De mooiste bezienswaardigheden van de Spaanse provincie Vizcaya, ook wel Biscay genoemd

Informatie »  Baskenland » provincie Biscay » mooiste bezienswaardigheden Biscay


Baskenland » provincie Biscay » De Baskische provincie Biscay met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar de provincie Biscay. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de provincie Biscay voor je verzameld. Een constante verrassing, een uniek gebied met een eigen identiteit waarachter een ‘exotische’ en eeuwenoude cultuur schuilgaat, en een hoofdstad als Bilbao, de grote moderne en kosmopolitische stad ‘in het noorden van Zuid-Europa’.Daaromheen een schuilplaats van groene, ruige natuur en een woeste en genereuze kust die de beste producten levert aan een van de meest prestigieuze en erkende keukens ter wereld. Ontdek een verrassend, wild en modern gebied waardoor u zich opnieuw een bestemming aan de oppervlakte zult voelen.


REISINDRUKKEN VAN DE PROVINCIE VIZCAYA, OOK WEL BISCAY GENOEMD

Vizcaya (officieel in het Baskisch : Bizkaia ) is een Spaans historisch gebied en één van de drie provincies die deel uitmaken van de autonome gemeenschap van Baskenland . De hoofdstad en meest bevolkte stad is Bilbao . Het ligt in het noorden van het Iberisch schiereiland.

 

Vizcaya is een bergachtige provincie, met een hoge bevolkingsdichtheid en heeft een zeeklimaat , met overvloedige regenval en milde temperaturen. 

 

De hoofdstad en tevens grootste stad van Biskaje is Bilbao. Ook bevindt zich in Biskaje de stad Guernica, de traditionele Baskische hoofdstad en slachtoffer van het beruchte luchtbombardement tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Vergeleken met de rest van Spanje heeft Biskaje een gematigd klimaat.


Booking.com

Vizcaya was een van de eerste industriële centra van Spanje en kende  sinds het einde van de 19e eeuw een hoogontwikkelde ijzer- en staalindustrie ; Altos Hornos de Vizcaya was bijna de hele  20e eeuw het grootste bedrijf van het land . De oliecrisis van 1973 had echter zeer diepgaande economische gevolgen in Biskaje, en de provincie onderging een proces van diepgaande industriële reconversie .

 

Een eigen cultureel

Als we Bilbao Bizkaia in kleuren zouden moeten beschrijven, zouden het blauw en groen zijn. Het blauw van de 150 kilometer lange kustlijn en het groen van de bergen en bossen die 83% van de oppervlakte van het gebied bedekken. Hier komen ze samen en bieden we werkelijk spectaculaire landschappen, steden omringd door valleien of stranden omgeven door bergen.

 

Wij leven in harmonie met de natuur. In Bilbao Bizkaia kun je eindeloze activiteiten ondernemen, zoals surfen, klimmen, kanoën, wandelen of wandelen. En deze verbinding met de natuur maakt deel uit van onze identiteit en manier van zijn. Welkom in een unieke stad, met een eeuwenoude cultuur die zorgvuldig van generatie op generatie wordt overgedragen.Unieke gastronomie

Als we ergens trots op zijn in Bilbao Bizkaia, is het onze gastronomie. We zouden kunnen zeggen dat de Baskische keuken de perfecte combinatie is van traditie en innovatie. Zelfs de meest innovatieve gerechten behouden de magie van de recepten uit de boerderijen van onze grootouders. Het bewijs van ons goede werk is dat u tijdens uw reis naar Bilbao Bizkaia kunt genieten van 12 restaurants die zijn bekroond met Michelin-sterren. Een van hen, restaurant Azurmendi in Eneko Atxa, heeft 3 sterren in de keuken.

 

Maar deze samenstelling van traditioneel en nieuw kan ook buiten de restaurants worden genoten, want in de bars van alle steden kunnen we heerlijke “pintxos” vinden, miniatuur haute cuisine. Wanneer u ons bezoekt, moet u een ruimte vrijmaken om de Baskische keuken te ontdekken. Kilometer 0-ingrediënten en traditionele recepten zorgen ervoor dat u terug wilt komen voordat u vertrekt.

 

En vergeet niet de Txakoli uit Bizkaia te proberen, een wijn met een eigen karakter. Het is een jonge en fruitige witte wijn, met een aangename karakteristieke zuurgraad. Geniet ervan met Idiazabal-kaas of een verse vis uit de zee en laat uw smaakpapillen verrukken.


REISINDRUKKEN VAN DE PROVINCIE VIZCAYA, OOK WEL BISCAY GENOEMD

Culturele activiteiten

Landelijke sporten

Traditionele Baskische sporten worden Herri Kirolak genoemd, of met andere woorden “volkssporten”, omdat ze deel uitmaakten van de dagelijkse activiteiten in de dorpen. Deze sporten zijn een duidelijk voorbeeld van de fysieke kracht die kenmerkend is voor de “euskaldunes” (Baskische mensen), aangezien deze oefeningen bestaan uit het hakken van boomstammen met een bijl (Aizkolaris), het optillen van stenen (Harrijasotzailes), het maaien van het veld met een zeis (Sega jokoa), aan een touw trekken (Sokatira) of de bal gooien met een rieten mand met een snelheid van 300 km/u (Jai Alai).

Je kunt vanaf de tribunes genieten van de spectaculaire sfeer die bij deze sporten heerst of ze zelfs durven beoefenen in de verschillende steden in Bizkaia die je bezoekt.

 

Bertsolaritza

Het is een zeer oude Baskische traditie, want hoewel er geen processen zijn van vóór de 19e eeuw, wordt geschat dat deze in ieder geval in de 15e eeuw zijn begonnen. In een tentoonstellings- of wedstrijdformaat gaat het om het rijmen van verzen* op een geïmproviseerde en a capella manier, met een specifieke melodie (om uit de vastgestelde melodieën te kiezen) en onder een thema voorgesteld door de presentator. Het is gebruikelijk dat er “bertsolaris” zijn die improviseren en zingen op kermissen of stadsfeesten.

*Een “bertso” is geen vers, de “bertso” is de hele strofe.Dans en instrumenten

Baskische dansen (“Euskal dantzak” in het Baskisch) zijn grote vaandeldragers van onze cultuur. Folklore is een van de culturele activiteiten die een samenleving het beste definieert, en in Euskadi zijn deze dansen van generatie op generatie doorgegeven, waarbij de essentie behouden is gebleven.

Elke stad kan zijn eigen dansen hebben, zoals ‘Kaxarranka’ in Lekeitio (een danser danst op een kist die door acht vissers wordt vastgehouden), en andere zijn echter in alle steden gebruikelijk, zoals de ‘aurresku’, de dans die wordt uitgevoerd. als een uiting van eerbied. In dit geval wordt de danser begeleid door een “txistulari”, een persoon die zowel de txistu als de drum bespeelt.

En in  Bizkaia hebben we ook muziekinstrumenten die typisch zijn voor onze cultuur, zoals de Txalaparta (een percussie-instrument waarbij met stokken op planken wordt geslagen) of de Trikitixa (een blaasinstrument dat veel op de accordeon lijkt).

 

Een ongekende taal

Wist je dat de Baskische cultuur een eigen taal heeft? Het heet Baskisch en het is een heel bijzondere taal omdat de oorsprong onbekend is. Het heeft geen overeenkomsten met de aangrenzende talen, en hoewel er in dit opzicht meerdere hypothesen bestaan, is de oorsprong van deze taal niet gevonden.

 

Bovendien heeft elke provincie en elke stad zijn eigen dialect (“euskalkis”), die sterk van elkaar kunnen verschillen. Dit zijn enkele woorden die u moet leren voor uw reis naar Bizkaia:

Hallo → Kaixo

Tot ziens → Agur

Bedankt → Eskerrik asko

Alsjeblieft → Mesedez

 

We wachten op je in Bizkaia om meer geheimen van ons land en onze cultuur te blijven ontdekken. Wat gaan we ondernemen in het Baskenland?