DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE SPAANSE  badplaats Conil de la Frontera

Informatie » Andalusië » Provincie Cádiz » de badplaats Conil de la Frontera »  Bezienswaardigheden » met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


De Andalusische badplaats Conil de la Frontera met informatie, hints, tips en Inspiratie met de mooiste bezienswaardigheden van de stad Conil de la Frontera . Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de stad Conil de la Frontera voor je verzameld. Conil de la Frontera ligt in het Spaanse Andalusië in de regio Cádiz, meer bepaald in de Comarca La Janda. De plaats ligt aan de zogenaamde Costa de la Luz, de lichtkust tussen Cádiz en Gibraltar. De provinciehoofdstad Cádiz ligt op ongeveer 45 kilometer afstand, Gibraltar 120 kilometer.


Conil de la Frontera- Beleef Spanje

Vele overblijfselen uit de Fenicische tijd zijn in dit gebied gevonden zoals necropolis in Huerta del Sol en een bronzen munt die nu te bewonderen is in het Archeologisch Museum van Cádiz. Conil de la Frontera was een belangrijke haven in de Romeinse en Visigotische tijd, dit witte Andalusische dorp heeft zijn charme van een vissersdorpje weten te behouden. 

 

Het middeleeuwse vestingwerken bewaart de schilderijen in de Puerta de la Villa (16e eeuw) en in een bastion, vanaf de wachttorens van Roche, Puerco en Castilnovo (16e en 17e eeuw)  vanaf hier werden de aanvallen van piraten afgeslagen. En natuurlijk, de Torre de Guzmán , uit de ss. XIV en XV, het maakte deel uit van het oude kasteel en is de kern waaromheen het dorp werd gebouwd.


Booking.com

In hetzelfde Plaza del Castillo bevinden zich de parochiekerk van Santa Catalina en het stadhuis. Andere opmerkelijke monumenten zijn het Hospital de la Misericordia, de kluis van Nuestro Padre Jesús Nazareno (beschermheer van de stad), het klooster van Nuestra Señora de las Virtudes en de kluis van de Heilige Geest. 

 

Vergeet niet om ook het Conileñas Roots-museum te bezoeken of naar de interessante visveilingen te gaan die plaatsvinden op de vismarkt van de vissershaven. Een bezoek aan La Chanca en het interpretatie- en documentatiecentrum van de Zee, de Tonijn en de Almadrabas wordt aanbevolen .

 

Conil is ongetwijfeld een uitgelezen bestemming voor zon- en strandtoerisme. Het is een van de steden in de regio met meer sfeer, vooral in de zomer, mede veroorzaakt door de luxe urbanisaties eromheen. Grote massa's dennenbossen, zoals die van Roche of El Colorado, bereiken vaak de stranden, wat bijdraagt ​​aan het feit dat ze maagd zijn gebleven.

 

Naast het belangrijke aardewerk (een van de meest representatieve in de provincie) kan deze landbouw- en vissersplaats trots zijn op zijn keuken met heerlijke gerechten als tonijnworst, gemarineerde hondshaai, gevulde inktvis, inktvis met aardappelen, rijst met cardillo's, artisjokken of tagarninas ...De kustlijn van Cádiz heeft een intieme en unieke relatie met alles wat van de zee komt. De oude kunst van het vangen van vissen, gebruikt voor het vissen op blauwvintonijn, heeft de toekomst bepaald van veel kustplaatsen in Cadiz. De tonijnen hebben het duidelijk. Ze komen naar het paradijs. We raden u aan de route te starten bij het Interpretatiecentrum van de Zee, de Tonijn en de Almadrabas . Dit kleine gratis museum is gevestigd in La Chanca , een gebouw dat vijf eeuwen lang het epicentrum was van de almadrabera-industrie. Tijdens het bezoek kun je je verdiepen in de geschiedenis en lokale vistechnieken, de verschillende soorten die de kusten van Cádiz bewonen, evenals de gastronomische mogelijkheden en de industrie rond deze delicatesse.

 

La Chanca de Conil

La Chance de Conil is een van de belangrijkste historische gebouwen in Conil de la Frontera en aan de Costa de la Luz. La Chanca betekent letterlijk "tonijnfabriek" en dit is precies waar het gebouw, gebouwd in de 16e eeuw, voor werd gebruikt. Het gehele gebied beslaat zo'n 8000 m² en is de afgelopen jaren complex geworden. Sommige delen zijn zelfs exact nagebouwd. La Chanca was vroeger het centrum van Conil de la Frontera, de tonijnvisserij en -verwerking hielp het vissersdorp tot een economische bloei en bekendheid buiten de lokale grenzen.

 

De tonijnvisserij is vandaag de dag nog steeds een belangrijke bron van inkomsten voor de plaats. Vandaag is de La Chanca de Conil gewijd aan dit onderwerp. Een tentoonstelling geeft uitleg over de bijzondere methodes van het vangen van tonijn uit de oudheid en van nu. Naast het museum herbergt het ensemble van gebouwen ook de stadsbibliotheek, kantoren en evenementen ruimtes. De plek biedt ook ruimte voor wisselende tentoonstellingen op het gebied van zeevaart, archeologie van de regio en kunst. In de zomer zijn er regelmatig muziekevenementen op de site.


Conil de la Frontera

Om het bezoek af te sluiten, niets beters dan een wandeling door het centrum van Conil. Haal diep adem en voel de geur van salpeter in deze eminente maritieme stad met alle charme van de witte steden. Hier lijkt het alsof de tijd is gestopt en als u zelfs maar op zoek bent naar meer rust, vindt u die op de lange stranden van goudkleurig zand of in de afgelegen maagdelijke baaien. Jij en de zee. Niks anders.

 

IDYLLISCHE STRANDEN

Langs de 14 km. lange kust vindt u strand met fijn wit zand, helder water dat allerlei soorten watersporten mogelijk maakt. Als u naar de stad afdaalt, vindt u aan uw linkerhand het uitgestrekte Castilnovo-strand, waaraan Los Bateles (met talrijke diensten en omgeven door talloze restaurants en bars), La Fontanilla, El Roqueo en Fuente del Gallo, meer afgelegen en knus. De gemeente heeft ook charmante en paradijselijke baaien aan de voet van verbazingwekkende kliffen.

 

PINARES DE ROCHE. De gemeente Conileño heeft waardevolle natuurlijke ruimtes, met de nadruk op de Pinares de Roche en El Colorado. Bedreigde soorten kunnen worden gevonden, zoals de belangrijke jeneverbespopulatie aan de kust, of de fartet, een kleine hermafrodiete vis die zijn habitat heeft in de rivier de Roche.

 

Het Museo de Raices Conileñas

Het Museo de Raices Conileñas behandelt de geschiedenis, cultuur en tradities van de stad Conil. Sinds 1979 zijn hier ongeveer 850 stukken uit de collectie van meer dan 900 objecten te bewonderen. Naast typische alledaagse voorwerpen zoals vis- en landbouwuitrusting, zijn er ook veel foto's die het leven in Conil de la Frontera in de afgelopen decennia illustreren. Veel van de exposities zijn afkomstig van de lokale bewoners en werden ter beschikking gesteld van het kleine museum.

 

De Torre de Guzmán en andere uitkijktorens

Als u de stad Conil de la Frontera en de omgeving van bovenaf wilt bewonderen, moet u de uitkijktoren Torre de Guzmán beklimmen. Het is een van de laatste overblijfselen van het voormalige Castillo, gebouwd tussen de 14e en 15e eeuw. In het verleden diende de faciliteit als bescherming tegen vijandelijke aanvallen van piraten, de bendes plunderden de plaats vaak omdat het een winstgevende rol had op het gebied van visserij. In de 18e eeuw kreeg de toren zijn huidige uiterlijk. Zelfs vandaag de dag wordt het nog steeds gevonden op het stadswapen van Conil de la Frontera en wordt het beschouwd als het herkenningspunt van de stad.De route Calas de Conil

Dit pad begint en loopt langs een strook kliffen tussen de Roche-urbanisatie en de Roche-vuurtoren, voorheen een uitkijktoren. Langs het pad zie je mastiek, palmharten, gaspeldoorn, rozemarijn en jeneverbes als de belangrijkste soorten. Deze plantensoorten nemen door de wind een enigszins liggende houding aan. 

 

Tijdens de tocht kan de wandelaar genieten van momenten van rust in een van de baaien van goudkleurig zand gevormd bij de ingangen van de kliffen. Het pad eindigt bij de Roche-vuurtoren, vanwaar je kunt genieten van het verre uitzicht op de Trafalgar-vuurtoren, Conil de la Frontera, de Fuente del Gallo en de Cala del Aceite-klif.

 

Routebeschrijving: Het pad begint naast Hotel Ilunion Calas de Conil in de urbanisatie Roche. Deze urbanisatie is bereikbaar via de N-340 (Cádiz-Tarifa) of vanaf Conil de la Frontera via de CA-4202 (Espigón de Conil). U kunt ook in de tegenovergestelde richting starten vanaf de vuurtoren van Cabo Roche.


CONIL DE LA FRONTERA

Cape Trafalgar Trail

Dit pad verbindt de Kaap van Trafalgar met de stedelijke kern van Conil de la Frontera en loopt over de stranden en wachttorens van de kustlijn van de gemeenten Barbate, Vejer de la Frontera en Conil de la Frontera. De route langs de kust biedt een interessant voorbeeld van duinsystemen met karakteristieke vegetatie en prachtige panoramische uitzichten over de hele kustlijn. 

 

Misschien wel het belangrijkste punt van de route, zowel vanuit cultureel als natuurlijk oogpunt, is de Tómbolo de Trafalgar, beschouwd als een natuurmonument. De beroemde Slag bij Trafalgar in 1805 vond plaats in dit gebied, waar de Britse vloot het opneemt tegen een gecombineerde Frans-Spaanse vloot, en dat was de laatste grote oorlogsactie op zee in deze periode.

 

HET RODE GOUD 

Nu is het tijd om te genieten van het meest exquise gerecht in de omgeving: blauwvintonijn.   Het dorp Barbate heeft zelfs tonijn op zijn gemeentelijk wapen, dus hier wordt dit zeer serieus genomen. Het maakt niet uit of het buik, flikkering, lendenen of tarantella is ... elk onderdeel is goed om een ​​andere dimensie te bereiken.

 

We raden u aan om in restaurant El Campero te genietenvan deze typische gerechten, zoals tonijn met ui of gemarineerde tonijn . Op deze karakteristieke plek van La Janda is deze vis religie. Als je de gebruikelijke culinaire versies van blauwvintonijn al hebt geprobeerd, hebben ze in hetzelfde restaurant avant-garde recepten gemaakt die verrassen en tegelijkertijd de heerlijke smaak van de grondstof behouden.Wat gaan we ondernemen in Cádiz