DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE SPAANSE  STAD cartagena

Regio Murcia » de Spaanse stad Cartagena met veel unieke informatie en hints met de mooiste bezienswaardigheden.


Regio Murcia » De stad Cartagena aan de Costa Cálida met de mooiste bezienswaardigheden van Cartagena. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke informatie en hints over de stad Cartagena voor je verzameld. De stad Cartagena ligt in de Spaanse regio en provincie Murcia in het zuidoostelijk deel van Spanje. De stad Cartagena ligt aan de Costa  Calida aan de Middellandse Zee en wordt al sinds de Carthaagse tijd gewaardeerd. Dankzij zijn strategische ligging aan de kust van Murcia is het bewoond door verschillende culturen die hun stempel hebben gedrukt op zijn artistieke erfgoed. Hier vind veel info, inspiratie en tips van de prachtige stad Cartagena!


DE STAD Lorca - Beleef Spanje

Deze maritieme enclave was al bekend bij de Carthagers en Romeinen, en de naam komt tegenwoordig uit het Latijn Cartago Nova. Cartagena stond onder Arabische overheersing totdat Ferdinand III 'de heilige' het heroverde en opnam in het koninkrijk Castilië. De haven speelde een sleutelrol in de Successieoorlog en de Schiereilandoorlog.Historisch centrum

Het rijke Carthaagse erfgoed strekt zich uit tot aan de oevers van de jachthaven. De Muralla del Mar ('Zeemuur'), gebouwd door Karel III (18e eeuw), begrenst de oude wijk. Met uitzicht op de Middellandse Zee is er een element dat duidelijk verbonden is met de zee: het prototype van de onderzeeër van de uitvinder uit Cartagena, Isaac Peral. Daarnaast herbergt het Nationaal Museum voor Onderwaterarcheologie ARQUA (aan Paseo Alfonso XII, 22) het Nationaal Centrum voor Onderwater Archeologisch Onderzoek. De tentoongestelde bevindingen onthullen aspecten van marinebouw, handel en navigatie sinds de oudheid.


Booking.com

De ingang van het stadscentrum wordt gedomineerd door het stadhuis, een juweeltje van modernistische architectuur uit het begin van de 20e eeuw. De oude kathedraal bevindt zich aan de Camino del Parque Torres (achter de Muralla del Mar muur). Dit is de oudste plaats van aanbidding in Cartagena (13e eeuw), en staat op de overblijfselen van een Romeins theater dat in 1987 werd ontdekt. Deze constructie dateert uit de eerste eeuw na Christus, en is samen met het theater in Mérida een van de belangrijkste in Spanje. De items op deze site zijn te zien in het Museum van het Romeinse Theater.

 

Andere voorbeelden van Romeinse pracht die in de stad te zien zijn, zijn de archeologische vindplaats El Molinete, de Morería Baja-kolonnade en de Byzantijnse Muur, die -ondanks zijn naam - ook Romeins is. Bijzonder vermeldenswaard zijn het Augusteum en de Decumanus. De eerste bevat de overblijfselen van het oude forum, waarvan het belang als openbaar gebouw te zien is aan de luxe marmeren vloeren die op de site te zien zijn. De tweede kan worden bezocht op de site grenzend aan de wijk Romanum, een belangrijk centrum voor bezoekers van de stad, met de verschillende kamers in de Romeinse baden van de stad. Het Casa Fortuna, gebouwd in de eerste eeuw voor Christus en behorend tot een rijke familie, laat zien hoe het dagelijks leven was ten tijde van het Romeinse Rijk.

 

Het Torres-park is de plaats van het kasteel Concepción. Het stond bovenop een heuvel en diende als fort voor Carthagers, Romeinen, Visigoten, Arabieren en Castilianen, en herbergt nu het History and Medieval Cartagena Visitor Centre. De stad heeft inderdaad altijd tal van defensieve militaire gebouwen gehad. Een goed voorbeeld is het fort Navidad, gebouwd in het midden van de 19e eeuw en vandaag het Bezoekerscentrum voor de Defensieve Architectuur van Cartagena en de Middellandse Zee. Ook een bezoek waard is het Refuge - Civil War museum, een reeks galerijen die werden gebruikt als bescherming tegen luchtaanvallen tijdens het hele conflict. (Meer informatie op http://www.cartagenapuertodeculturas.com/)

 

De beste manier om meer te weten te komen over de modernistische architectuur van Cartagena is door een wandeling te maken langs de Calle Mayor, die leidt vanaf het Plaza del Ayuntamiento-plein, en de omgeving. Hier vinden bezoekers de huizen van Cervantes en Llagostera, van de Cartagena architect Victor Beltrí, met hun karakteristieke glazen balkons, bewerkt in ijzer met bronzen reliëfs van allegorische figuren. Andere representatieve gebouwen van deze artistieke beweging zijn het Casino, het Gran Hotel, het treinstation en de huizen Maestre en Dorda, allemaal elegante monumenten voor de bourgeoisie die blijven bestaan als bewijs van de economische ontwikkeling van het gebied, gebaseerd op mijnbouw en industrie, in de late 19e en vroege 20e eeuw. Meer aristocratisch zijn de paleizen van Aguirre (wiens aangrenzende modernistische gebouw deze kant is van het Regionaal Museum voor Moderne Kunst MURAM) en Pedreño, de ene in de modernistische en de andere in de neoklassieke stijl.

 

De Punische Muur staat op Monte Aletes, een van de vijf heuvels rond Cartagena. Dit is de locatie van het Bezoekerscentrum voor deze site, daterend uit de derde eeuw voor Christus.

 

Grenzend aan het historische ommuurde centrum ligt het Militaire Arsenaal, waarvan de bouw werd voltooid tijdens het bewind van Karel III. De muren hier hebben de enige overgebleven toegangspoort in de stad. Meer interessante items uit de geschiedenis van Cartagena zijn te zien in het Naval Museum, gevestigd in de oude marinekantoren in Paseo de Alfonso XII, dat een tentoonstelling bevat van oude maritieme navigatie-instrumenten, kaarten en navigatiekaarten, evenals modellen van allerlei soorten schepen. De visserswijk van Santa Lucía is ook zeker een bezoek waard.

 

De stad Cartagena heeft ook elk jaar een verscheidenheid aan belangrijke culturele evenementen, zoals het wereldmuziekfestival dat bekend staat als de 'La Mar de Músicas' (Zee van de Muziek).

 

Andere hoogtepunten zijn de historische festiviteiten van de Carthagers en de Romeinen in de tweede twee weken van september, die de Punische stichting van de stad herdenken, en de Romeinse herovering.Gastronomie

De grote verscheidenheid aan landschappen van de regio Murcia produceert een rijke selectie van verschillende ingrediënten uit de landbouwgronden, de zee en het binnenland. In Cartagena zijn de sterrengerechten producten die bewaard zijn in pekel, vis, rijstgerechten en paella's. De overvloedige zoutvlakten van de Middellandse Zee worden gebruikt voor zout om voedsel in pekel te bereiden (met name tonijn, makreel en kogeltonijn) en vis zoals vergulde zeebrasem gebakken in zout. De calderos, (stoofschotels) met grijze mul, zeeduivel, tandbaars... bestaan uit rijst gekookt in visbouillon en vergezeld van een knoflookmayonaise die bekend staat als ali-oli. Vijgenbrood is een regionale specialiteit, en Cartagena's typische asiático, gemaakt van gecondenseerde melk, cognac en kaneel, is de ideale aanvulling op koffie.

Bron: Spain.info


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE REGIO MURCIA?