DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE SPAANSE  STAD Alicante

Informatie » regio Valencia » provincie Alicante » stad Alicante met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Reisimpressies van de geweldige stad Alicante - De stad Alicante is gelijktijdig de hoofdstad van de provincie Alicante en behoord bij de Spaanse autonome regio Valencia. In het  Valenciaans heet de stad Alacant. Hier vind je al het reis en vakantienieuws dat je moet weten en alle reis en vakantie nieuwtjes die je wilt weten over de geweldige stad Alicante Spanje!  Op het vliegveld van Alicante begint voor vele toeristen een fijne vakantie aan de Spaanse Costa Blanca.


DE BADPLAATS EN HAVENSTAD ALICANTE

Alicante

De stad Alicante ligt in de provincie Alicante , waarvan het gelijktijdig de hoofdstad is. Alicante ligt in de regio Valencia aan de Costa Costa Blanca . 

De stad Alicante, kennen de meeste mensen alleen maar van het vliegveld als een soort toegangspoort naar de Costa Blanca. Maar het is zeker leuk deze leuke stad eens een bezoekje te brengen. Dan de stad Alicante heeft een rijke geschiedenis, cultuur, gastronomie en een heerlijke, mooie, lange boulevard. 


Booking.com

Het historisch stadscentrum

Het historisch stadscentrum van de stad Alicante heeft twee verschillende oude stadswijken de ene is Casco Antiguo en de andere is de wijk El Barrio. In de oudste wijk, Casco Antiguo vind je de basiliek Santa Bárbara, het Plaza Ayuntamiento, de markt Mercado Central en het stadstheater. Deze oude wijk heeft vele kleine enge straatjes en leuke pleintjes. Je vind Casco Antiguo tussen Rambla Méndez Núñez en de bekende berg van Alicante.

De oude wijk bestaat uit smalle straatjes met trapjes, die tegen de hellingen van de Monte Benacantil aan zijn gebouwd. Deze schilderachtige straatjes zijn rijkelijk voorzien zijn van bloemen en van mooie versierde tegeltjes. Hier vind je ook de schilderachtige Hermitage van het Heilig Kruis

 

Bezienswaardigheden

De Oude Stad (Casco Antiguo) is betrekkelijk klein. Ze ligt ingeklemd tussen de Rambla, een boulevard die op de plaats ligt van de vroegere stadsmuur, en de heuvel waarop zich het Kasteel van Santa Barbara bevindt. De meeste monumenten zijn in de Oude Stad te vinden.

De oude wijk Santa Cruz, dit is een wijk van smalle straatjes met trapjes, dat tegen de hellingen van de Monte Benacantil is gebouwd. De straatjes zijn omgeven door witte huisjes die voorzien zijn van bloemen en van versierde tegeltjes. Ook is hier de Hermitage van het Heilig Kruis (Ermita Santa Cruz) te vinden.


Reisindrukken van De stad Alicante

De Sint-Rochuskerk (Iglesia de San Roque) werd in 1559 gesticht als hermitage. Ze werd in 1875 herbouwd.

De Kathedraal van Sint Nicolaas (Concatedrál de San Nicolás de Bari). Deze kerk in de Herrera- en barokke stijl werd voltooid in 1662. Merkwaardig is de vierkantige vorm aan de buitenkant.

 

De Onze Lieve Vrouwekerk (Iglesia de Santa María). Dit is een van oorsprong gotische kerk die gebouwd werd op de funderingen van een Moorse moskee. Door glazen in de vloer kan men de overblijfselen van deze moskee nog bekijken. De kerk werd later voorzien van een Barokke gevel.

 

Gemeentehuis (ayuntamiento). Dit is een van oorsprong barok gebouw. Op de eerste trede van de trap van het gemeentehuis is een schijf geplaatst met de tekst punto cero (het nulpunt). Dit punt, dat zich op 3,407 meter hoogte boven de zeespiegel bevindt, dient als referentiepunt voor de Spaanse hoogtemetingen. Het is een gebouw met twee torens, ingangspartij en een koepel.

 

Het klooster van de Zusters van het Heilig Bloed (Convento Hermanitas de la Sangre) is een gesloten gebouw waarin de kloosterlingen door tralies afgesloten zijn van de buitenwereld. De kerk van dit klooster kan men bezoeken. De oudste delen zijn uit 1725. De kloosterlingen zijn Augustinessen (Canónigas de San Augustín).

 

Palacio Maisonnave is een voormalig herenhuis uit de achttiende eeuw met elementen uit vroegere eeuwen. Hierin is het Provinciaal Archief gehuisvest. Het gebouw ligt aan de Calle Labradores.Museo de Arte Contemporāneo de Alicante (MACA)

Als je van moderne kunst houdt ben je in het Museo de Arte Contemporāneo de Alicante (MACA) op de juiste plaats. Dit museum is sinds 1976 in het centrum van de stad Alicante, in een prachtig en mooi historisch pand uit de 17e eeuw. In het museum is een vaste collectie van de kunstenaars Eusebio Sempere, Dalí, Miró, Picasso en verschillende andere grote kunstenaars. Daarbij vind je hier ook tijdelijke uitstellingen van verschillende kunstenaars.

 

Adres:

Plaza de Santa María 3
03002 Alicante

Meer info vind je op de Website Museo de Arte Contemporāneo 

 

Openingstijden zijn op:

Dinsdag t/m zaterdag van: 10.00 uur t/m 20.00 uur

in de zomermaanden vanaf 11.00 geopend 
Zondag en feestdagen van: 10.00 uur t/m 14.00 uur
Op maandag is het museum gesloten

De Prijs is Gratis


Alicante, Spain

Castillo de Santa Bárbera 

Naast de stad Alicante vind je de berg Benacantil, deze berg met een hoogte van 166 meter vind je het kasteel van Santa Bárbara. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad Alicante en de middellandse zee. Het kasteel van Santa Bárbara is een groot gedeelte gebouwd in de 16e eeuw. Maar de bouw zou al gestart zijn in de 9e eeuw. Vanaf 1963 is het kasteel ook te bezoeken. Het kasteel is te voet als met de auto of met de toeristenbus te bezoeken. Je kunt ook gebruik maken van één van de twee liften, aan de Avenida Juan Bautista Lafora.

 

Openingstijden van het kasteel zijn:

Maandag t/m zondag van: 10.00 uur t/m 20.00 uur in de maanden oktober tot en met maart
Maandag t/m zondag van: 10.00 uur t/m 22.00 uur in de maanden april, mei, juni en september
Maandag t/m zondag van: 10.00 uur t/m 00.00 uur in de maanden juli en augustus

 

Het weer in de stad Alicante


Alicante, Spain

Winkelen - Shoppen in Alicante

De winkels in Alicante zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Normaal zijn de openingstijden van 9.00/10.00 uur tot 13.30/14.00 uur. Na de lunch gaan de winkels weer open vanaf 17.00 uur en blijven open tot 20.00 of 21.00 uur. Dit zijn natuurlijk de algemene openingstijden voor kleine bedrijven de grote winkels, warenhuizen en de grote supermarkten gaan niet dicht tijdens de lunch, en blijven gewoon de hele dag open.

Op zon- en feestdagen zijn zoals overal in Spanje in het algemeen gesloten. In de stad Alicante kunnen de winkels op 10 zondagen geopend zijn. Deze vinden in het algemeen plaats rondom Kerst, Pasen en tijdens de uitverkoop.

 

De bekendste en beste winkelstraten zijn:

Avenida Maisonnave is een zeer populaire winkelgebied het is dus geen verrassing dat je hier de meeste internationale merken vindt ook het grote El Corte Inglés warenhuis. 

TIP: Op Calle Alemania, naast Avenida Maisonnave, vind je K-tuin, een Apple-reseller.

 

Ook het Puerta de San Francisco plein in het stadscentrum is een prima startpunt voor een dagje winkelen.

TIP: Puerta de San Francisco plein heette voorheen Plaza Calvo Sotelo. Deze naam komt nog steeds voor op en op Google Maps!

 

Plaza Mar 2 - Dit winkelcentrum is zoals vele winkelcentrums een goede plaats om te shoppen hier bevinden zich meer als 100 winkels, zelfs een kinderspeeltuin, een bioscoop, fastfoodrestaurants en tapasbars, o, ja er is ook nog een apotheek!

 

Avenida Alfonso X El Sabio - Dit is een van de hoofdstraten van de stad Alicante hier ligt het Mercado Central (de Centrale Markt), maar ook een aantal van de beste, centraal gelegen winkels.De stranden van Alicante

Alicante heeft een aantal stranden, in het centrum ligt het lange zandstrand van Postiguet, erg populair onder toeristen.

La Albufereta, is een kleine strand waar veel locals naartoe gaan.

Verder op ligt het rustige Cabo de Huertas. Noordelijk van Cabo de Huertas vind je Playa San Juan is zeker een van de betere stranden van Alicante.

TIP: Ga met de hond naar het hond vriendelijke Playa de Agua Amarga.

 

Explanada de Espana

Rambla Méndez Núñez is een prachtige boulevard, en bestaat uit meer dan zes miljoen tegels en dat alles in de kleuren van de stad – rood, blauw en wit – in een golvend patroon. De Rambla Méndez Núñez is omzoomd met heerlijke palmbomen.

TIP: Koop een ijsje bij Peret,  dit is een echte klassieke ijssalon (einde boulevard)!


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE