zoals El Arenal en Playa de Palma, met prachtige witte stranden en gezellige boulevards. Maar Mallorca verrast ook met romantische verborgen baaien. En dankzij de oude pelgrimswegen zijn ook een paar stevige stappers geen overbodige luxe tijdens je verblijf op Mallorca!


Booking.com

"En vergeet niet in Palma een ritje met de zogenaamde ‘Orange Express’, een ruim 100 jaar oude trein, en bezoek het pittoreske dorpje Sóller. Een historische omgeving die omringd wordt door het prachtige Tramuntana-gebergte. Struin door de smalle en sprookjesachtige steegjes en drink daarna een drankje bij een van de leuke cafeetjes op het centrale plein Plaça d’Espanya."

De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca, dat gelijktijdig de hoofdstad van de Balearen is. De officiële talen deze eilanden groep is het Catalaans en het Spaans; Mallorquín is de lokale Catalaanse spreektaal. 

 

De oorsprong van de naam Mallorca

Het eiland Majorca heeft zijn naam te danken aan de Griekse kolonisten die damaals op het eiland de gezegende tempel voor Heracles Maliorcas oprichtten.

 

Bezienswaardigheden van Mallorca

Het eiland Mallorca heeft zon, zee en stranden, maar daar naast ook een aantal mooie bezienswaardigheden en een heerlijk mooie natuur. De stad heeft verschillende historische gebouwen, prachtige binnenplaatsen en enge steegjes. In het stads centrum bevindt zich de Kathedraal La Seu misschien wel een van de mooiste van Spanje. De bouw van deze Kathedraal duurde in totaal zo een kleine 300 jaar. Vanuit Playa de Palma heb je mogelijkheid om met de trein Rode Pijl’  Sollér te bezoeken.Voor natuurliefhebbers is het Parc Natural de S’Albufera, ten zuiden van Alcúdia een aanrader. Dit grote moerasgebied telt zo’n 200 diversen vogelsoorten en heeft zijn naam te danken aan de vele lagunes (meren) die hier zijn. de De prachtige oude stad Pollença ligt de voet van de Serra de Tramuntana. De stad, is omringt door twee heuvels en ademt vooral historie en is vooral bekend om de kruisweg die naar de kapel op de top van de Calvari gaat.

 

Het weer op Mallorca

Het eiland Mallorca kent zonnige warme zomers en zachte winters. De berggebieden hebben een koel en nat klimaat. Op de toppen van de bergen kan ook sneeuw vallen. s' Winter is het ongeveer 15 graden en in de zomer rond de 30 graden of meer.Toerisme op Mallorca

Mallorca heeft veel te bieden van kleine zandstrandjes aan een kristal heldere zee, duizenden olijven- en amandelbomen en verlaten dorpjes waar je het gevoel hebt dat de tijd al eeuwenlang lijkt stil te staan. In de hoofdstad Palma de Mallorca kun je urenlang heerlijk slenteren langs de mooie, prachtige historische gebouwen die de stad rijk is. En als je de behoefte hebt een stevige wandeling maken, ga dan naar  het Tramuntana gebergte en geniet van de ongerepte landschap.

 

Eten en drinken Mallorca

De uitgebreide keuken van Mallorca weet me altijd weer te verrassen. Ensaimadas worden vaak 's ochtends gegeten. Dit lekkere zoete gebakje is mijn favoriete manier om de dag te beginnen. Ook tijdens de lunch worden er genoeg lekkernijen geserveerd, zoals pa'amb oli (brood met olijfolie en soms ham of kaas) of sobrasada (rauwe worst). Qua hoofdgerechten heb je hier veel variatie, van vegetarische gerechten, tot visgerechten en vlees. Als je tumbet op de kaart ziet staan moet je dit zeker eens proberen. Of arroz brut, als je van wild vlees houdt.De Gastronomie op Mallorca

De typische gerechten op Mallorca zijn bijvoorbeeld:

  • Ensaimadas wordt vaak 's ochtends gegeten. 
  • pa'amb oli (brood met olijfolie, soms met ham of kaas) 
  • sobrasada (rauwe worst).
  • vis- zeevruchten
  • vlees. 
  • tumbet 
  • arroz brut, als je van wild vlees houdt.

Wat gaan we ondernemen op Mallorca?