De mooiste bezienswaardigheden van de autonome regio Madrid

Informatie: Reisimpressies van de Spaanse autonome regio Madrid. 


Regio Madrid » de autonome regio autonome regio Madrid met veel unieke hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar autonome regio Madrid. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over autonome regio Madrid voor je verzameld. De Autonome Gemeenschap Madrid is de regio waar zich de Spaanse hoofdstad Madrid bevindt. De regio Madrid is zowel een autonome regio als provincie, en is dus niet onderverdeeld in verschillende provincies. De regio grenst in het westen aan de autonome regio Castilië en León en voor de rest aan Castilië-La Mancha.


DE SPAANSE REGIO MADRID

De vlag van de regio is rood met in het midden zeven witte sterren, boven vier en onder drie. De zeven sterren staan voor de sterren uit het sterrenbeeld de Kleine Beer. In het wapen van de stad Madrid staat ook een berin die de vruchten van de madroño, een aardbeiboom, eet.


Booking.com

De regering van de regio Madrid zetelt in het Casa de Correos aan het plein Puerta del Sol in de hoofdstad Madrid.

Binnen de regio Madrid zijn er twee bekende bergen te vinden, namelijk de Bola del Mundo en de rots El Yelmo.

Madrid ligt in de landstreek Castilië.De vorming van de autonome regio werd voorafgegaan door een intens politiek debat in de context van pre-autonome late 1970. De provincie werd conventioneel opgenomen in de regio van Castilla la Nueva vanaf de 19e eeuw , met de provincies Cuenca, Guadalajara, Ciudad Real en Toledo . Aanvankelijk werd de mogelijkheid geopperd om samen met deze provincies, tegenwoordig onderdeel van Castilla-La Mancha, deel uit te maken van een autonomie, zij het met een speciale status, gezien de bijzondere voorwaarden die gelden bij het huisvesten van de hoofdstad van de staat. In 1981 werd besloten dat de provincie Madrid  het zou niet worden opgenomen in een multi-provinciale gemeenschap en er werd overeengekomen om een ​​autonome uni-provinciale gemeenschap te creëren, die bij organieke wet op 25 februari 1983 haar statuut van autonomie goedkeurde .  die op 1 maart van datzelfde jaar in werking trad.

 

De geschiedenis van de Gemeenschap van Madrid is zeer recent. De provincie werd administratief gevormd in de 19e eeuw en aan het einde van de 20e eeuw werd ze gevormd als een autonome gemeenschap met één provincie . Er zijn echter enkele eerdere historische mijlpalen die bepalend zijn voor de definitie van het huidige profiel van de autonome gemeenschap:

  • De aanwezigheid van menselijke nederzettingen, van groot belang en uitgebreid, in de geschiedenis;
  • Het uiterlijk van Complutum ( Alcalá de Henares ) in de Romeinse tijd;
  • Het defensieve karakter dat Madrid in de Andalusische periode verwierf en de rol van Maŷrit ( Madrid ) in de verdediging van Toledo ;
  • De samenstelling van de raad van het land van Madrid tijdens de herovering , het eerste grote embryo van de daaropvolgende administratieve realiteit;
  • De aanwijzing van de stad Madrid als hoofdstad tijdens de Renaissance , in wat het tweede en meest beslissende embryo vormt;
  • De grootstedelijke expansie van de twintigste eeuw , die transcendentaal is voor de conformatie van de huidige autonome gemeenschap.

Van al deze mijlpalen onderscheidt de hoofdstad zich als de stad met de grootste historische vastberadenheid,  aangezien het aan de oorsprong ligt van de provincie Madrid, opgericht in het kader van de provinciale verdeling van Spanje in de 19e eeuw . Hieraan komt in de twintigste eeuw de grootstedelijke toestand van Madrid, een belangrijk aspect voor zijn afscheiding van de oude regio Castilla la Nueva , waarin Madrid was geïntegreerd, gezien de sterke sociale, economische en demografische onevenwichtigheden die de grootstedelijk gebied van Madrid geïntroduceerd, en de configuratie ervan als een gemeenschap met één provincie.Ondanks de grote stedelijke druk die het gevolg is van het bestaan ​​van meer dan 6 miljoen mensen op zo'n kleine ruimte, heeft de Gemeenschap van Madrid nog steeds een aantal opmerkelijk intacte en diverse habitats en landschappen. Madrid herbergt toppen van bergen van meer dan 2000 meter hoge weiden van eiken en laaglanden. Er zijn drie soorten landschappen in de Gemeenschap van Madrid: alpenweiden en dennenbossen in Guadarrama, mediterrane bossen en weiden in de vlakkere noordelijke zone en steppe met struikgewas in het uiterste zuidoosten van de regio.

 

De hellingen van de Sierra de Guadarrama zijn bedekt met dichte bossen van grove dennen en melojo . De Lozoya-vallei ondersteunt een grote kolonie zwarte gieren , en een van de laatste bastions van de Iberische keizerarend ter wereld bevindt zich in het regionale park van de Middle Course van de Guadarrama-rivier en zijn omgeving , in de heuvels van dehesa, tussen de bergketens van Gredos en Guadarrama. De mogelijke recente ontdekking van het bestaan ​​van Iberische lynxen in het gebied tussen de rivieren Cofio en Alberche. Het is een bewijs van de biodiversiteit van het gebied. Ook opmerkelijk is de aanwezigheid van de Iberische wolf in de Sierra Norte de Madrid , in de buurt van Somosierra .

 

Gebruikmakend van de orografie zijn er verschillende stuwmeren en dammen in de regio, waarvan die van Santillana en El Atazar de grootste zijn.

Bron: Wikipedia


Wat kunnen we ondernemen in Madrid?