DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE SPAANSE  PROVINCIE lleida

Regio Catalonië » Reisimpressies van de Spaanse provincie Lleida met veel unieke info, hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Lleida.


De Catalaanse provincie Lleida is een van de meest bergachtige provincies van Spanje en de vierde en waarschijnlijk minst bekende provincie van Catalonië. Het ligt in het noordoosten van Spanje. Lleida omvat een deel van het bergachtige landschap van de Pyreneeën, met name de Aran-vallei. Het gebied is vooral populair voor wintersport; het gebied dat bekend staat als de Boí-vallei heeft zelfs het hoogste skigebied in de Pyreneeën.Bezoekers komen hier om te skiën tijdens het winterseizoen en genieten de rest van het jaar van wandelvakanties en avontuurlijke sporten. De provincie is ook een bekend wijn producerend gebied.


provincie Lleida

De stad Lerida

De hoofdstad is gebouwd aan de oevers van de rivier de Segre en is een belangrijk regionaal centrum binnen Catalonië. Het staat bekend om zijn landbouwproducten en textielindustrie. Lleida heeft een majestueuze kathedraal bovenop een heuvel, die de stad domineert; Helaas is een groot deel van het gebouw in verval, hoewel er nog steeds enkele delen zijn die bezocht kunnen worden en het uitzicht over het omringende landschap de klim waard is. Er is een lift vanuit het centrum van de stad beneden, waardoor u minder moeite hoeft te doen om de kathedraal te bereiken.

 

Het centrum van Lleida heeft alle belangrijke winkels die je zou verwachten in een bloeiende stad, plus een uitstekende keuze aan restaurants die traditionele, huisgemaakte gerechten serveren.


Booking.com

Geschiedenis & Cultuur

De Boí-vallei met zijn negen vroeg romaanse kerken werd in 2001 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.
In de hoofdstad Lleida zijn veel kerken en musea die een bezoek waard zijn.

 

Vrije tijd en recreatie

Vaar per boot of vlot de rivier de Segre af, beklim enkele van de steile rotswanden in de buurt, verken de omgeving te voet of op de fiets, liefhebbers van het buitenleven zijn hier aan hun trekken.

 

De Forat del Buli is een kloof die diep in het stroomgebied van de Rialb snijdt, met een indrukwekkend natuurlijk landschap. De robuuste eigenschappen maken hem ideaal voor avontuurlijke sporten, zoals rotsklimmen. De prachtige, natuurlijke omgeving oogt ongestoord door de mens.

 

Als je klif klimmen wilt uitproberen, dan zijn er avontuurlijke sportbedrijven die je mee kunnen nemen of de uitrusting kunnen huren.Kanoën en zeilen zijn ook populair gezien de omgeving. De rivier de Rialb is de perfecte plek om op forel te vissen. Hier wordt de visserij gecontroleerd en om de visstand te behouden mag er geen vis worden gevangen.

 

De regio is uitstekend geschikt voor hardlopers, met een aantal zeer zware trainingen in de bergen. Het is ook mogelijk om een ​​aantal behoorlijk lange afdalingen te vinden in de stad Lleida, waar heel weinig verkeer is; ga naar beneden richting de rivier en de kathedraal voor een interessante route.


provincie Lleida

Excursies


Een van de meest stimulerende routes die Lleida te bieden heeft is de 'Route van de Kastelen; Deze goed bewaarde forten nemen bezoekers mee terug in de tijd naar de Middeleeuwen, een periode waarin deze landen de grens markeerden tussen de Arabische en de christelijke wereld.

 

De klassieke route van de kastelen omvat zes forten: Montsonís, in La Noguera; Montclar, in Urgell; Florejacs, Les Pallargues en Vicfred, in La Segarra; en Mur, in Pallars Jussa. Het gebied is rijk aan interessante middeleeuwse kastelen en forten, die spreken over de geschiedenis ervan.Keuken

Tot de specialiteiten van de provincie behoren slakken, rijst met konijn en vleesstoofschotels. In de stad Noguera is Cassoletes (een mix van groenten met vlees) een typisch gerecht en La Olla Aranesa" (een ovenschotel) uit de Arán-vallei, is typerend voor de gastronomie van Lleida.

 

Klimaat

In de bergen is het zomers warm, met natte lente en herfst. In de winter ligt er behoorlijk wat sneeuw.

In de vlakten kan het in de zomer erg warm zijn.Wat gaan we ondernemen in het Baskenland?