De mooiste bezienswaardigheden van de Spaanse provincie Alicante

Informatie » Valencia » provincie Alicante » met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden .


Informatie en hints van de provincie Alicante met de mooiste bezienswaardigheden van de provincie. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de provincie Alicante voor je verzameld, deze provincie ligt in de autonome regio Valencia. De provincie Alicante heeft naast de de bruisende stad Alicante ook verschillende leuke en mooie badplaatsen die een bezoek zeker waard zijn de provincie Alicante ligt aan de Costa Blanca en de Middellandse Zee. In de provincie Alicante vind je de bekende badplaatsen zoals de hoofdstad Alicante, Benidorm, Altea, Dénia, Calpe, El Campello, Jávea, Villajoyosa etceteraDeze plaatsen zijn zeker allemaal de moeite waard om eens te bezoeken.


DE PROVINCIE ALICANTE

De stad Alicante

Alicante - De Oude Stad (Casco Antiguo) is betrekkelijk klein. Ze ligt ingeklemd tussen de Rambla, een boulevard die op de plaats ligt van de vroegere stadsmuur, en de heuvel waarop zich het Kasteel van Santa Barbara bevindt. De meeste monumenten zijn in de Oude Stad te vinden.

 

De oude wijk Santa Cruz. Dit is een geheel van smalle straatjes met trapjes, dat tegen de hellingen van de Monte Benacantil is gebouwd. De straatjes zijn omgeven door witte huisjes die voorzien zijn van bloemen en van versierde tegeltjes. Ook is hier de Hermitage van het Heilig Kruis (Ermita Santa Cruz) te vinden. De Sint-Rochuskerk (Iglesia de San Roque) werd in 1559 gesticht als hermitage. Ze werd in 1875 herbouwd.

 

De Kathedraal van Sint Nicolaas (Concatedrál de San Nicolás de Bari). Deze kerk in de Herrera- en barokke stijl werd voltooid in 1662. Merkwaardig is de vierkantige vorm aan de buitenkant.

 

De Onze Lieve Vrouwekerk (Iglesia de Santa María). Dit is een van oorsprong gotische kerk die gebouwd werd op de funderingen van een Moorse moskee. Door glazen in de vloer kan men de overblijfselen van deze moskee nog bekijken. De kerk werd later voorzien van een Barokke gevel.


Booking.com

Gemeentehuis (ayuntamiento). Dit is een van oorsprong barok gebouw. Op de eerste trede van de trap van het gemeentehuis is een schijf geplaatst met de tekst punto cero (het nulpunt). Dit punt, dat zich op 3,407 meter hoogte boven de zeespiegel bevindt, dient als referentiepunt voor de Spaanse hoogtemetingen. Het is een gebouw met twee torens, ingangspartij en een koepel.

 

Het klooster van de Zusters van het Heilig Bloed (Convento Hermanitas de la Sangre) is een gesloten gebouw waarin de kloosterlingen door tralies afgesloten zijn van de buitenwereld. De kerk van dit klooster kan men bezoeken. De oudste delen zijn uit 1725. De kloosterlingen zijn Augustinessen (Canónigas de San Augustín).

 

Palacio Maisonnave is een voormalig herenhuis uit de achttiende eeuw met elementen uit vroegere eeuwen. Hierin is het Provinciaal Archief gehuisvest. Het gebouw ligt aan de Calle Labradores. Lees HIER meer over deze mooie stad.Het bergstadje Alcoy

De stad Alcoy, in het Valenciaans ‘Alcoi’ genoemd, is de stad van de bruggen en ligt ongeveer drie kwartier rijden van Alicante. Alcoy heeft mooie bruggen, prachtige historische gebouwen en musea.  Aangrenzend aan de stda liggen twee natuurparken.  Alcoy is ook bekend door zijn embutidos, oftewel worsten. Ook wordt hier groots de ‘Moros Y Cristianos’ en ‘Navidad’ (kerst) gevierd. 

 

L'Alfàs del Pi

L'Alfàs del Pi in het Spaans: Alfaz del Pi is een badplaats aan de Costa Blanca en is sinds de jaren 70 een van de meest internationale gebieden van Europa. Dit dorp kent een van de hoogste concentratie Europese immigranten van heel Spanje, waaronder voornamelijk Noren, Engelsen en Nederlanders. De regio waarin dit dorp zich bevindt heeft meer snackbars, Engelse pubs, bruine Nederlandse kroegen en zelfs Nederlandse growshops dan elke andere regio in Spanje. Er zijn dan ook veel internationale straatnamen vernoemd naar steden en plekken in de meest voorkomende landen van afkomst, zoals Calle Lillehammer, Calle Bergen, Calle Oslo, Calle de Amsterdam, Calle de Londres , Calle del Roma en zelfs Calle del Alcatraz.

 

Het is geen regio die, ondanks gratis cursussen Spaans en Valenciaans, uitnodigt tot Spaanse integratie aangezien alles - inclusief verzekeringsmaatschappijen, supermarkten en allerhande sociale voorzieningen - ook beschikbaar zijn in de taal van, en soms puur gericht op Nederlanders, Noren, Engelsen en andere grote groepen immigranten die dit dorp en omgeving telt.

L'Alfàs del Pi is van gebouwd als vesting om piraten tegen te houden. De naam Alfàs komt van het Moorse  Alfaz, wat betekend vruchtbaar land betekent. 

 

Altea

Het gezellige stadje Altea met zijn behaaglijke witte huisjes en knusse smalle straatjes en zijn schilderachtige omgeving is echt een van de leukste en mooiste plekjes aan de Spaanse Costa Blanca. Altea, dit leuke, kunstzinnige artistieke stadje is eigenlijk zelf een groot museum. Het stadje Altea in de provincie Alicante, Spanje, ligt direct aan de Middellandse Zee ongeveer 50 kilometer ten noordoostelijk van de stad Alicante en rond de 100 kilometer zuidelijk van de stad Valencia. Het stadje Altea is gebouwd op en tegen een heuvel. Doordat er altijd veel schilders, beeldhouwers en andere kunstenaars in deze badplaats leefden, zie je dat terug door veel kunstzinnige invloeden. Ook nu vind je nog steeds veel ateliers in Altea. Lees HIER meer over dit mooie stadje.


DE PROVINCIE ALICANTE

Benidorm.

Deze badplaats ligt aan de Costa Blanca in de provincie Alicante wat weer een deel is van de autonome regio Valencia. Benidorm was vroeger een vissersdorp zonder haven de boten werden gewoon op het strand getrokken. In de jaren vijftig begon de ontwikkeling tot toeristen- en badplaats Benidorm. Nu is het een van de bekendste badplaatsen in Europa.

 

Benidorm vooral bekend als overwinter plaats voor ouderen 

Omdat er genoeg te doen is, de zon er bijna altijd schijnt en er veel te zien is in de omgeving is dit voor veel Nederlanders een geliefde vakantieplek. De stad wordt zelfs ook wel het Miami van Europa genoemd. Het is er zeer toeristisch, vrij modern en het strand staat centraal voor deze zonovergoten bestemming. In het historisch centrum van Benidorm vind je leuke en mooie oude straatjes die je een indruk weergeven van hoe Benidorm er uitgezien moet hebben toen het nog een vissersplaatsje was. Het historisch centrum van deze badplaats ligt op een kaap dit is gelijktijdig de scheiding van de twee grootste stranden. Deze twee stranden heten playa Levante ("nieuwe" Benidorm) en playa Poniente     ( "oude" Benidorm). Het oude centrum is het oude vissersdorp. De badplaats Benidorm heeft nog een kleiner strand, en wel playa Mal Pas. Lees HIER meer over deze badplaatsBenissa

Het historische stadje Benissa ligt in het noorden van de Costa Blanca en is een kleine gemeente waar vooral het mooie en charmante centrum opvalt. Het stadje Benissa ligt op negen kilometer vanaf Calpe landinwaarts in het bergland achter de Cabo de la Noa. Het oude stadje ligt tussen wijngaarden, olijf- en amandelboomgaarden en is een oase van rust waar je heerlijk kan genieten van de stilte tijdens je strandvakantie aan de Costa Blanca. Lees HIER meer over dit mooie stadje.

 

Calpe

Calpe in het Valenciaans: Calp ligt aan de Costa Blanca in de provincie Alicante, regio Valencia, Spanje. Wie het over Calpe heeft, heeft het over de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach. Deze hoge uit de zee uitstekende rots is wel het herkenningspunt van Calpe en is gelijktijdig ook een vogelreservaat.

Als je Calpe zegt dan ruik je zout  en voel je en proef je de smaak van de de Middellandse Zee. De haven van Calpe bevindt zich onder de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach. Waar de vissersboten nog steeds verse vis aanleveren. Aan het eind van middag worden deze te koop aangeboden op de veiling. Tegenwoordig liggen in de haven ook vele andere boten, en als je wilt kun je zelfs een tochtje met een van de boten over zee maken. Lees HIER meer over dit mooie stadje.

 

El Campello

Het dorpje El Campello ligt in de provincie Alicante, regio Valencia en grenst aan de gemeentes, San Juan, Muchamiel, Busot, Aguas de Busot, Orcheta en Villajoyosa. El Campello was tot 1901 deel van de stad Alicante. Het dorpje El Campello ligt tussen Alicante, rond de 13 km, en Benidorm ongeveer 26 km in. Het is een klein, vrij rustig plaatsje met een heerlijk zandstrand. De 16-eeuwse uitkijktoren en de archeologische overblijfselen rond de haven geven El Campello een unieke sfeer. Lees HIER meer over dit mooie stadje.

 

Morairas

Dit dorpje ligt aan de Costa Blanca en behoort tot de gemeente Teulada wat onderdeel is van de comarca Marina Alta. Morairas ligt in de provincie Alicante wat weer een deel is van de autonome regio Valencia. De kustplaats Moraira ligt tussen Calpe in het zuiden en Dénia en Xàbia in het noorden.  Teulada waartoe Moraira behoort ligt zes kilometer landinwaarts.

Aan de kustlijn in het dorpscentrum, en vlak bij de jachthaven, zijn nog gedeeltes van een 18e-eeuws fort te bezichtigen.

 

Moraira is een mix van culturen en is al eeuwenlang het gezicht van Moraira. Zo is er een Iberische maar ook een Arabische cultuur geweest. Moraira heeft vermoedelijk haar naam te danken aan de Arabieren. Het dorpje  leefde vooral van de vishandel en later van de rozijnenhandel. Lees HIER meer over dit mooie stadje.


DE PROVINCIE ALICANTE

Villajoyosa - Valenciaans: La Vila Joiosa

Is de hoofdstad van de streek La Marina Baixa aan de Costa Blanca in Spanje en ligt op ongeveer 30 km. van Alicante. Villajoyosa heeft een lange zeevaarttraditie en een befaamde chocolade-industrie. Door Vilajoyosa stroomt s'winters de rivier de Amadorio.

 

La Vila joiosa Betekend  "de met Juwelen bezette Stad" andere zeggen "de vrolijke stad"
Maakt niet uit alle twee betekenissen staan de stad goed, het is een juweeltje met vele vrolijke mensen. Een kleurige en charmante stadje, een stadje gewoon om lief te hebben. De smalle straatjes .....en trapjes   nauw en eng...toch? Lees HIER meer over dit mooie stadje.

 

Santa Pola,

In het oosten van Spanje, aan de Costa Blanca, ligt Santa Pola, een uitstekende bestemming om te genieten van een welverdiende vakantie onder de zon. Hoewel Santa Pola een rustig kuststadje is, bulkt het er van de activiteiten voor jong en oud.

Of je het nu wat kalmer aan wenst te doen of je aan een avontuur wil wagen; in Santa Pola is het allemaal mogelijk. Lees verder en ontdek onze tips voor de leukste activiteiten en de mooiste bezienswaardigheden in Santa Pola! Lees HIER meer over dit mooie stadje.Torrevieja

Torrevieja heet in het Valenciaans: Torrevella, en betekent gewoon de oude toren. Torrevieja ligt aan de bekende Costa Blanca en op rond de 40 kilometer van de bekende badplaats Alicante. De grootste bron van inkomsten is het toerisme. In het verleden was de zoutwinning uit zoutmeren, de Salinas van Torrevieja en La Mata de belangrijkste bron van inkomsten, maar de zoutwinning heeft nog steeds een aanzienlijke omvang. Torrevieja heeft buiten een heerlijk klimaat nog veel meer leuks te bieden. Al hoewel de kust Torrevieja maar 20 km lang is bezit  Torrevieja vele mooie zandstranden (playa) en kreken (cala). Lees HIER meer over dit mooie stadje.

 

Guadalest

Als je aan de Costa Blanca verblijft, moet je eigenlijk het mooie dorpje Guadalest bezoeken! Het dorpje Guadalest ligt op ongeveer 25 kilometer van Benidorm, dit voormalig fort ligt bovenop een berg en is in 1974 tot monument verklaard. Het is best bijzonder dat je Guadalest überhaupt nog kunt bezoeken. Het dorpje overleefde diverse aardbevingen en branden en zelfs de Spaanse Opvolging oorlog (1701-1714) en de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939). Lees HIER meer over dit mooie stadje.

 

Elche

De stad Elche ligt rond 23 kilometer van AlicanteCosta Blanca. Rond de 10e eeuw werd deze stad gevestigd door de Arabieren en omgaven deze stad met palmbomen, gelijktijdig werd er een dadelpalmen boomgaard aangelegd met een daarbij behorende  irrigatiesysteem.

El Palmeral genoemd was een typisch staaltje van Arabische landbouwpraktijken, deze ondertussen meer dan 200.000 palmbomen geven Elche een bijzondere exotische sfeer,  Deze palmbomen mogen niet worden omgehakt of op een andere manier verwijdert worden. In 2000 werd Palmeral uitgeroepen door de UNESCO tot wereld erfgoed! Lees HIER meer over dit mooie stadje.WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE