Reisindrukken van DE Spaanse stad Roquetas de Mar

Andalusië » Provincie Almeria » de stad en badplaats Roquetas de Mar met veel unieke info, hints, tips en inspiratie voor je vakantie.


Reisimpressies van het stadje Roquetas de Mar in het Spaans uitgesproken als roketas de maɾ ligt in de provincie Almería , in de autonome regio Andalusië , Spanje. 

 

Roquetas de Mar heeft een heet semi-aride klimaat met zeer milde winters en zeer hete en droge zomers. De herfst is het natste seizoen, hoewel de stad geen echt nat seizoen heeft. In juli en augustus heeft Roquetas de Mar vaak zuidelijke winden die uit Afrika komen, waardoor de temperaturen stijgen. Stofstormen uit de Sahara-woestijn komen niet vaak voor, maar kunnen van tijd tot tijd voorkomen.


Roquetas de Mar

Roquetas is gedurende het merendeel van de zomermaanden overwegend een Spaans vakantieoord, maar ontvangt ook veel bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk , Ierland en Duitsland . Het is een van de twee belangrijkste badplaatsen aan de Costa de Almería , de andere is Mojácar .

 

Het plaatsje ligt op slechts 20 minuten van de stad Almería. Wat ooit een eenvoudig vissersdorpje was, is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een populaire toeristenplaats met meer dan 90.000 inwoners . Hoewel je, om bij Roquetas te komen, door het "lelijke" gebied van massale landbouw moet gaan dat bekend staat als de "zee van plastic" , zodra je aankomt op je bestemming vind je een andere sfeer en gelukkig veel gezelliger.


Booking.com

Naast de vele zandstranden om uit te kiezen, heeft Roquetas de Mar genoeg te zien en te doen . Het heeft bijvoorbeeld een golfbaan, jachthavens, winkelcentra, uitgaansgelegenheden etc. En vergeet niet langs de promenade te lopen en te stoppen om de vuurtoren en het kasteel van Santa Ana te bewonderen .

 

Afgezien van hun schoonheid zijn de stranden van Roquetas vooral beroemd om de goede kwaliteit van hun water. Jaar na jaar worden ze met trots bekroond met de blauwe vlag .

 

Hieronder vindt u informatie over alle stranden in Roquetas , te beginnen met het maagdelijke strand van Cerrillos in het natuurreservaat Punta Entinas-Sabinar in het westen..CERRILLOS STRAND

Cerrillos Beach is een ongerept strand van 2,6 km lang in het natuurgebied Punta Entinas-Sabinar .

Het is waarschijnlijk het meest geïsoleerde en minst bezochte strand van Roquetas . Het kan een geweldige optie zijn voor mensen die willen genieten van de natuur en de rust.

Het strand is erg ruim en in sommige gebieden is nudisme gebruikelijk .

Het gebied rond het strand van Cerrillos is ook ideaal om vogels te spotten , vooral flamingo's.

 

PLAYA SERENA

Palmbomen bij zonsondergang op Playa Serena, Roquetas de MarAlmería Rustig strand bij zonsondergang© J. Mercader

Playa Serena is een van de mooiste en meest populaire in Roquetas de Mar. Als zodanig is het er vaak erg druk, vooral tijdens de zomermaanden. Maar aan de andere kant, omdat het naast een urbanisatie ligt, is het ook een van de stranden met de meeste faciliteiten en diensten.

Dit 1,8 km lange zandstrand staat bekend als een van de beste waterkwaliteiten van heel Spanje .

Het strand wordt geflankeerd door een zeshoekige tegelpromenade omzoomd met hoge palmbomen . Er is ook een grote verscheidenheid aan strandbars en restaurants in de omgeving.

Aan het westelijke uiteinde van dit strand begint het natuurreservaat Punta Entinas-Sabinar .

 

URBANISATIE STRAND

Parasols en ligbedden te huur in het Urbanization Beach, Roquetas de MarAlmería Beach Urbanisatie, een van de meest populaire in Roquetas

Dit ruime zandstrand, algemeen bekend als "la Urba" , is bijna 2 km lang.Samen met Playa Serena is Playa de la Urbanización Roquetas de Mar het meest geliefde en drukbezochte strand in de omgeving .

Vanwege het grote aantal hotels en toeristische appartementen in de omgeving is het er in de zomer meestal erg druk. Maar het is ook een van de stranden met de meeste faciliteiten en diensten, waaronder een verscheidenheid aan bars, restaurants en nachtclubs .


Roquetas de Mar

BAJADILLA STRAND

Het strand van Bajadilla gezien vanaf het kasteel van Santa Ana, Roquetas de MarAlmería Bajadilla strand gezien vanaf het kasteel van Santa Ana

Playa de la Bajadilla is een 1,5 km lang stadsstrand dat begint in het centrum van Roquetas (ten westen van de jachthaven) en zich uitstrekt tot aan Hotel Zoraida . Als zodanig is het een vrij populair en drukbezocht strand .

Dit prachtige strand met fijn goudkleurig zand wordt begrensd door een mooie promenade, perfect voor een wandeling bij zonsondergang. Het hoogtepunt is echter het prachtige uitzicht op de vuurtoren en het kasteel van Santa Ana vanaf het strand .

Playa de la Bajadilla heeft alle diensten en faciliteiten die u maar kunt bedenken. Bovendien heeft het een ruimte die gemakkelijk toegankelijk is voor mensen in een rolstoel of met beperkte mobiliteit.

 

ROMANILLA STRAND

Playa la Romanilla – Roquetas de Mar, Almería Wandelen langs de boulevard naast Playa la Romanilla

Playa la Romanilla is een ander stadsstrand in het centrum van Roquetas dat zich 1,3 km ten oosten van de jachthaven uitstrekt. Net als de vorige stranden heeft het vanwege de centrale ligging alle diensten en faciliteiten 

Ook het grote aantal bars, restaurants en nachtclubs in de omgeving dragen bij aan de levendige sfeer van dit bruisende strand.

 

HET STRAND VAN SALINAS

Playa de las Salinas ontleent zijn naam aan de oude zoutfabrieken, genaamd Salinas de San Rafael , die ernaast stonden. Hoewel het voorheen een onontwikkeld maagdelijk strand was, is dit niet langer het geval vanwege de stedelijke groei van Roquetas.

Tegenwoordig is dit 1,3 km lange strand de ideale plek om verschillende watersporten te beoefenen . Naast duiken en duiken is het ook mogelijk om paddlesurfplanken, kajaks etc. te huren.

Het winkelcentrum Gran Plaza Park ligt op zijn beurt naast het strand van Las Salinas.LOS BAJOS-STRAND

Playa de los Bajos is een 1,8 km lang zandstrand dat ook wel bekend staat als "Playa de los Rompillos" .

Hoewel het wordt beschouwd als een "semi-stedelijk" strand, is het een rustig strand dat voor het grootste deel wordt omgeven door de natuur , zonder enige vorm van diensten of voorzieningen. De "weg" loopt eigenlijk direct over het zand, parallel aan het strand.

Er waait meestal een harde wind in dit gebied , dus Playa de los Bajos is populair om te windsurfen .

 

HET STRAND VAN LA VENTILLA

Playa la Ventilla begint als een maagdelijk strand in de palmentuin van La Ventilla en eindigt als een "semi-stedelijk" strand naast een urbanisatie aan de rand van Aguadulce.

Dit 1,1 km lange strand bestaat uit een mengsel van grof zand en kleine kiezels. Het kalme en ondiepe water maakt het heel gemakkelijk om er in en uit te komen. Playa la Ventilla is ook ideaal om te snorkelen en duiken WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALMERIA