DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE  PROVINCIE Gipuzkoa

Informatie »  Baskenland » provincie Gipuzkoa » mooiste bezienswaardigheden van Gipuzkoa


Baskenland » provincie Gipuzkoa » Reisimpressies van de Baskische provincie Gipuzkoa met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar de provincie Gipuzkoa. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de provincie Gipuzkoa voor je verzameld. Trots op een geschiedenis die de oudste taal van Europa bewaart en schepper van avant-garde bewegingen, biedt Gipuzkoa een uniek en kosmopolitisch territorium en vooral authentiek. Hier vindt u alle geneugten waar reizigers naar op zoek zijn. Van de golvende kust tot een bergachtig en statig binnenland. Maar er is nog veel meer. Je bezoekt stadjes die een museum op zichzelf zijn, je kunt de geboorteplaats van Ignacio de Loiola en Juan Sebastián Elcano bezichtigen en de Twaalf Apostelen (waarvan er veertien zijn) van Oteiza in Arantzazu bewonderen.


REISINDRUKKEN VAN DE PROVINCIE GIPUZKOA

Ervaar uit de eerste hand de bouw van een exacte replica van een 16e-eeuwse Baskische walvisvaarder in Pasaia. Wandel in stilte door het natuurpark Aralar en hoor de mythen die nog steeds op de paden resoneren. En geniet natuurlijk van onze gastronomie, van de rituelen van de ciderhuizen tot de aroma's van salpeter en grill van onze kuststeden. 

 

Guipúzcoa  in het Baskisch : Gipuzkoa is een Spaans historisch gebied en één van de drie provincies die deel uitmaken van de autonome gemeenschap van Baskenland. De hoofdstad en meest bevolkte stad is San Sebastián . Het ligt aan het oostelijke uiteinde van de Cantabrische Zee.


Booking.com

De kust van Gipuzkoa is niet de typische toeristische bestemming van zonnige stranden. De 17 stranden hebben echter werkelijk prachtige landschappen, essentieel om in de zomer te genieten van de schoonheid van de Cantabrische Zee of om te wandelen in de winter. Het strand van Zarautz , het langste, en Playa de la Concha, in San Sebastián , zijn misschien wel de twee bekendste.

 

De provincie Gipuzkoa ligt in het Baskenland , in het noorden van Spanje. Langs de gehele lengte van de kustlijn, een deel van wat bekend staat als de Baskische Kust , zijn er spectaculaire stranden aan de oevers van de Cantabrische Zee, en de ongewone geologische formaties van de kliffen van Deba en Zumaia .Een van de bekendste beelden van dit gebied is het uitzicht op de baai van La Concha in de hoofdstad Donostia-San Sebastián . Deze stad is een perfecte combinatie van adellijke huizen en moderne architectuur; zoals te zien is in gebouwen zoals het Palacio Kursaal conferentiecentrum, waar het beroemde San Sebastián International Film Festival wordt gehouden. Ook de moeite waard om langs de kust te bezoeken zijn badplaatsen zoals Zarautz, Getaria, Mutriku en Hondarribia , die een scala aan culturele attracties bieden.

 

In het binnenland van Guipúzcoa vindt u landschappen van valleien en bergen, evenals natuurgebieden zoals de natuurreservaten Aiako Harria en Aralar. Er zijn ook voorbeelden van romaanse en barokke architectuur: het heiligdom van La Antigua in Zumarraga en de basiliek van Loiola in Azpeitia zijn slechts enkele voorbeelden. Het heiligdom van Arantzazu is ook bijzonder interessant vanwege zijn avant-gardestijl.


provincia Alava

NATUURPARKEN:

 • Aiako Harria is een natuurpark dat wordt gedeeld door Gipuzkoa
  en Navarra en dat het oudste geologische materiaal
  van heel Baskenland bevat, evenals het mijnreservaat Arditurri,
  met Romeinse galerijen.

 

 • -Pagoeta betekent "plaats van beukenbomen" in het Baskisch en wordt gekenmerkt door zijn gemakkelijke bereikbaarheid en de evenwichtige aanwezigheid van menselijke activiteiten dankzij de nabijheid van de zee.

 

 • -Aizkorri Aral waar de hoogste toppen van de hele autonome gemeenschap zich bevinden en waar de belangrijkste rivieren ontspringen. 

 

 • -Aralar, ook gedeeld tussen Gipuzkoa en Navarra, is het belangrijkste weidegebied in Gipuzkoa en benadrukt het megalithische erfgoed.

 

KLIMAAT :

 • Het heeft een zeeklimaat met koele zomers en gematigde winters en overvloedige regen het hele jaar door, maar overheersend in de herfst en vroege winter.


GASTRONOMIE :

 • Typische gerechten vallen op, zoals onder meer Purrusalda (preisoep), kabeljauw met Pil-Pil, kabeljauwcocochas in groene saus of Cabracho-cake. Tolosabonen zijn zeer bekend, evenals Tejas en Cigarrillos als dessert.

 

 • In de hoofdstad bevindt zich het Baskisch Culinair Centrum: een gastronomische faculteit die afhankelijk is van de Universiteit van Mondragón. Het opende zijn deuren in het academisch jaar 2011-2012 en heeft al 14 Michelin-sterren, waardoor San Sebastián de stad is met het hoogste aantal Michelin-sterren per vierkante meter ter wereld.

 

 • De typische Guipuzcoaanse wijn is Txacolí. De grootste productie vindt plaats in de wijnmakerijen van de kustplaatsen Getaria en Zarautz, beide behorend tot de oorsprongsbenaming Getariako Txakolina.

 

 • Idiazábal schapenmelk kaas is uitgeroepen tot Europees gastronomisch erfgoed.


Wat gaan we ondernemen in het Baskenland?