DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van de spaanse stad Sevilla

Informatie: Andalusië » Provincie Sevilla » de stad Sevilla » met de mooiste bezienswaardigheden


De stad Sevilla met de mooiste bezienswaardigheden van Sevilla.  Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de stad Sevilla voor je verzameld. De Spaanse stad Sevilla is gelijktijdig de hoofdstad van de provincie Sevilla maar is ook de hoofdstad van de autonome regio Andalusië. De stad Sevilla is wel de belangrijkste stad van Zuid Spanje zeker op het gebied van politiek, economie, cultuur en kunst. 


DE STAD SEVILLA

Aan de rivier de Guadalquivir ligt de hoofdstad van Andalusië, Sevilla, De stad Sevilla heeft misschien wel de mooiste maar zeker het grootste historische centrum van Spanje waar je de belangrijkste  bezienswaardigheden van Sevilla kunt bewonderen, zoals de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro zich . De stad Sevilla behoort tot een van de mooiste steden van Spanje!

 

Als je hier door de stad wandelt dan kom je dichtbij figuren als ’Don Juan’, ’De Barbier van Sevilla’, graaf Almaviva van ’Het huwelijk van Figaro’ en ’Carmen’.

 

De rivier Guadalquivir loopt door Sevilla, het historische centrum van Sevilla is het grootste van Spanje en gelijktijdig een van de grootste van Europa, de mooiste bezienswaardigheden in het oude centrum van Sevilla zijn:  de kathedraal met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro .

 

Aan de overkant van de rivier de Guadalquivir ligt de SevilLaanse wijk Triana, Barrio Triana was de wijk van de zigeuners, zeelieden, arbeiders en pottenbakkers. Triana is de wijk waar de flamenco ontstaan is, van hieruit zijn dan ook vele bekende stierenvechters en flamenco dansers en zangers  vandaan gekomen.Triana is een fijne wijk om er zo lekker in rond te slenteren, om daarna aan de rivier een leuk terrasje te pikken.

De wijk is bijna geheel omsloten door het water van de rivier Guadalquivir. De wijk is onderverdeelt in diversen buurten zoals: Triana Casco Antiguo, El Tardón-El Carmen, Barrio León , Triana Oost en Triana West.


Toeristeninformatie Sevilla

Hier de adressen met de openingstijden:

 

Calle de Arjona 28
Open van maandag - vrijdag van 09.00 - 21.00 uur
zaterdag en zondag van 09.00 - 14.00 uur.

Airport San Pablo.
Open van maandag - vrijdag van 09.00 - 20.30 uur
zaterdag van 10.00 - 14.00 uur
zondag van 10.00 - 14.00 uur.

Avenida de la Constitución 21
Open van maandag - vrijdag van 09.00 - 19.30 uur en op
zaterdag en zondag van 09.00 - 14.00 en van 15.00 - 19.00 uur.

Station Santa Justa

Open van maandag - vrijdag van 09.00 - 20.00 uur en op
zaterdag en zondag van 10.00 - 14.00 uur.

Plaza del Triunfo 1.
Open van maandag - vrijdag van 10.30 - 19.00 uur.


Het weer en klimaat in Sevilla

De temperatuur in de stad Sevilla is gemiddeld 18,6 graden. (wikipedia) de stad heeft heel veel zonnen uren en heel  hete zomers en zelden regent het in deze regio. In de zomer maanden kan de temperatuur stijgen tot boven de 40 gr


De wijk Santa-cruz

Slenter door een van de mooiste wijken van de stad; Santa Cruz (de Joodse wijk) met zijn vele heerlijk pleintjes, enge straatjes en de vele patio"s en beleef maar vooral geniet van al dat mooi's.

 

Flamenco's en Tapa's

Ga, een avondje stappen in Sevilla en beleef het straat leven van het historisch  centrum en de wijken rond het centrum. Ga een flamenco show in de wijk Triana bekijken nog beter beleven en geniet de verschillende soorten tapas, dan de stad Sevilla is de stad van deze heerlijke, lekkere dekseltjes wat tapas feitelijk betekend


Booking.com

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië, en toch hangt er een gezellige dorpssfeer. De inwoners zijn heel vriendelijk en gastvrij, en overal waar je bent hoor je gelach. Sevilla is ook een drukke stad. Je bent nooit ver verwijderd van grote groepen mensen die buiten op een terrasje zitten en van een copa (glas wijn) of een caña (klein koud biertje) genieten.

 

De kleurrijke geschiedenis van Sevilla gaat terug tot vóór de Romeinen arriveerden in ongeveer 200 v.Chr. en de stad Sevilla vestigden. De stad werd na de Romeinen nog een aantal keer veroverd door verschillende beschavingen. De Moorse heerschappij, van de 8e tot aan de 13e eeuw, was de meest invloedrijke. De Islam werd de dominante religie, en vele gebouwen en monumenten, waaronder de stadsmuren uit deze periode, zijn nog steeds te bewonderen. Toen de Spaanse Koning en zijn leger Sevilla veroverden van de Moren in de 13e eeuw, werden velen gedwongen zich tot het Christendom te bekeren.  

 

Tot de historische bezienswaardigheden van de stad behoren de Romeinse ruïnes rondom Sevilla, evenals de beroemde UNESCO-werelderfgoederen Alcázar, de Kathedraal van Sevilla en het Archivo General de Indias.
Sevilla staat vooral bekend om de mudejar-architectuur, en unieke mix van Moorse en Gotische bouwstijlen. De Giralda-toren van de Kathedraal, die oorspronkelijk een minaret was en werd gebouwd met stenen van Romeinse monumenten, is wellicht het meest belangrijke monument van Sevilla en het beste voorbeeld van deze bouwstijl.

 

Nadat Christopher Columbus naar het Amerikaanse continent was vertrokken, kwamen alle goederen die naar Spanje werden vervoerd via de Guadalquivir-rivier Sevilla binnen. Sevilla werd daardoor een ontzettend belangrijke en rijke havenstad, en de ligging aan de Guadalquivir is altijd een van z’n belangrijkste troeven geweest.  

 

Eten is erg belangrijk voor de Sevillianen, en het lijkt wel alsof er in Sevilla genoeg tapasbars zijn om iedere dag van het jaar in een andere bar te eten. Sevilla ademt flamenco – er zijn vele verschillende plekken waar je optredens kunt bijwonen, van kleine barretjes tot tablaos (een flamencobar waar professionele shows worden opgevoerd). Je kunt zelfs lessen nemen in een van de vele flamencoscholen.

 

Het leuke aan Sevilla is dat je alles in het centrum al lopend kunt ontdekken. Sevilla is een compacte stad en alles ligt vrij dicht bij elkaar.


Ontdek Sevilla op z'n Hollands!


Het kan zijn dat je op straat wordt benaderd door zigeunervrouwen die je rozemarijn proberen te geven. Houd er rekening mee dat ze om geld zullen vragen als je de rozemarijn accepteert.

 

Het komt vrij vaak voor dat mannen vrouwen nafluiten of iets toeroepen. Dit kan vervelend zijn, maar het is in veel gevallen onschuldig. Helaas maakt dit nog steeds onderdeel uit van het dagelijks leven in Sevilla, en mannen hebben niet het idee dat ze anderen aanstoot geven. Je hoeft niet beleefd te reageren, oogcontact te maken of te reageren.  

 

Sevilla is een LGBT-vriendelijke stad en er wordt hier elk jaar een grote optocht gehouden. In sommige delen van de stad is men wat discreter, maar Sevillianen zijn over het algemeen bijzonder respectvol naar anderen toe, en Spanje is voorheen tot het meest homovriendelijke land uitgeroepen. De bars rondom La Alameda zijn homovriendelijk en de gasten zijn allemaal ruimdenkende mensen. 

Een paar Praktische tips 

  • Breng zonnebrandcrème mee. De zon schijnt het gehele jaar door in Sevilla, en is ook erg sterk.
  • De warmte kan je erg vermoeien, de nachten zijn lang en men eet vaak nog om 22.00 uur. Neem een siësta als je even nieuwe energie op wilt doen.
  • Houd contant geld op zak. Als je naar een drukke bar gaat voor een hapje of een drankje, en met een kaart wilt betalen, houd je vele anderen op. Men accepteert ook niet overal een betaalkaart.
  • Draag comfortabele schoenen. Er zijn veel geplaveide straten in Sevilla, en de beste manier om de stad te ontdekken is door er doorheen te wandelen.
  • Breng een plastic fles mee die je kunt vullen met water. Je kunt de bediening in bars vragen deze bij te vullen, en de meeste bars hebben een kan met water staan waar je jezelf mee kunt bedienen.
  • Houd er rekening mee dat winkels op zondag over het algemeen gesloten zijn.
  • De meeste winkels sluiten ook tijdens de lunch. Probeer je aan te passen aan de lokale tijden, en geniet zelf ook van een lange lunch.
  • Koop online tickets voor bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van Sevilla en Real Alcázar, en onthoud dat sommige musea op maandag gesloten zijn.
Bron: Tix.nl geschreven door Heidi Mackenzie


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA?