De mooiste bezienswaardigheden van het Spaanse eiland Menorca 

Informatie » Balearen » Reisimpressies van het Eiland Menorca met veel unieke info, hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Menorca.


Balearen » het Spaanse eiland Menorca met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar het eiland Menorca . Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over het eiland Menorca  voor je verzameld. Het Spaanse eiland Minorca wat in het Spaans  Menorca heet behoort tot de eilandengroep de Balearen. De naam komt uit het Latijns, insula minor, het "kleiner eiland" en dat komt alleen omdat het kleiner is als zijn grote broer het nabijgelegen eiland Majorca. Het eiland Menorca is anderhalf keer groter als eiland Ibiza en rond vijf keer kleiner als het eiland Mallorca. Het Spaanse eiland Menorca is rond 47 km lang en breed tussen 10 tot 19 kilometer.


HET SPAANSE EILAND MENORCA

Het Landschap

Rond veertig procent van het eiland is bebost met pijnbomen en zeedennen. Op Mallorca vind je grote variatie aan diverse planten. In de barrancs (droge dalen) komen rond de 200 verschillende plantensoorten voor, waarvan 25 soorten planten die je alleen op Minorca tegen komt. Het eiland Menorca is ook niet voor niets uitgeroepen tot 'genetisch reservoir' Je vindt hier vele zeldzame dieren zoals bijvoorbeeld arenden, een kleine giersoort, valken, wouwen en een kleine waterschildpad.


Booking.com

De noordzijde- en zuidzijde van het eiland zijn heel divers van karakter. De noordkant kenmerkt zich door zijn bizarre rotsformaties en onregelmatige kustlijn hier vind een ook een paar natuurlijke havens. De zuidzijde daar in tegen kenmerkt zich door een regelmatige kust met lieflijke kleine baaien, beboste dalen en mooie stranden. Monte Toro, ongeveer 357 meter is hoog, is het hoogste punt van het eiland. Boven op deze berg/heuvel staat het klooster Verge de Gràcia

 

Op het eiland woont een derde van de bevolking in de stad Ciutadella en een derde in de stad Maó, deze twee steden liggen in tegenovergestelde einden van het eiland .

Het Spaanse eiland Menorca is een kindvriendelijk eiland

Het is een ideale vakantiebestemming voor families met kinderen, klein,  rustig en leuk eilandje. Ben je op zoek bent naar een relaxte en rustige vakantie op een prachtig eiland dan is dit de juiste plaats.

Je vindt op dit eiland, prachtige zandstranden, een heerlijk klimaat, betoverende natuur en dit alles te samen  met rust en goede sportmogelijkheden. Deze mooie zandstranden afwisselend met heuvelachtige landschappen, mooie rotspartijen, heerlijk afgelegen baaitjes en kleine pittoreske dorpjes. Hierdoor is het eiland ideaal voor een heerlijke onbezorgde zonvakantie, maar ook wandelaars en fietsers zullen zich goed vermaken tijdens.

 

Weer en klimaat op Menorca

Menorca heeft een mediterraan klimaat, het is bijna hetzelfde als op de rest van de Balearen. In de zomer ligt de dagtemperatuur rond de dertig graden. Dit is dit de periode met de weigste neerslag en als er een buitje valt is het maar van korte duur.  Menorca heeft een prima klimaat voor een heerlijke zomerzonvakantie. In de wintermaanden ligt de temperatuur er te laag om te overwinteren.


Hieronder vind je meer over historische schatten op Menorca?

Download gratis brochures over:

Bron: Wikipedia


Wat kunnen we ondernemen op Menorca?