DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE SPAANSE  BADPLAATS Finestrat

Informatie » regio Valencia » Provincie Alicante » Costa Blanca » De Badplaats  Finestrat met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Informatie en hints van de badplaats Finestrat aan de Costa Blanca met de mooiste bezienswaardigheden van Finestrat. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de badplaats Finestrat voor je verzameld. Het Spaanse badplaatsje Finestrat ligt in de provincie Alicante , regio Valencia. Het stadje ligt op ongeveer 8 minuten rijden van Benidorm en rond de 50 kilometer van het vliegveld van Alicante. Hoewel het historische centrum zich in het binnenland bevindt, heeft Finestrat ongeveer 300 meter kustlijn, van Punta del Tossal tot de monding van de Barranco de la Cachola, waarin zich de zogenaamde Cala de Finestrat bevindt


DE BADPLAATS FINESTRAT

Dit strand in Cala de Finestrat grenst in het zuidwesten aan de gemeenten Villajoyosa en in het noordoosten aan Benidorm.In het gemeentelijk gebied bevindt zich de mythische berg Puig Campana, waarvan de top 1410 meter boven zeeniveau reikt. Het themapark Terra Mítica beslaat ook een deel van de van de gemeente.


Booking.com

In Finestrat kun je verschillende sporten beoefenen zoals: zoals bergbeklimmen, fietsen of bergwandelen aangezien de berg El Puig Campana op korte afstand van het stadje ligt.

 

Cala Finestrat is een zeer aantrekkelijk strand met rond de 300 m lang met fijn, goudgeel zand en helder, rustig water, reden waarom het sinds 1988 elk jaar de blauwe vlag, een onderscheiding van de EU toegekend heeft gekregen. Het kent een uitzonderlijk microklimaat dankzij het feit dat het strand door de bergen tegen de wind uit het zuiden beschut wordt. Hier kan men onderwatersport, watersporten en strandsporten beoefenen, zoals het internationale strand volleybaltoernooi dat half augustus plaatsvindt.

 

Economie 

Door de geschiedenis heen heeft Finestrat zijn economie gebaseerd op landbouw, met de teelt van amandel-, olijf- en sinaasappelbomen. In 1980 ontdekte de gemeente haar grote toeristische en commerciële potentieel, en veranderde haar charmes in een andere stimulans voor haar economie. 

 

Het stadsbestuur besefte dit en creëerde een modern bedrijventerrein dat investeringen aantrekt van bedrijven uit de hele provincie en commerciële gebieden. In feite vindt u in dezelfde industriële en commerciële boulevard een van de Business Incubators van de Kamer van Koophandel van Alicante, een infrastructuur waarmee ondernemers hun bedrijf kunnen starten.

 

Natuurlijk, zoals in alle steden aan de kust, is een groot deel van de economische activiteit de afgelopen jaren de aanleg en ontwikkeling geweest van verschillende urbanisaties, in het gebied tussen het strand en de traditionele kern van de gemeente. Het begint ook te dienen als woonplaats voor werknemers in het gebied Benidorm-Alfaz del Pi-Altea-Villajoyosa.Monumenten 

Finestrat heeft gedurende zijn geschiedenis talloze culturen gehost. De nabijheid van de kust en de communicatieroutes langs de kust heeft het tot een aantrekkingspool gemaakt voor de vestiging van de verschillende beschavingen van de Middellandse Zee, evenals andere uit het midden en noorden van het Europese continent. Alle oude beschavingen hebben hun stempel gedrukt op deze stad die groeit met uitzicht op zee. Daarom kun je bij elke stap, in elke hoek, in elke straat en in elk huis het erfgoed van je voorouders hier zien.

 

 • Historische helm. Finestrat is een van de meest charmante steden aan de Costa Blanca , waar de traditionele structuur van huizen werd gerespecteerd, hangend over de gipsrots, achter de massa van Puig Campana.en met een vast zicht op zee. Het historische centrum van Finestrat is gebouwd op de fundamenten van een oud Arabisch kasteel dat sinds 1924 de kluis van de Santísimo Cristo del Remedio bezet, omgeven door het karakteristieke uitkijkpunt van het kasteel. Slenteren door de kronkelende straatjes van duidelijk Moorse oorsprong is een waar genoegen. Tussen calle Hostal en calle de San Miguel zal de bezoeker zijn schreden eindigen op het kleine plein de la Torreta, dat druk is onder de structuur van de parochiekerk van Sant Bertomeu (1751), een tempel die vibreert tijdens de grote festivals, de augustus 24, en tijdens de bedevaart van Sant Blai, op 3 februari.

 

 • Hangende huizen: het is een van de meest karakteristieke afbeeldingen van deze stad aangezien het het eerste is dat wordt waargenomen bij aankomst vanuit Benidorm of Villajoyosa. De zuidelijke gevels van deze huizen hangen letterlijk over de heuvel waar de stedelijke kern van Finestrat zich bevindt, wat een karakteristiek beeld geeft van de oude stad.

 

 • Volksplein: het zenuwcentrum van de oude stad en de kruising van Carrer Nou en Carrer Major. De gevel van de kerk die uitkijkt op dit plein heeft momenteel een muurschildering gemaakt door de studenten van de Faculteit voor Schone Kunsten van Altea in het kader van de wedstrijd "Espai d'Art" (Art Space), georganiseerd door de gemeenteraad van Finestrat en de Miguel Hernández Universiteit.

 

 • Parochiekerk van San Bartolomé de Finestrat (1751). De parochiekerk van Finestrat, die buiten de muren werd gebouwd, volgens de fabrieksvoorschriften, werd op 24 augustus 1751 ingewijd ter ere van Sant Bertomeu, beschermheer van de stad. De bouw ervan moet in het midden van de zeventiende eeuw zijn begonnen , volgens het keramiek dat is teruggevonden in de crypte van de kerk en dateert van rond deze eeuw. Barok van stijl, de façade is glad en sober, beïnvloed door de eerste tralies van een nog beginnend neoclassicisme.

 

 • Plaza de la Torreta: in het hart van het stedelijk gebied, moet de constructie zijn uitgevoerd in het midden van de 18e eeuw , omdat het lijkt te zijn gebouwd om de toegang tot de kerk te vergemakkelijken. De naam geeft het bestaan aan van ten minste één kleine toren of behuizing op dezelfde locatie.

 

 • El Castell (El Castillo): In het hoogste deel van de stad bevindt zich de omheining genaamd "Castell" , een versterkte site uit de Almohad-periode die voorkomt in talrijke documenten uit de 13e eeuw , en veroverd door Jaime I. observeer constructies dat kan verband houden met het islamitische kasteel, aangezien het door de eeuwen heen verschillende transformaties heeft ondergaan. De overblijfselen van het kasteel blijven echter ondergronds, en wat bewaard is gebleven, is de zichtbaarheid van de verdedigingsenclave: een uitkijkpunt vanwaar je de kustlijn naar de stad Alicante kunt zien.

 

 • De kluis van de Santísimo Cristo del Remedio: Deze kluis bevindt zich in dezelfde ruimte als het kasteel, waar de teksten spreken over het bestaan van een kleine kerk die werd opgericht na de verovering door de christelijke troepen. Oorspronkelijk was het een bescheiden kapel die het laatste station was van een Via Crucis , waar een beeld van de gekruisigde Christus werd bewaard dat uit de kerk werd verplaatst. In 1925 werd deze kleine kluis gebouwd met bepaalde modernistische hoogtepunten op de gevel en de eenvoud van de verhoging.

 

 • La Torre: uitgeroepen tot site van cultureel belang, het is gelegen in een gebied dicht bij het stadscentrum. Een versterkte omheining uit de Almohaden-periode daterend uit de 12e eeuw . Het moet een behoorlijke hoogte hebben bereikt, zo'n 10 meter, en mogelijk van vitaal belang geweest bij de verdediging van zijn bewoners.

 

 • La Font del Molí : het is de belangrijkste fontein in de gemeente Finestrat. De eerste bekende verordeningen voor de regulering van zijn wateren dateren uit 1851, hoewel het tegenwoordig wordt beheerst door de verordeningen die zijn vastgesteld in 1926. De Fuente del Molino heeft 15 pijpen, waarvan de centrale groter is dan de rest, en een stroom van 20 levert. liter per seconde, volgens het gemiddelde dat de afgelopen jaren is vastgesteld.

 

 • Puig Campana : Met een hoogte van 1.410 m, de nabijheid van de kust en zijn eigenaardige vormen, is Puig Campana een van de meest karakteristieke plekken aan de Costa Blanca. In Pico Campana, een beschermd natuurgebied, vinden we de ideale plek om te genieten van de natuur in haar puurste staat. Zowel wandelaars, avonturiers en klimmers als gewoon degenen die graag over deze prachtige berg nadenken, hebben in Mount Campana een ijkpunt van de Levantijnse kust.

 

 • Castellets: karakteristieke rotsrug tussen Finestrat en het ravijn "del Xarquer" waar u kunt wandelen en klimmen. In de buurt is de "Mas de Sacarest" waar u te voet of met de mountainbike de gemeente Sella kunt bereiken


Feest 

Patroonsfeesten: Deze festiviteiten worden al meer dan honderd jaar gevierd rond 24 augustus, de dag waarop de heilige Bartholomeus , de patroonheilige van Finestrat, wordt herdacht . Ze zijn ook gewijd aan de Santísimo Cristo del Remedio, die wordt vereerd in zijn kluis in het "Kasteel". De belangrijkste evenementen zijn de terugtrekking in barraca's ( "retragà de barraques" ), de "ontwaken", "la poalà" de humorparade met kostuums, de pyrotechnische acts (" mascletàs ", " cordàs ", "correfocs") en religieuze handelingen. (aanbod van bloemen en afdaling van Christus van de Hermitage naar de Kerk ...).

 

 • Feesten van de baai ter ere van de toerist: La Cala de Finestrat viert in de tweede week van september de festiviteiten ter ere van de toerist. Aan het einde van het zomerseizoen komen bezoekers en bewoners samen om te genieten van de vuurwerkkastelen, kinder- en sportactiviteiten, festivals, optochten en gekostumeerde ballen die de straten van ons prachtige kustgebied vullen. Het unieke landschap van La Cala dient als de ideale setting voor het genieten en samenleven van al diegenen die willen deelnemen aan deze feestelijke dagen aan zee en met een bevoorrecht klimaat.

 

 • San Antonio Abad (half januari): Een van de oudste tradities van Finestrat (het fokken van het varken voor het festival) is bewaard gebleven dankzij de viering van "Sant Antoni del Porquet". Vroeger liepen de jongeren van de stad een week voor 17 januari huis voor huis door de straten van de gemeente om eten voor het feest te verzamelen, dus elk gezin moest een heerlijke lekkernij doneren. Het festival van San Antonio houdt de traditie in stand terwijl jonge mensen de stad rondtrekken terwijl ze met het varken wandelen en donaties verzamelen van buren, huis voor huis. Als laatste punt wordt er een veiling van het ingezamelde materiaal gehouden en wordt het varken verloot onder alle aanwezigen.

 

 • San Blas (half februari): Dit festival neemt een plaats in die even relevant is als de viering die eraan voorafgaat, Sant Antoni, maar met bepaalde eigenaardigheden. Sommige demonstraties die vroeger op dit festival plaatsvonden, waren net zo origineel als de loterij voor "l'arra", een cake gemaakt van biscuitgebak die sommige kinderen de hele "ronde" met zich meedragen, terwijl de burgemeesters nummers verkopen voor de loterij. Momenteel gaan de inwoners van Finestrat en bezoekers naar de Fuente "del Molí" (van de molen), een bevoorrechte natuurlijke omgeving, om samen te genieten en traditionele lekkernijen te eten.

 

 • De dag van de Ereta (Heilige Week): de traditie geeft aan dat elke paasmaandag, op de plaats waar de burgemeester besloot, de nougatstalletjes werden geplaatst en dat de bruid en bruidegom vroeger samen een picknick hielden. De bruid droeg de "aap" en de bruidegom deed de "zware", die bestond uit het kopen van nougat, dragees of andere zoetigheden, afhankelijk van de mogelijkheden van elk. Het feit dat we naar de ‘Fuente del Molino’ gaan om de paasaap te eten, is een vaste en onvermijdelijke datum geworden voor onze inwoners van Finestrat, een dag van vreugde en samenleven op een bevoorrechte plek om te genieten van de beste producten uit de streek. 

 

 • Nacht van San Juan (23-24 juni): De zomerzonnewende arriveert in de Middellandse Zee vol symbolen, magie, feesten, muziek, dans en vuur, vooral vuur. In Finestrat is het het strand van La Cala waar populaire acts plaatsvinden, gecentreerd rond het voorouderlijke zuiveringsritueel, waarvan de essentiële elementen vuur en water zijn. Jongeren steken vreugdevuren aan op het zand, bij de zee, en springen er later op. Het feest wordt gecombineerd met groepsdansen, gastronomische proeverijen en, zoals de traditie aangeeft, met een bad in het water dat bij zonsopgang op 24 juni bijzondere kwaliteiten heeft. Muziek en vuurwerk verlevendigen de avond.
Bron: Wikipedia


Wat gaan we ondernemen aan de Finestrat?