DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE SPAANSE  BADPLAATS La Villa Joyosa 

Regio Valencia » Provincie Alicante » Costa Blanca » De Badplaats  Villajoyosa met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Informatie en hints van de badplaats Villajoyosa aan de Costa Blanca met de mooiste bezienswaardigheden van Villajoyosa. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de badplaats Villajoyosa voor je verzameld. Het dorpje La Villa Joyosa of Villajoyosa, beleef en geniet van de mooiste bezienswaardigheden van het stadje La Villa Joyosa of Villajoyosa aan de Costa Blanca wat ook de hoofdstad van het district La Marina Baixa is. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke tips en inspiratie over La Villa Joyosa voor je verzameld


Beleef Spanje - La Villa Joyosa of Villajoyosa

Geschiedenis, natuur en erfgoed, stranden, gastronomie en ontspanning. De stad Villajoyosa heeft alles voor een heerlijke vakantie, daarbij komt dat stad Alicante er niet ver vandaan ligt. Daarnaast valt de stad ook op door zijn netwerk van kleurrijke huizen, die niets anders doen dan de dynamische sfeer van de stad bevorderen.

Historische gebouwen en kleurrijke huizen

Het charmante stadje Villajoyosa, hoofdstad van de regio La Marina Baixa, is omlijst in een ongeëvenaard landschap, met de toppen van het Aitana- en Puig Campana-gebergte in het noorden en de Middellandse Zee in het zuiden. Maar voordat we aan die natuur beginnen, moeten we het prachtige ommuurde historische centrum bezoeken, naast de rivier de Amadorio. Daar vinden we de parochiekerk van Nuestra Señora de la Asunción, een gotisch juweel waar een interessant barok altaarstuk bewaard is gebleven.


Booking.com

Villajoyosa - Valenciaans: La Vila Joiosa

La Vila joiosa betekent  "de met Juwelen bezette Stad" andere zeggen "de vrolijke stad"
Maakt niet uit alle twee betekenissen staan de stad goed, het is een juweeltje met vele vrolijke mensen. Een kleurige en charmante stadje, een stadje gewoon om lief te hebben. De smalle straatjes .....en trapjes   nauw en eng...toch?De koelte in de nauwe straten met de  felle gekleurde huizen hangend boven de Rio de Amadério, balkons vol met bloemen. De levendige gesprekken van de inwoners, geschreeuw van de kinderen en dan weer de stilte tijdens de siesta. Dit maakt de charmes uit van dit prachtig gerestaureerd stadje. De huizen gebouwd op de vestingwerken, de gezellige winkeltjes in de nauwe straten en zijn typische markt die ondertussen wel een nieuwe plaats heeft vlakbij het station. Waar zo langzaam aan het nieuwe la villa ontstaat, met zijn nieuwe theater en veel andere vernieuwingen.


Beleef Spanje - La Villa Joyosa of Villajoyosa
Beleef Spanje - La Villa Joyosa of Villajoyosa

Door de kleur van de huizen konden de visser van zeer ver hun huizen herkennen.Vandaag is het een bron van inspiratie voor vele kunstenaars.

 

Vilajoyosa heeft nog steeds zijn  scheepswerf en bouwt  nog steeds geheel houten schepen. De haven waar elke middag rond 5 uur de trawlers met vis binnenkomen, waar de talrijke vissoorten worden geveild en afgevoerd na te zijn verkocht op de vis afslag.En natuurlijk moeten we langs de opvallende promenade lopen, vol kleurrijk geschilderde huizen. We zullen zelfs gebouwen van alle kleuren van de regenboog boven het water van de rivier kunnen zien hangen. Een ander belangrijk punt van de stad is het Stenen Kruis, een merkteken dat wees op een oud kruispunt van Romeinse oorsprong.

Moros y Cristianos

De beroemde feesten "Moros y Cristianos" in de laatste week van Juli. De parades, de défilé's met een paar 1000 gekostumeerde  deelnemers. De processie van de heilige Marta, de patrones van het dorp. 

 

De muziek van de "bandas de musica", de geur van buskruit, het lawaai van het schieten en de prachtige kleuren van de kostuums. De herdenking van een mislukte aanval van de Arabische troepen van El Azzag op de Christenen in 1538.


Moros y Cristianos De beroemde feesten "Moros y Cristianos" in de laatste week van Juli. De parades, de défilé's met een paar 1000 gekostumeerde  deelnemers. De processie van de heilige Marta, de patrones van het dorp. De muziek van de "bandas de musica",

Het is dan een grote en vrolijke janboel en met een echte zeeslag, waaraan wel tot 50 schepen aan deelnemen. Deze bereikt zijn hoogtepunt  met de overwinning van de Christenen op de troepen van de ongelovigen.


Beleef Spanje - La Villa Joyosa of Villajoyosa
Beleef Spanje - La Villa Joyosa of Villajoyosa

Zijn lange zandstranden

Met Playa Centro, Parais, Charco, Etudiants, beschikt de Vila over verscheidene kilometers fijn zandstrand en over kreken met ronde keitjes, een paradijs voor de vissers.  Kristal helder water en een aangename temperatuur, als garantie wappert de blauwe Europese vlag hier aan het strand.


Beleef Spanje - La Villa Joyosa of Villajoyosa

De gezellige drukte in de nauwe straatjes, het bergachtige achterland, en het nabij gelegen Benidorm maken van dit schilderachtige stadje een heel leuke verblijf plaats


Beleef Spanje - La Villa Joyosa of Villajoyosa

Vergeet niet  de beroemde "chocolate con churros" te proeven, specialiteit van het stadje waar de vorige eeuw nog 20 chocolade fabrieken waren. Voor de stout moedigen is er de sterke "nardo" koffie-likeur,  een andere specialiteit uit Vilajoyosa, een mengsel van absint en koffie.Hier een kleine foto impressie van Villajoyosa

beleef het stadje La Villa Joyosa of Villajoyosa aan de Costa Blanca
beleef het stadje La Villa Joyosa of Villajoyosa aan de Costa Blanca
beleef het stadje La Villa Joyosa of Villajoyosa aan de Costa Blanca
beleef het stadje La Villa Joyosa of Villajoyosa aan de Costa Blanca
beleef het stadje La Villa Joyosa of Villajoyosa aan de Costa Blanca


Wat gaan we ondernemen Villajoyosa?