DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE SPAANSE  BADPLAATS Calpe 

Informatie » regio Valencia » provincie Alicante » Costa Blanca » De Badplaats  Calpe met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Informatie en hints van de badplaats Calpe aan de Costa Blanca met de mooiste bezienswaardigheden van de Calpe. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de badplaats Calpe voor je verzameld. De Spaanse kustplaats Calpe in het Valenciaans: Calp ligt aan de Costa Blanca in de provincie Alicante, regio Valencia. Wie het over het dorpje Calpe heeft, heeft het over de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach. Deze hoge uit de zee uitstekende rots is wel het herkenningspunt van de plaats Calpe en is gelijktijdig ook een vogelreservaat. Beleef Spanje dé online reisgids met nuttige reis- en vakantie info voor een onbezorgde vakantie naar Calpe, Spanje!


De badplaats Calpe aan de Costa Blanca - Beleef Spanje

Calpe een orgineel vissersdorp

Als je Calpe zegt dan ruik je zout  en voel je en proef je de smaak van de de Middellandse Zee. De haven van Calpe bevindt zich onder de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach. Waar de vissersboten nog steeds verse vis aanleveren. Aan het eind van middag worden deze te koop aangeboden op de veiling. Tegenwoordig liggen in de haven ook vele andere boten, en als je wilt kun je zelfs een tochtje met een van de boten over zee maken.

Ook de oude vissershaven 'Puerto Blanco' liggen nog steeds boten, een leuke plaats om eens lekker te gaan eten en/of drinken en van de bedrijvigheid  in de haven genieten.


Booking.com

Ontdek, Beleef en Geniet Calpe

Dit oude vissersdorp bezit een gezellig historisch centrum, waar je heerlijk kunt slenteren over de oude, smalle straatjes en tussen de vele oude gebouwen en vele leuke winkeltjes. De traditionele vissershuisjes vind je in Calle Puchal.

Het stadje bezit ook nog eens een paar  kleine musea zoals het Comic Museum, het Archeologie Museum, het Etnologische museum en het Casa de la Senorita Museum.

 Calpe werdt zowel door Arabieren als door de Romeinen bezocht. Vroeger was Calpe een ommuurde stad, stukken van deze muur 'Torreon de la Peca' en een uitkijktoren bevinden zich nog steeds in het oude stads centrum.

Ook kun je hier een paar oude kanonnen zien, die gevonden zijn in de zee. Die zijn vermoedelijk van Britse afkomst. Ook de baden van de koningin ‘Los baños de la Reina’  deze zijn gevonden naast de zoutmijnen van Calpe.De stranden in de omgeving van Calpe

De badplaats Calpe heeft twaalf heerlijke stranden, de twee bekendste stranden zijn Playa Arenal en Playa Levante waar ook alle faciliteiten voorhanden zijn, zoals parasols en bedjes en waar je ook van diversen watersporten kunt genieten. Langs deze stranden ligt ook een fijne en gezellige boulevard. Voor duikers en snorkelaars zijn de kiezelsteen strandje Les Bassetes en Raconada del Port zeer geliefd

El Peñon de Ifach

Historisch stond het bij de Feniciërs bekend als de Noordelijke Rots, om het te onderscheiden van zijn zuidelijke tegenhanger, de Rots van Gibraltar, dan: Ifach = Noordelijke  en Peñon = rots.

 

Natuurpark van Penyal d'Ifac

Achter de El Peñon de Ifach bevindt zich een grote lagune die van de zee is afgesloten door stroken zandstrand. Dit wetland gebied rond de lagune is alles wat er nog van over is van de voorheen veel uitgebreidere wetlands van de Marina Alta. Dit unieke natuur gebied met zijn enorme diversiteit kreeg in januari 1987 de status van natuurpark . Met een oppervlakte van 45 hectare is het, het kleinste natuurpark in Spanje, mogelijk in Europa. Het park varieert van zeeniveau tot een hoogte van 332 meter op de top van de rots ( penyal in Valenciaans, peñón in Castiliaans).


Je kunt vanuit de haven ook een wandeltocht naar boven maken. Ben je eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

 

De 'Las Salinas' van Calpe

De zoutwatermeren van Calpe (Las Salinas), zijn ontstaan door de oude zoutmijnen deze waren vroeger belangrijk voor Calpe, vooral voor de visvangst. Nu zijn de Salinas een beschermd natuurgebied, waar vele verschillende dieren, zoals de flamingo’s zich ophouden.Wat kunnen we ondernemen in Calpe?