DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE spaanse autonome Regio Andalusië

Informatie: Reisimpressies van de Spaanse autonome regio Andalusië en zijn 8 Provincies.  


Informatie en hints van de autonome regio Andalusië en zijn 8 Provincies Sevilla, Málaga, Granada, Córdoba, Cádiz, Almería, Jaén en Huelva met de mooiste bezienswaardigheden van Andalusië. - Dit stukje Spanje is rijk aan cultuur, geschiedenis, feesten, natuurgebieden en uitstekend eten. U kunt alles bezoeken, van uitstekende monumenten tot een grote verscheidenheid aan verschillende natuurlijke landschappen... en u krijgt de kans om deel te nemen aan verschillende unieke populaire evenementen en een scala aan heerlijke gastronomische producten te proeven.


Reisimpressies van de autonome regio Andalusië

U kunt bijvoorbeeld de cultuur van Andalusië leren kennen door de plaatsen te ontdekken die tot werelderfgoed zijn verklaard. In Granada heb je het Alhambra, het Generalife en het Albaicín; in Córdoba, het historische centrum met de moskee; in Sevilla, de kathedraal, het Alcazar en het Archivo de Indias; en in Jaén de monumentale ensembles van Úbeda en Baeza. Daarnaast kunt u genieten van festivals zoals de Goede Week, het carnaval van Cádiz, El Rocío in Huelva of de aprilkermis in Sevilla.


Booking.com

U vindt er een afwisselende natuur die loopt van de stranden van de Costa del Sol, Costa de la Luz en Almería tot de uitgestrekte olijfgaarden van Jaén. 

Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het Doñana National Park, dat ook tot werelderfgoed is verklaard, en skiën in het station van de Sierra Nevada.Onthoud ten slotte dat je in Andalusië  duizend smaken hebt om te proberen. Van de wijnen van Jerez (Cádiz) en Montilla - Moriles (Córdoba), tot de gefrituurde “pescaíto” uit Cádiz en Málaga, de ham uit Huelva en Córdoba, olijfolie of typische gerechten zoals gazpacho en salmorejo.Geografisch gezien kun je  Andalusië onderverdelen in drie delen:

  • De Sierra Nevada met de hoogste berg de Mulhacén 3482 meter hoog.
  • In het noorden de Sierra Morenawaar het grenst aan Extremadura en Castilië-La Mancha.
  • De vallei van de Guadalquivir ligt precies tussenin, met het beschermde moerasgebied "Marismas del Guadalquivir" als de indrukwekkende delta van deze rivier.

Andalusië is onderverdeeld in 8 provincies meer info over deze provincies vind je hieronder

Bron: Spain.info


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ANDALUSIË?