DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE SPAANSE   watervallen Fuentes del Algar

  Regio Valencia » Provincie Alicante » Les Fonts d´Algar of Fuentes del Algar met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


  Informatie en hints van de watervallen van Fuentes del Algar  in de provincie Alicante met de mooiste bezienswaardigheden van Fuentes del Algar . Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over Fuentes del Algar voor je verzameld.  De watervallen van Fuentes del Algar liggen in een prachtig natuurpark bij het dorpje Callosa d’en Sarria in de bergen en ongeveer 15 kilometer van Benidorm, de watervallen van de rivier de Algar. (Algar is het oud grieks zoiets als "gezondheidsrivier" ) Wij zijn er een paar keer geweest en het water is echt ijskoud, ik heb ergens gelezen "Als je met je voeten in het water hebt gestaan dan hebt je het de hele dag koud" en over zwemmen willen wij het al helemaal niet hebben, dan bevries je volgens mij.


  Les Fonts d´Algar of Fuentes del Algar.

  Daarom is het in de zomer misschien hier ook zo druk, zowel met toeristen als de locals uit de omgeving dan kun je lekker afkoelen. Maar buiten het seizoen gaat het wel. Je kan langs twee kanten van de waterval naar boven lopen en alle twee de kanten vind je een weelderige planten groei van  zeldzame bloemen en planten, en er  groeien ook verschillende kruidensoorten die een heerlijke geur verspreiden.

   

  Het plaatsje Callosa  is een middeleeuwse stadje waar overal de geschiedenis nog zichtbaar is zoals de historische Fortalesa de Bernia, of El Poador de la Font Mayor, dit is een wasplaats gebouwd in 1786 waar meer dan 70 mensen plaats in kunnen vinden.

  Vergeet in ieder geval niet Nisperas te kopen voor u het stadje verlaat! Dan Callosa is een landbouwgebied waar loquat of Nispera geteeld wordt.


  Booking.com

  Nispero's

  De  boom Nispero is in de 18e eeuw naar Europa gekomen als sierboom. De Jezuïeten brachten deze mee van het eiland Mauritius. In de 19e eeuw is man begonnen om deze vruchten te eten. De Nispero boom gedijde, het beste in het gebied van de Marina Baixa in de plaats Callosa d'en Sarrià in de provincie Alicante. De nispero's komen vooral  in de Vallei van Guadalest, die zich uitstrekt van Altea tot aan Villajoyosa voor.

  Vaak wordt de Nispero verwisseld met de mispel zoals wij die in Nederland kennen, maar de Nispero is een heel andere vrucht. De nispero is rijk aan suiker, maar hebben toch weinig calorieën het is een zeer gezonde vrucht met  calcium, magnesium, ijzer, en kleine hoeveelheden van de vitamines B en C.

  Adres waar dit alles te bezichtigen is: Partida Algar, s/n 03510 Callosa d'en Sarrià  Hier een kleine foto impressie

  Les Fonts d´Algar of Fuentes del Algar.


  Les Fonts d´Algar of Fuentes del Algar.

  Les Fonts d´Algar of Fuentes del Algar.

  Les Fonts d´Algar of Fuentes del Algar.

  Les Fonts d´Algar of Fuentes del Algar.

  Les Fonts d´Algar of Fuentes del Algar.

  Les Fonts d´Algar of Fuentes del Algar.  Wat gaan we ondernemen aan de Costa Blanca?