DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE SPAANSE  stad Málaga

Andalusië » Provincie Málaga » de stad Málaga met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


De Andalusische stad Málaga met informatie, hints, tips en Inspiratie met de mooiste bezienswaardigheden van de stad Málaga . Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke tips en hints over de stad Málaga voor je verzameld. De dynamische Spaanse stad Málaga, hoofdstad van de provincie Malaga en de tweede stad van de autonome gemeenschap Andalusië en gelijktijdig de vijfde stad van Spanje. De stad Málaga wordt ook wel de hoofdstad van de Spaanse Costa del Sol genoemd. Hier vind je reisindrukken van unieke stad Málaga met veel Info, Inspiratie en Tips 


De stad Málaga • Costa del Sol • Andalusië - Beleef Spanje

 De stad Málaga, wordt omgeven door de “Heuvels van Axarquía” en door de stad Málaga lopen twee rivieren, de Guadalmedina en de Guadalhorce die beide in de Middellandse Zee uitmonden. De inwoners van Málaga worden “Malagueños” genoemd en in de volksmond worden ze ook wel “boquerones” (sardines) genoemd.

 

Het weer en klimaat in Málaga

De stad Málaga heeft een heerlijk mediterraans klimaat, met warme zomers maar zonder extreme hitte en heeft zeer milde winters.


Openbaar vervoer in Málaga

De stad Málaga heeft een zeer goed openbaar vervoer deze bestaat uit 34 stadsbuslijnen en vier nacht buslijnen. Sinds de zomer van 2014 beschikt de stad over een eigen metronetwerk.

 

Met de trein

De stad Málaga is vanuit heel Spanje met de trein goed te bereiken, er zijn verschillende directe verbindingen naar de steden Madrid, Barcelona, Valencia, maar ook naar andere steden in  Andalusië. De stad Málaga is ook aangesloten op het Spaanse hoge snelheidsnetwerk AVE, met directe verbindingen naar Córdoba en Madrid. Ook beschikt de stad over een goed eigen netwerk van cercanías of voorstadslijnen, dat Málaga met vele plekken in de Provincie Málaga verbindt.


Booking.com

Taxi’s

Taxi’s zijn in Málaga  niet echt duur en ook makkelijk te vinden. Denk eraan dat de metro niet meer rijdt vanaf rond middernacht, dan overnemen een aantal nachtbussen het vervoer, niet zo vaak als normaal overdag, maar je kunt in het algemeen goed naar je verblijf komen in de stad.

 

De havens van Málaga

De stad Málaga ontvangt jaarlijks, op Barcelona na, de meeste cruiseschepen van Spanje.

De luchthaven Malaga-Costa del Sol, ligt ongeveer tien kilometer zuidwestelijk van de stad MálagaVanaf de luchthaven van Málaga gaan er  lijnvluchten naar bijna alle Spaanse steden, en een groot aantal Europese steden. Er is een goede buslijn die de luchthaven verbindt met het centrum van Malaga, je kunt ook met de Cercanías-trein naar verschillende belangrijke punten van de Costa del Sol: Fuengirola, Benalmádena, Torremolinos en het centrum van Málaga.

 

Bezienswaardigheden van Málaga

Alcazaba 

Het Alcazaba werd rond de elfde eeuw gebouwd, doordat het fort op de heuvel Gibralfaro ligt heb je van hieruit een mooi uitzicht over de haven en de stad. Het fort Alcazaba was gebouwd om het paleis goed te bewaken. Castillo de Gibralfao, die trouwens bereikbaar is via de poort ‘Puerta de los Cuartos de Grananda’, ligt  binnen de verdedigingsmuren van het Alcazaba. Alle twee, zowel het Alcazaba als het kasteel Gibralfao zijn dagelijks geopend.


De stad Málaga • Costa del Sol • Andalusië - Beleef Spanje

De kathedraal van Málaga

De kathedraal van de stad Málaga staat ook bekend onder de naam "la manquita," in het Nederlands, de kleine een armige dame, vrouw, dit heeft te doen met de tweede toren , die nooit is afgebouwd.

Het heeft trouwens zo wie zo meer dan tweehonderd jaar geduurd tot de kathedraal zover was als deze nu daar staat, hier werd aan gebouwd van de tweede helft van de 16e eeuw tot tegen het einde van de 18e eeuw.

Dit verklaart ook de diversen bouwstijlen.  Gotische stijl, Renaissance (één van de tempeldeuren) en barok in de decoratie van de lateien en de voorgevel.

Het priesterkoor is heel buitengewoon (17e eeuw), hier zijn 40 van de totaal 58 prachtige houten figuren gekerfd door de bekende en beroemde beeldhouwer Pedro de Mena.

De orgels in de kathedraal zijn door Julian de la Orden gebouwd in 1871.


Romeins amphitheater - Teatro Romano 

Midden In het centrum van de stad Málaga kun je meerdere historische monumenten te bekijken, zoals het Romeinse Amphitheater uit 200 jaar na Christus.

Dit werd door toeval ontdekt in de tweede helft van de 19de eeuw. Bij opgravingen, tijdens de bouw van de Casa de la Cultura. Dit werd geofferd om het theater in zijn geheel op te graven. Dit Romeinse Amphitheater in de stad Málaga is niet het grootste "Teatro Romana" in Spanje maar het is wel één van de oudste Romeinse theaters .

De stad Málaga • Costa del Sol • Andalusië - Beleef Spanje

Málaga op de fiets

En wil je de stad op de fiets verkennen? In Málaga kun je heel goed een fiets huren, In het centrum van de stad en in de meeste wijken van Málaga kun je goed fietsen .

Je kunt ook een populaire fietstour maken door de stad ! Kies voor een rondleiding in Málaga en laat je door een Nederlandstalige gids meenemen langs de highlights.


De stad Málaga • Costa del Sol • Andalusië - Beleef Spanje

Het Stierenvechtersarena La Malagueta 

Deze arena ligt aan Plaza de Toros La Malagueta aan de voet van de Gibralfaro berg. Je hebt een prachtig uitzicht vanaf de berg Gibralfaro berg over de haven en  de Stieren arena.  Plaza de Toros La Malagueta  heeft zijn naam te danken aan de wijk La Malagueta .

Deze arena werd gebouwd tussen 1874 en 1876 en het ontwerp is van Joaquín Rucoba.

De Stierenvechtersarena La Malagueta werd in gebruik genomen op 11 juni 1876. 


Castillo de Gibralfaro

Tot de 14de eeuw  was het Castillo de Gibralfaro een vesting van de Feniciërs daarna werdt het om gebouwd tot een Arabisch kasteel.

Binnen het kasteel is een klein museum. Het Castillo de Gibralfaro ligt op een 130 meter hoge rots van hieruit heb je een prachtig panorama over zowel de stad als over de haven.

Castillo de Gibralfaro is via een vestigingswal verbonden met het lager gelegen Alcazaba

De stad Málaga • Costa del Sol • Andalusië - Beleef Spanje


Shoppen in Málaga - Winkelen

Málaga is een prima stad om te shoppen. En als je een dagje gaat winkelen dan begin je natuurlijk in de prachtige winkelstraat calle Marques de Larios. Maar ook in de verschillende winkelcentra zijn prachtige winkels te vinden van alle bekende merken.  El Corte Ingles, dit bekende Spaanse  warenhuis heeft in de stad Málaga ook een grote vestiging.

 

Je kunt ook goed shoppen in Muelle Uno, bij de haven van Málaga. Hier vind je vele winkels, cafe's en restaurants dit is trouwens ook een mooi wandelgebied langs de zee geworden. Naast vele bekende winkels zoals: Timberland, Diesel, Lacoste, Tommy Hilfinger, Ale Hop en Mango vind je hier ook vele gezellige restaurants en bars.De stad Malaga is ingedeeld in districten 

De stad Malaga is ingedeeld in districten. Dit is natuurlijk makkelijk om te beschrijven waar bijvoorbeeld de bezienswaardigheid te vinden zijn! Malaga bestaat uit tien districten, namelijk Centro, Este, Cuidad Jardin, Bailen – Miraflores, Palma – Palmilla, Cruz de Humilladero, Carretera de Cadiz, Churriana, Campanillas, Puerto de la Torre. Al deze districten zijn natuurlijk weer onderverdeeld in diversen wijken.


Vlag en wapen van de stad Malaga

De vlag van Málaga is verdeeld in twee verticale vlakken in blauw en groen. In het midden hiervan staat het stadswapen van de stad. In het wapen staan de twee martelaren, San Ciriaco en Santa Paula. Ook het fort Gibralfaro, wordt op het wapen getoond. De blauw wit golvende banen op het wapen betekent de zee . Onderaan  staat de tekst “Muy noble y muy leal ciudad de Malaga”, betekent ongeveer “De nobele en loyale stad Malaga”.


De stad Málaga • Costa del Sol • Andalusië - Beleef Spanje

Ga een dagje street art spotten

Graffiti in de wijk Soho en de wijk Lagunillas vind je dit rijkelijk,  hier vind je kunstwerken van zowel bekende  als onbekende Graffiti artiesten.

Deze pauper wijken zijn nu tot een grootopenlucht museum  verheven De wijken werden in een paar jaar tijd, van pauper wijk tot één groot kunstwerk een soort openlucht museum. 

Leuk, om door deze wijken te wandelen, waarbij zeker de wijk SOHO een bezoek waard isWAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MALAGA