De mooiste bezienswaardigheden van de Spaanse provincie Córdoba

Informatie » Andalusië » provincie Córdoba » mooiste bezienswaardigheden van Córdoba


Informatie en hints van de provincie Córdoba met de mooiste bezienswaardigheden van Córdoba. De provincie ligt in de regio Andalusië in het Zuidelijk deel van Spanje en grenst aan de provincie Sevilla, Málaga, Granada en Jaén en heeft de historische stad Córdoba als hoofdstad. De provincie Córdoba in Andalusië heeft zoals nog twee andere provincies geen kust.


Reisimpressies van de autonome regio Córdoba in Andalusië

De provincie Cordoba is een regio van extreme natuurlijke schoonheid en een geweldige bestemming voor landelijk en cultureel toerisme.

 

Het landschap van de provincie Cordoba is divers: glooiende vlaktes, de rivier de Guadalquivir en de ruige bergketen "Sierra Morena". De provincie is bezaaid met witte dorpjes vol oude monumenten en gebouwen, en Moorse kastelen.

 

De regio staat ook om beide de typische droge witte wijnen, gecombineerd met sherry, maar fruitiger en typisch geproduceerd uit de Pedro Ximenez druif, en olijfolie; wijngaarden en olijfbomen zijn een kenmerk van het landschap, in het bijzonder ten zuiden van Cordoba.


Booking.com

Rondom de provincie

De provincie Corba is verdeeld in twee delen, in het noorden ligt de Sierra Morena, die wordt door glooiende heuvels, en die een natuurlijke barrière tussen het noorden van Andalusië en Extremadura vormt. Het is geen typisch toeristische streek er is zelf een echt en afgelegen deel in deze regio, waar de architectuur meer typisch de omgeving van Extremadura van Cast La Mancha, dan Andalusië is.

 

Enkele dorpen van dit noordelijk gebied zijn Espiel, Belmez en Fuente Obejuna.

 

Espiel is vastgeklampt aan Een berghelling, Belmez Ligt aan Een Steile rot, bekroond deur Een kasteel en Fuente Obejuna is de laatste stad for u de provincie Extremadura bereikt.De " Sierra de Hornachuelos"" Natuurpark is het grootste park in de provincie Cordoba, gelegen in de Sierra Morena, en daar wonen grote kolonies gieren en vele andere diersoorten. Het gebied is aangewezen als biosfeerreservaat.

 

De " Sierras de Cardeña " en " Montoro " Natuurpark ligt in het oostelijk Deel van de Sierra Morena en Heeft Een Geweldig mediterraan ecosysteem rijk aan kurk-en eikenbossen.

 

de bergketens in Het Zuiden van de provincie Vormen de dramatische en ruige toppen van het Natuurpark " Sierra Subeticas ", where u Een Bezoek Kan Brengen aan de charmante stad Cabra , die een interesse geschiedenis en veel bezienswaardigheden aanbiedingen, waaronder een archeologisch museum.Verder naar het zuiden bereikt u de stad Lucena, die opnieuw een historische stad is met een aantal voorbeelden van barokke architectuur. Het is ook een geweldige plek om te winkelen.


Cordoba

Het bergstadje Zuheros heeft een spectaculaire klif positie en u vindt er de intrigerende Cueva de los Murcielagos (Grot van de Vleermuizen). Het mooie dorpje Luque ligt ook in de buurt. Luque hangt aan een rots, en is door een kasteel.

 

De prachtige stad Priego de Cordoba staat om haar uitstekende barokke kerken, en net ten zuiden hiervan ligt Iznajar , gelegen op een klif, en bekend van een immens stuwmeer.

 

Buitenactiviteiten

Dankzij de verscheidenheid van de provincie Cordoba zal zich zeker niet vervelen, want er zijn genoeg activiteiten naar ieders wil. Als u Wil GENIETEN van Het Platteland en activiteiten in Openlucht dan Kunt u eh Wandelen, bergbeklimmen, kanoen van zeilen Op het reservoir Langs de rivier .

 

Als u Houdt van vogels Kijken van Paardrijden, dan Kunt u DAT in Cordoba hiel goed beoefenen , u kunt ook een deel aan een cursus wijnproeven, of gewoon een bezoek brengen aan de prachtige oude dorpen die als stipjes in het landschap te vinden zijn.Gastronomie

De provincie Cordoba enkele van de beste olijfolie van Andalusië, dat is één van de basisingrediënten van de gastronomie in Andalusië. Specialiteiten zijn onder andere de beroemde koude soepen "Gazpacho" en "Salmorejo", enkele van de beste Jamon (ham) is te vinden in de provincie Cordoba, en "Salchichon" (een soort slechtste) en "Morcilla" (worst) zijn beide typisch voor de streek.

 

De plaatselijk geproduceerde wijnen van Cordoba zijn met die van de Sherry uit Jerez. De regio gebruik een 'fino', die is met droge sherry. Pedro Ximenez is de belangrijkste productie van regionale wijnen. 

 

klimaat

Het klimaat van Cordoba is een typisch Andalusisch binnenlands klimaat. Tijdens de zomer is het er heet, tot ver in de 30 graden, begin 40 graden. De lente en de herfst is over het algemeen mild, en de winters zien iets kouder natuurlijk met de beschermde Costa del Sol en Malaga regio.Wat kunnen we ondernemen in Andalusië