De mooiste bezienswaardigheden van De Spaanse provincie en stad Huesca

Informatie » regio Aragon » provincie en stad Huesca » mooiste bezienswaardigheden


Informatie en hints van de provincie en stad Huesca  met de mooiste bezienswaardigheden van HuescaDeze provincie is vol contrasten, aangezien het vlakke zuiden uitkijkt op het noorden van de Pyreneeën. De natuur- en skigebieden van Huesca zijn de belangrijkste toeristische attracties, waaraan we de historische en erfgoed erfenis van de stad Huesca moeten toevoegen. Oude kerken zoals de kathedraal van San Pedro of het klooster van San Pedro el Viejo, pleinen en rustige straten of het prachtige stadhuisgebouw zijn bezoeken om in gedachten te houden in de stad.


DE REGIO Aragón

Met bijna 53.000 inwoners is Huesca een van de provinciehoofdsteden met het kleinste aantal inwoners van Spanje. Het wordt omringd door de rivier de Isuela en wordt beschouwd als de toegangspoort tot de Pyreneeën. Meer nog dan de hoofdstad Huesca zelf ligt de belangrijkste attractie in de excursies die we door de hele provincie kunnen maken, met landschappen van extreme schoonheid, vooral als we de toppen van de Pyreneeën naderen.

 

Momenteel is Huesca de tweede stad in Aragon, na Zaragoza. De Arabieren noemden het Wasqa, totdat de christenen het heroverden en het omdoopten tot Osca, en vandaag de dag Huesca bereikten. Het is jammer dat tijdens de Spaanse Burgeroorlog het monumentale erfgoed van de stad ernstig werd beschadigd.

 

In de omgeving van Huesca ligt de Sierra de Guara, een van de belangrijkste buitenste bergketens van de Pyreneeën. Vanaf hier ontvouwt zich het brede natuurgebied van het Ordesa en Monte Perdido Nationaal Park, evenals een reeks pittoreske hooggebergtestadjes, waar we in de zomer skigebieden kunnen bezoeken of kunnen genieten van een groot aantal buitenactiviteiten.


Booking.com

BEZOEKEN

De Kathedraal

Gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw op de plaats waar het Romeinse forum zich bevond, heeft het drie beuken, vijf apsis, een prachtige hoofdingang en de klokkentoren. Het bevindt zich onder de aanbidding van Santa María en benadrukt de belangrijkste gotische deuropening uit 1539, de klokkentoren uit de 15e eeuw en het hoofdaltaarstuk gemaakt van albast uit 1520. U kunt ook het museum en de gotische kloostergang bezoeken.

 

 

Provinciaal Archeologisch Museum

Het werd ingehuldigd in 1873 en vindt het op de Plaza de la Universidad, in het oude gebouw van het Koninklijk Paleis, een prachtig romaans bouwwerk dat zijn oorsprong vindt in de 12e eeuw. Dit museum herbergt een prachtige collectie archeologische vondsten uit de provincie, maar ook gotische panelen en schilderijen uit de 15e tot 18e eeuw. De collectie is verdeeld over acht zalen en beschikt daarnaast over een winkel, een filmzaal en een rustruimte.

 

De Kerk van Sint Peter de Oude

Gelegen in het historische centrum, in de Mozarabische wijk, wordt dit kerkklooster sinds 1885 beschouwd als een Nationaal Monument. Het werd gebouwd in Romaanse stijl in de 12e eeuw en is een van de belangrijkste kerken in deze stijl in Aragon. We moeten vooral de façade, de klokkentoren en het klooster benadrukken. Binnen zie je de graven van de Aragonese koningen Alfonso I El Batallador en Ramiro II El Monje.

 

Gemeentehuis

Binnen de civiele architectuur van Huesca is het stadhuisgebouw misschien wel het beste voorbeeld ervan. Het is een oud paleis, gebouwd tussen de 16e en 17e eeuw. Gelegen tegenover de kathedraal, heeft het een bakstenen gevel met daarop twee vierkante torens. Binnen moeten we de patiotrap en de Hal van Justitie benadrukken, waar je het olieverfschilderij van La Campana de Huesca kunt zien.

 

Kerk van San Lorenzo

Deze kerk werd aan het begin van de 18e eeuw in barokstijl gebouwd en bevindt zich aan de Plaza de San Lorenzo. Volgens de overlevering woonden de ouders van San Lorenzo, momenteel de beschermheilige van Huesca, op hun oude perceel. Het heeft een prachtige centrale toren aan de gevel, een grote koepel uit 1723 en de sacristie met een zilveren buste van Sint-Laurentius uit de 16e eeuw. Elke 10 augustus wordt deze buste begeleid door de Dansers op hun reis naar de kathedraal.Klooster van San Miguel

Gelegen aan de rand van de stad, naast de brug over de rivier de Isuela, werd het in de 12e eeuw gesticht als ziekenhuis en lazaret. Tegenwoordig staat het in de volksmond bekend als het klooster van Las Miguelas, omdat het een gemeenschap van karmelietennonnen herbergt. De klokkentoren in romaanse stijl, het middenschip en twee kapellen naast de pastorie staan nog steeds uit de vroegste periode. Ook het vermelden waard is het indrukwekkende koororgel uit het midden van de 19e eeuw.

 

Muur van Huesca

Er zijn enkele punten in het historische centrum van de stad waar de overblijfselen van de oude muur uit de 9e eeuw te zien zijn. Het is gebouwd door de moslims en is te zien in de omgeving van Coso Alto, Coso Bajo, Joaquín Costa en Trasmuro. Momenteel heeft het slechts één van de bijna honderd torens behouden en geen van de zeven originele deuren. In zijn tijd had het een omtrek van ongeveer tweeduizend meter.

 

Miguel Servetpark

Het werd ontworpen in 1930 en is het belangrijkste park van de stad. Het bevindt zich op dezelfde plaats waar zich in de 17e eeuw de tuinen van het Lastanosa-paleis bevonden. Het heeft iets meer dan 80 verschillende boomsoorten, naast een andere reeks opmerkelijke elementen. Onder hen moeten we het monument voor Las Pajaritas uit 1928 vermelden, de Muziekkiosk, het Sneeuwwitte Huis, de Rozentuin en de Parque Bar, een goede plek om uit te rusten en iets te drinken op de terrassen, vooral in de zomer.

 

EXCURSIES VANUIT HUESCA

De provincie Huesca heeft diverse bezienswaardigheden voor excursies. Onder hen is de stad Jaca , de hoofdstad van het oude koninkrijk Aragon, die vooral opvalt door de kathedraal van San Pedro, of Sabiñánigo , de toegangspoort tot de Pyreneeën.

 

Andere uitstapjes zijn mogelijk naar steden als Alquézar, Aínsa (hoofdstad van de regio Sobrarbe) of Fraga in de regio Los Monegros en aan de oevers van de Cinca.

 

Een essentieel bezoek is het Pyrenese Huesca-gebied, Benasque en zijn vallei, Sallent de Gállego, Monzón of het nationale park Ordesa y Monte Perdido .

 

KLIMAAT

Het klimaat van Huesca is continentaal, zij het met enkele mediterrane hellingen. Het wordt gekenmerkt door koude winters en hete zomers. In de winter is er vorst, mist en sneeuwval en liggen de temperaturen meestal onder nul. De zomers zijn droog, met kans op af en toe een storm, en de maximumtemperatuur kan oplopen tot 30-35 graden. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 13 graden. Tussen de maanden oktober en mei regent het meestal veel.

 

WINKELEN

Het historische centrum van Huesca heeft de beste winkels waar u de traditionele producten van de stad kunt kopen, vooral de ambachten en gebak. De hoofdstad van Huesca is geen hele grote stad, waardoor alles vooral in het centrum geconcentreerd is. De modernste winkelcentra en winkels zijn te vinden aan de rand en aan de hoofdstraten. Ook zijn er winkels van verschillende merken in het centrum.

 

GASTRONOMIE

Er zijn een aantal traditionele gerechten die in de restaurants van de stad op geen enkel menu ontbreken. Daartoe behoren salmorrejo en ajoarriero, evenals kabeljauw, die ajoarriero van Huesca of Huesca-stijl met bloemkool kan worden gemaakt.

Probeer ook eens de eieren met salmorrejo van Hoya de Huesca, de tong in Huesca-stijl of de pintobonen van Monflorite. Als dessert enkele colinetas of kastanjes uit Huesca, en ter begeleiding van de voortreffelijke wijnen uit Aragon.NACHTLEVEN

De oude binnenstad heeft kleine bars, pubs en allerlei plekken om te overnachten. Het Kathedraalplein en de omliggende straten staan vol met deze plekken om te dineren, tapas te eten, wat wijn te drinken of een paar drankjes te drinken. In de oude stad zelf moeten we ook de Plaza de los Fueros de Aragón benadrukken.

Voor degenen die op zoek zijn naar entertainment in de vroege ochtend, moet je naar de wijk El Tubo gaan, met de straten van San Lorenzo, Padre Huesca en Roldán als belangrijkste epicentra. Er zijn bars, pubs en clubs waar u de Huesca-avond kunt beleven.

 

VERVOER

Huesca is een kleine stad, dus om het historische centrum te verkennen hebben we geen stadsvervoer nodig. Je kunt het perfect te voet verkennen of zelfs door een fiets te huren. Voor langere of comfortabelere routes kunt u gebruik maken van de stadsbuslijnen. Er zijn ook taxi's, ideaal voor als de stadsbus 's nachts stopt. De stad is echt niet groot genoeg om gebruik te maken van het openbaar vervoer, laat staan om een auto te huren.

 

HOE BERIJK JE ...

De luchthaven van Zaragoza ligt het dichtst bij Huesca, ongeveer 85 kilometer naar het zuiden. De beste manier om de hoofdstad Huesca te zoeken is echter per trein of over de weg.

Met de trein bereik je Huesca vanuit Madrid in twee en een half uur en is verbonden met andere steden in Spanje.

Met de bus zijn er aardig wat verbindingen, vooral met Zaragoza, maar ook met Pamplona en Barcelona. Als u met de auto komt, staat Huesca zeer goed aangegeven om er gemakkelijk te komen.WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE PROVINCIE HUESCA?