Blog • Beleef Spanje

BELEEF SPANJE blog MET hotspots en persoonlijke tips

Blog Beleef Spanje - Hier vind je al het reis en vakantienieuws dat je moet weten en alle reis en vakantie nieuwtjes die je wilt weten over  Spanje!


Blog Beleef Spanje met reis- en vakantie indrukken, reis- en vakantie informatie over Spanje, reisadvies en reis- en vakantie aanbod en vele leuke tips. De mooiste bezienswaardigheden en de geschiedenis van Spanje ,  alles over het weer & klimaat , de Spaanse cultuur, eten en drinken en de Spaanse Costa's en zijn prachtige stranden en de leukste activiteiten van Spanje

Beleef het authentieke Spanje -  Zoek je overnachtingen in Spanje of een goedkoop reisaanbod voor Spanje? Wil je weten wanneer zijn de feestdagen of wanneer begint de schoolvakantie in Spanje? Dan vind je hier goede vakantietips voor Spanje en de regio's en/of de provincies van Spanje. Wat zijn de beste Spaanse Costa's of de mooiste Spaanse eilanden, Veel toeristische informatie over Spanje en nog heel veel meer. Beleef, Ontdek en Geniet van het het originele Spanje!

 

Ontdek dit zonovergoten land en beleef het echte Spanje en zijn ongelooflijke schoonheid, geniet van dit prachtige land en zijn Spaanse levensstijl. Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water

Januari 2020

Hier vier je jouw meivakantie in Spanje

Door de witroze kleur van bloeiende amandelbomen, is deze streek van Spanje omgedoopt tot “witte kust” oftewel de Costa Blanca. Of komt het misschien toch door de witte stranden of de wit gekleurde huisjes die je in veel dorpen tegenkomt? Één ding is zeker: deze zomerzon bestemming trekt door populaire én bescheiden plaatsen elk jaar veel toeristen die zin hebben in een onbezorgde vakantie!

Lees meer »

Opzienbarende, wandeling in Congosto de Mont-rebei

Daar waar iedereen denkt dat het Caminito del Rei wandelpad in Málaga, ooit een van de gevaarlijkste ter wereld, spectaculair is moet zeker eens naar de provincies Huesca in de deelstaat Aragón of de provincie Lerida in Catalonië reizen om daar de Congost de Mont-rebei (ook wel genoemd desfiladero de Mont-rebei) te wandelen.  Dit natuurgebied wordt doorkruist door de rivier Noguera Ribagorzana die verantwoordelijk is voor de vorming van het Sierra del Montsec gebergte.

Lees meer »

De voordelen van een siësta voor je gezondheid

Siësta, wie kent het niet. De perfecte siësta vindt plaats op het warmste moment van de dag tussen ongeveer 14:00 en 17:00 uur waarbij men even tot rust komt. Het slapen van een siësta wordt echter vaak verward met het woord siësta wat ook veel gebruikt wordt voor het fenomeen dat veel winkels, musea en overheidsinstellingen in Spanje tussen de middag sluiten om later weer open te gaan. De tijdstippen komen overeen maar het concept is anders. Het slapen van een 30 tot 40 minuten durende siësta is volgens onderzoekers goed voor een mens, iets wat hier te lezen is.

Lees meer »

Waar vind je in Valencia de beste plekken om te verblijven

Valencia is zonder twijfel een van de beste vakantiebestemmingen om te bezoeken met kinderen. De activiteiten voor kinderen in Valencia zijn allemaal leuk en heel gevarieerd!  Het is een Ciudad de Artes y Ciencias is een must-see voor alle gezinnen. Je kinderen zullen vooral genieten van de Oceanogràfic, het grootste dolfinarium in Europa.

Lees meer »

De Costa del Sol is meer dan zon, zee en strand

Het pittoreske Acebuchal ligt middenin de Sierra Tejeda, Almijara en het Alhama Natuurpark, op amper vijf kilometer van de stranden van Nerja. Het is een van de mooiste verborgen pareltjes in de streek, met een opmerkelijke geschiedenis. Acebuchal raakte zelfs lange tijd bekend als 'spookdorp'.

Lees meer »

De mooiste dorpjes aan de Costa del Sol

Jaarlijks komen er duizenden Nederlanders en Belgen op bezoek in deze toeristische regio die in dit deel van Spanje hun vakantie doorbrengen. Buiten de populaire kustplaatsen zoals Málaga, Marbella en Fuengirola en de grote stad Málaga zijn er nog veel meer andere leuke en soms nog authentieke dorpen te vinden langs de kust.

Lees meer »

De Costa Blanca in Spanje

Jaarlijks komen er duizenden Nederlanders en Belgen op bezoek in deze toeristische regio en het is tevens het deel van Spanje waar de meeste Nederlanders en Belgen wonen of op zijn minst ingeschreven staan bij de gemeenten. Buiten de populaire kustplaatsen zoals Calpe en Benidorm en de grote stad Alicante zijn er nog veel meer andere leuke en soms nog authentieke dorpen te vinden langs de kust.

Lees meer »

Restaurants met de mooiste uitzichten Malaga

Het restaurant Refectorium El Campanario is gelegen in een van de beste woonwijken van Málaga, genaamd Cerrado de Calderón. Ondanks dat het niet makkelijk is om dit culinaire pareltje te vinden, is het de moeite waard om rond te dwalen door de straatjes. 

Lees meer »

Valencia - Ciudad de las Artes y Ciencias

De aftrap van het megaplan van Ciudad de las Artes y Ciencias was in 1989. In 1998 werd het allereerste gebouw – L’Hemisfèric – opgeleverd. De jaren daarna volgden de andere gebouwen. Pas in 2009 werd het laatste gebouw opgeleverd. Saillant detail: in de tussentijd was het budget van € 330.000.000,- flink over de kop gegaan. Bij elkaar kostte het totaalplaatje meer dan 3x zoveel.

Lees meer »

Winteruitverkoop in Spanje

Gedurende jaren waren er op de televisie beelden te zien van gestresste koopjesjagers die uren voor de deuren van de El Corte Inglés warenhuizen wachten om daarna als eerste naar binnen te kunnen. Tegenwoordig is dat minder het geval en vinden er praktisch het hele jaar kortingen plaats.

Lees meer »

WONEN & LEVEN IN SPANJE

Het is voor veel Nederlanders en Belgen een droom om te verhuizen naar Spanje op zoek naar het prettige weer, de vele zonne-uren en een leven met minder stress. Verhuizen kan echter ook weer veel stress met zich meebrengen en ook het wonen in een ander land met een andere cultuur is niet altijd even makkelijk.

Lees meer »
December 2019

Waar verblijf je het best in de provincie Alicante?

De kust van de provincie Alicante behoort tot de beroemde Costa Blanca, een kustlijn waar enkele van de populairste strandbestemmingen van Spanje gelegen zijn. Alicante beschikt over een enorm aanbod aan mooie (naakt)stranden met tal van voorzieningen en afgelegen baaitjes. Welk strand kies jij?

Lees meer »

Het dieet van ham en wijn - Dieta del jamón y el vino

Er zijn ontzettend veel diëten te vinden waarbij deze in de meeste gevallen niet makkelijk te volgen zijn maar als een dieet bestaat uit twee op en top Spaanse producten zoals de “Jamón Ibérico” en “vino tinto” dan is het bijna onmogelijk om dit dieet niet eens te proberen … toch?

Lees meer »

DE SPAANSE WINTERZON IN FEBRUARI

In februari bedraagt de gemiddelde temperatuur in Alicante ongeveer 17 graden. Dit is perfect om de provincie te gaan verkennen en deel te nemen aan buitenactiviteiten. Bezoek in het noorden van de provincie de magische plaats Pop Valley, op amper 10 km van de toeristische bestemmingen Calpe of Moraira. In februari, de bloeimaand van de amandelbomen, wordt deze vallei omgetoverd tot een tapijt van roze bloemen. Het bloemenfestival wordt gevierd in februari, gewijd aan de schoonheid van de amandelbloei. 

Lees meer »

WINTERZON IN JANUARI IN SPANJE

Januari is een belangrijke maand voor de inwoners van San Sebastián. Huur een vakantiehuis in San Sebastián en beleef alle feestelijkheden vanop de eerste rij. Elk jaar op 20 januari vindt er de Tamborrada plaats, een evenement dat samenvalt met de viering van de patroonheilige van de stad. Dit evenement wordt gevierd om te herdenken dat de stad werd platgebrand tijdens de napoleontische oorlog.

Lees meer »

Vind je Kerstmis vieren in Spanje leuker?

Maar hoe vier jij de Kerst in Spanje in plaats van in je thuisland en hoe denk jij over de Spaanse kerst? Woon je in Spanje dan is het natuurlijk vrij normaal dat je de Kerst hier in Spanje viert, al hoewel er ook veel die de Kerst in Nederland of België vieren om bij de familie te zijn.

Lees meer »

Waarom naar Marbella

Met vakantie in Marbella; Puerto Banus, dan zeg je Marbella dan zeg je luxe, jetset en een met een hoog Ibiza-gehalte. Nou ja, als je rondloopt in de omgeving van de moderne jachthaven Puerto Banùs. Hier vind je  waar je ook kijkt links of rechts in de haven, je ziet alleen maar schitterende indrukwekkende jachten.

Lees meer »

De oorsprong van de bekende “El Gordo” kerstloterij in Spanje

Als je in Spanje woont, overwintert of regelmatig met kerstvakantie gaat naar Spanje, dan heb je dan heb je er zeker weleens van gehoord, de “El Gordo” de grote dikke vette kerstloterij in Spanje waarbij, je leest het niet verkeerd,  meer dan 2,3 miljard euro aan prijzengeld wordt uitbetaalt en waarbij de winnaars een leuk feestjes vieren op straat, in de bar of thuis voor de deur op de stoep.

Lees meer »

Afvalscheiding en recycling in Spanje

Spanje telt om en nabij de 46.759.218 inwoners, dat is dus veel meer dan in Nederland of België en het land is ongeveer 12 keer groter dan Nederland. In het hele land staan 95 grote afvalverwerkingsinstallaties die jaarlijks 1,3 miljoen ton aan afval verwerken. Het gaat daarbij om 445.051 ton aan plastic, 267.896 ton aan metaal, 580.585 ton aan papier en karton (inclusief brik) en 6.807 ton aan houtafval. Het percentage van afval scheiden in Spanje staat op 74,8% van de bevolking die het afval scheidt, dat is dus bijna driekwart van de bevolking volgens de cijfers van Ecoembes.

Lees meer »

Kerstmarkten in de provincie Alicante

Het is kersttijd in Spanje ook voor de vele Nederlanders en Belgen die overwinteren in de provincie Alicante of zelfs hier wonen. Alhoewel hier het beetje warmer is en de kans op sneeuw aan de Costa Blanca klein is viert men ook hier kerstmis ook in de provincie.

Lees meer »

Het ontbijtbroodje pitufo

Pitufo betekent letterlijk smurf, die kleine blauwe mannetjes en vrouwtjes met witte mutsen. In de stad Málaga heeft het woord pitufo echter ook nog een andere betekenis gekregen, te weten een heerlijk klein broodje wat hoofdzakelijk bij het ontbijt in een bar gegeten wordt.

Lees meer »

Sprookjesachtig mooie kastelen van Spanje

Het land Spanje is het land van vele Majestueuze kastelen verspreidt over het hele land met een beetje fantasie kun je inbeelden dat je prins of prinses, ridder of jonkvrouw bent. Het is eigenlijk een levende geschiedenis die je op vakantie kunt beleven.

Lees meer »

De adventskrans en zijn betekenis

Tijdens de adventstijd wordt er elke zondag in de adventskrans een kaars aangestoken maar in Spanje wordt er een gekleurde kaars aangestoken om op 25 december te eindigen met een witte kaars maar wat is de betekenis van de adventskrans en de ( gekleurde ) kaarsen.

Lees meer »
November 2019

AANGIFTE DOEN BIJ DE POLITIE IN SPANJE

Als je in Spanje bent bestolen, of er is iets kapot gemaakt is of je bent je reisdocumenten of andere documenten kwijt geraakt en je wilt of moet aangifte doen ( ‘Denuncia”’ ), en je bent niet de Spaanse taal machtig dan kun je in het Engels met de Spaanse politie bellen en om assistentie vragen. Deze aangifte is zeer zeker belangrijk voor je reisverzekering en ook om nieuwe documenten aan te vragen.

Lees meer »

Het castillo de colomares - Het kasteel van Columbus

Als je van een heerlijke strandvakantie gaat genieten aan de Costa del Sol, en je wilt ook nog wat cultuur snuiven.  Dan moet je eens het sprookjeskasteel 'Castillo de Colomares' gaan bezoeken. Castillo de Colomares stamt uit de  20e eeuw en is eigenlijk een ode aan de bekende ontdekkingsreiziger Columbus.

Lees meer »

BlaBlaCar en carsharing in Spanje

Wil je van stad A naar stad B reizen in een auto dan bestaat de mogelijkheid in Spanje maar ook in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland gebruik te maken van BlaBlaCar carpool of carsharing dienst. Via de  website blablacar.nl kun je zomaar goedkoop van bijvoorbeeld Amsterdam naar Valencia reizen.

Lees meer »

De betovering van VALENCIA met Kerst

Het Valenciaanse kerstgevoel komt nergens zo goed tot leven als in het oude centrum. Met vrolijk verlichtte winkelstraten, op ieder plein een kerstboom en zelfs de anders zo tropische palmbomen gaan mee in de kerstsfeer. Het beste logeer je dan ook in hartje centrum. Qua sfeer en gastvrijheid is het SH Inglés hotel in de Carrer del Marquès de Dos Aigües een pareltje.

Lees meer »

Veranillo de San Martín - Sint-Maarten

Elf november is de naamdag van Martinus van Tours en wordt ook wel Sint-Martinus, Sinte-Marten, Sinter Merte of Sinte-Mette en in Spanje San Martín genoemd. In Spanje spreekt man van  “veranillo de San Martín” ofwel nazomer van Sint-Maarten.

Lees meer »

Black Friday & Cyber Monday

Black Friday wat in het Nederlands betekend zwarte vrijdag is in Amerika beter gezegd de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Op deze vrijdag hebben vele werknemers vrij. Nu denk je Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday hoe gaat dat allemaal precies, Thanksgiving is een Amerikaanse feestdag die in Nederland en België niet gevierd wordt.

Lees meer »

Wat is jouw favoriete Spaanse koffie

Spanje is een land waar graag en veel koffie gedronken wordt zowel in een bar als op het terras. Dat begint al gelijk s'morgens voor dat ze naar het werk gaan even vlug een bakkie doen en dat gaat zo eigenlijk de hele dag door. Als je wel eens op vakantie bent geweest in Spanje ken je de vele variaties zoals: Café, Café con leche corto de café y largo de leche, descafeinada de sobre en nog vele andere variaties.

Lees meer »
Oktober 2019

De Spaanse kerstloterij 'El Gordo'

De Spaanse El Gordo is een speciale, jaarlijks terugkerende kersttrekking van een grote  kerstloterij die plaats vindt op 22 december van de Lotería Nacional, de Nationale Loterij van Spanje. Deze kerstloterij in Spanje wordt ook wel de El Gordo genoemd omdat er meer als 2 miljard euro wordt uitgekeerd. Deze kerstloterij, El Gordo genoemd, betekent ook zoiets als de Dikke, Vette.

Lees meer »

Draag rode lingerie met oud en nieuw dat brengt geluk!

Leuke rode sexy bh’s en slipjes vol met kant en roesjes, bijna niets verhullende nachthemdjes, jarretels, boxershorts met een schelmse kerstman. Pikante strings in een leuke cadeau-verpakking. Wie oud en nieuw rode lingerie draagt, heeft het hele jaar geluk, zo geloven de Spanjaarden

Lees meer »