Blog • Beleef Spanje


Hier vind je alle nuttige Reis- en Vakantie informatie over het vakantieland Spanje

Op dit blog "Beleef Spanje" vind je: reis- en vakantie informatie over Spanje › reisadvies vakantieland Spanje › Op dit blog "Beleef Spanje " vind je leuke tips ›  De prachtigste bezienswaardigheden › De geschiedenis van Spanje › eten en drinken in Spanje › Kunst en Cultuur › muziek en dans in Spanje › Het weer en het klimaat in Spanje › De mooiste Spaanse Costa's en zijn stranden › Winkels openingstijden › Gezondheid en Veiligheid › Musea en Monumenten › Spaanse gastronomie › Natuurparken en Kuuroorden in Spanje en nog veel meer  spannende activiteiten over Spanje

Beleef het authentieke Spanje -  Zoek je overnachtingen in Spanje of een goedkoop reisaanbod voor Spanje? Wil je weten wanneer zijn de feestdagen of wanneer begint de schoolvakantie in Spanje? Dan vind je hier goede vakantietips voor Spanje en de regio's en/of de provincies van Spanje.  Wat zijn de beste Spaanse Costa's of de mooiste Spaanse eilanden, Veel toeristische informatie over Spanje en nog heel veel meer. Beleef, Ontdek en Geniet van het het originele Spanje!

 

Ontdek dit zonovergoten land en beleef het echte Spanje en zijn ongelooflijke schoonheid, geniet van dit prachtige land en zijn Spaanse levensstijl. Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water

November 2019

BlaBlaCar en carsharing in Spanje

Wil je van stad A naar stad B reizen in een auto dan bestaat de mogelijkheid in Spanje maar ook in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland gebruik te maken van BlaBlaCar carpool of carsharing dienst. Via de  website blablacar.nl kun je zomaar goedkoop van bijvoorbeeld Amsterdam naar Valencia reizen.

Lees meer »

De betovering van VALENCIA met Kerst

Wandelen door het behaaglijke intieme sfeervolle verlichte oude centrum en zijn leuke winkelstraten op elke hoek van de straten staan stalletjes met geroosterde kastanjes. Valencia met kerst betekend de reuk van geroosterde kastanjes. Ga de prachtige  Beléns, oftewel kerststallen bewonderen, en zie de levensgrote beelden van Jozef, Maria en het kindeke Jezus.

Lees meer »

Veranillo de San Martín - Sint-Maarten

Elf november is de naamdag van Martinus van Tours en wordt ook wel Sint-Martinus, Sinte-Marten, Sinter Merte of Sinte-Mette en in Spanje San Martín genoemd. In Spanje spreekt man van  “veranillo de San Martín” ofwel nazomer van Sint-Maarten.

Lees meer »

Black Friday & Cyber Monday

Black Friday wat in het Nederlands betekend zwarte vrijdag is in Amerika beter gezegd de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Op deze vrijdag hebben vele werknemers vrij. Nu denk je Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday hoe gaat dat allemaal precies, Thanksgiving is een Amerikaanse feestdag die in Nederland en België niet gevierd wordt.

Lees meer »

Wat is jouw favoriete Spaanse koffie

Spanje is een land waar graag en veel koffie gedronken wordt zowel in een bar als op het terras. Dat begint al gelijk s'morgens voor dat ze naar het werk gaan even vlug een bakkie doen en dat gaat zo eigenlijk de hele dag door. Als je wel eens op vakantie bent geweest in Spanje ken je de vele variaties zoals: Café, Café con leche corto de café y largo de leche, descafeinada de sobre en nog vele andere variaties.

Lees meer »
Oktober 2019

De Spaanse kerstloterij 'El Gordo'

De Spaanse El Gordo is een speciale, jaarlijks terugkerende kersttrekking van een grote  kerstloterij die plaats vindt op 22 december van de Lotería Nacional, de Nationale Loterij van Spanje. Deze kerstloterij in Spanje wordt ook wel de El Gordo genoemd omdat er meer als 2 miljard euro wordt uitgekeerd. Deze kerstloterij, El Gordo genoemd, betekent ook zoiets als de Dikke, Vette.

Lees meer »

Draag rode lingerie met oud en nieuw dat brengt geluk!

Leuke rode sexy bh’s en slipjes vol met kant en roesjes, bijna niets verhullende nachthemdjes, jarretels, boxershorts met een schelmse kerstman. Pikante strings in een leuke cadeau-verpakking. Wie oud en nieuw rode lingerie draagt, heeft het hele jaar geluk, zo geloven de Spanjaarden

Lees meer »

Handige Spaanse woordenlijst voor de Kersttijd

Het wordt weer gezellig in Spanje de adventstijd met Kerstmis als hoogtepunt daarna oud en nieuwjaar en hier in Spanje wordt nog eens drie koningen gevierd.  Maar versta je en begrijp je alles wat zo tijdens de Kerst en jaarwisseling in Spanje om je heen gebeurd? Dan is het misschien wel makkelijk als je een paar Spaanse woorden kent over deze feestdagen.

Lees meer »

De kampeertrends voor volgend jaar

Kamperen is en blijft toch een van de geliefdste vakanties voor de Belgen maar vooral voor de Nederlanders. Al hoewel kamperen eigenlijk in de basis al tientallen jaren hetzelfde is. Dat betekend: met een tent of caravan naar een camping, toch zijn er elk jaar wel weer nieuwe trends te zien.

Lees meer »

Spanje heeft alles voor een uitstekende vakantie

Eigenlijk heeft Spanje alles, gastronomie, stranden, bergen, zon, sneeuw, monumenten … maar ook van  hele luxe hotels tot een eenvoudige camping, van prachtige steden of kleine pittoreske dorpjes… Spanje biedt de bezoeker of vakantieganger eigenlijk alles.

Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd, in ons buurland België ook vaak zomeruur genoemd, is de tijd die tijdens de zomermaanden wordt aangehouden door de klok een uurtje naar voren te zetten, dus de klok loopt eigenlijk een uur op onze standaardtijd voor (die tegenwoordig ook wel wintertijd genoemd wordt).

Lees meer »

Wintertijd

Elk jaar weer gaat op de laatste zondag van oktober de wintertijd in. Dat betekend einde van de zomertijd. En zoals de meeste weten gaat bij de wintertijd de klok in de nacht van zaterdag op zondag van 3 uur 's nachts naar 2 uur 's nachts, dus voor alle duidelijkheid de klok wordt een uur achteruit gezet. Dit jaar gaat de wintertijd in op 27 oktober 2019; daarmee eindigt de 31 weken durende zomertijd die op zondag 31 maart begon.

Lees meer »

Thuiskomen na vakantie? Helemaal niet zo erg!

Wij waren 3 weekjes naar Gran Canaria, nu zullen velen zeggen wat moet je daar nou? Ja, het klopt het is een enorm groot toeristen gebied en zeker Playa del Inglés en juist daar waren we.  Wij , mijn vrouw en  ik waren hier jaren geleden om iets heel leuks te vieren en nu, 76 en 75 jaar oud hadden we weer een grond, na een vervelende periode, was er toch weer iets heel leuks om te vieren. Het gaat weer een beetje met ons, in ieder geval we weten er goed mee om te gaan.

Lees meer »
September 2019

Hulpmiddel bij het bezoek van een Spaanse bar zonder internationale gerechtenkaart

Hulpmiddel bij het bezoek van een Spaanse bar zonder internationale gerechtenkaart. Als je in Spanje een Bar c.q. een Café bezoekt, buiten de toeristische gebieden, zul je geen menukaart voorvinden in verschillende talen maar zul je terecht moeten vinden in het Spaans, Catalaans, Valenciaans of Galicisch en daar is het een beetje moeilijker als je de betreffende taal niet spreekt. Daarom hier een klein overzicht van de meest bekende en populaire gerechten in een typisch Spaanse bar, met tekst, uitleg en de Spaanse benamingen.

Lees meer »

Populaire plaatsen en gebieden om te overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje - In Spanje wordt het overwinteren van Noord Europeeër steeds populairder, en vakantieland Spanje heeft ook heel veel te bieden vanaf cultuur, stranden, gastronomie, prachtige steden, mooie monumenten, gastronomie en het belangrijkste heerlijke temperaturen ... zelfs in de wintermaanden

Lees meer »

Spaanse Torrefacto koffie

Spaanse Torrefacto koffie - Ken je het verhaal van de torrefacto koffie in Spanje? Torrefacto koffie is enorm geliefd in Spanje maar wat is torrefacto kofie? Bij Torrefacto koffie wordt tijdens het roosteren suiker toegevoegd.

Lees meer »

Verrassend Sevilla

Laat je verrassen bij je bezoek aan deze authentieke, Zuid-Spaanse stad Sevilla. Mijn eerste kennismaking met Spanje was toen ik een voor een langere tijd in Sevilla was. Toen kwam ik er ook achter dat Sevilla als hoofdstad van Andalusië meer heeft te bieden.

Lees meer »

De stad Alicante in vogelvlucht

Bekijk de stad Alicante in vogelvlucht - De stad Alicante heeft vele hoogtepunten gekend, zowel figuurlijk als letterlijk gezien. Bekijk de stad Alicante en zijn omgeving zoals de oude veroveraars dat deden: vanaf grote hoogte.

Lees meer »

Spaanse olijfolie

De Spaanse olijfolie is een heel gezond product - Olijfolie is een veelomvattende olie, dan je kunt ermee bakken en braden, maar een goede olijfolie is ook prima geschikt voor pasta, salade, en koude sauzen.

Lees meer »

Het Spaanse Ibérico varken - Pata Negra ham

Pata Negra ham van het Spaanse Ibérico varken, in het Nederlands het Spaanse Zwarte Varken. Pata Negra is wel een van de beste en lekkerste rauwe ham soorten die er zijn. Pata negra ("zwarte poot") . Deze ham wordt hoofdzakelijk in Zuidwestelijk van Spanje,  geproduceerd. Deze varkens leven dus in de regio's Extremadura, Andalucia, Castilla La Mancha en Castilla Y Leon.

Lees meer »

Ken jij de ongeschreven vliegtuigregels?

Ken jij de ongeschreven vliegtuigregels? Je kent ze vast deze ongeschreven gedragsregels maar houd jij je er ook aan? Laten we er eens  een aantal voor je op een rijtje zetten, en we zijn ook wel benieuwd aan hoeveel van deze vliegreis missers jij je schuldig maakt.

Lees meer »

Marihuana en cannabis gebruik in Spanje

Marihuana gebruik in Spanje is best een gevoelig onderwerp. Hier heb je te maken met een juridische limbo, waarin tot nu toe het Spaanse wetboek (art. 368) van strafrecht de verkoop van cannabis verbiedt, maar het gebruik ervan door de autoriteiten in Spanje wordt toegestaan.

Lees meer »

Monasterio de Piedra in Nuévalos, Zaragoza

Dit fantastische natuurpark, Monasterio de Piedra in Nuévalos ligt in de provincie Zaragoza - Dit prachtige natuur- en waterspektakel en het Monasterio de Piedra (klooster) is echt een bezoek waard en de wandelroute moet elke echte natuur- en wandelliefhebber als je hier in de buurt komt eens afleggen.

Lees meer »
Augustus 2019

De Spaanse of rode peper

Deze pepers zijn afkomstig van de plant Capsicum uit de nachtschadefamilie, Solanaceae, waartoe ook bekende nutsgewassen als de aardappel, de antruwa, de aubergine, de paprika en de tomaat vallen. De Spaanse of rode peper komt origineel uit Midden- en Zuid-Amerika.

Lees meer »

Spaanse Vegetarische gerechten

Spaanse Vegetarische gerechten - Wat moet je nu eten in Spanje als je vegetarisch bent? Dan de Spanjaarden die zijn gek op vlees, worst, ham, vis en zeevruchten, wat kun je dan eten in het vakantieland Spanje.

Lees meer »

Spaanse afkortingen

Je ziet ze overal deze Spaanse afkortingen en het worden er steeds meer, soms weten de Spanjaarden zelf niet wat een bepaalde afkortingen betekent. 

Lees meer »

Spaanse Bijgeloof & Tradities

Spaanse Bijgeloof & Tradities - In het Spaans Supersticion, maar hoe is bijgeloof ontstaanmaar of wat is bijgeloof eigenlijk?  Bijgeloof of volksgeloof is een andere naam ervoor of afwijkende religiositeit klinkt misschien wel beter. Het betekent eigenlijk dat er iets gebeurd door bovennatuurlijke krachten of machten. Door dat je bepaalde handelingen gaat uitvoeren kan men deze speciale krachten neutraliseren, oproepen of bijsturen.

Lees meer »

Spaanse pepers

SPAANSE PEPERS  - Waaraan heeft de Spaanse peper zijn naam te danken alhoewel hij niet uit het land Spanje komt. Waaraan heeft hij het voorvoegsel Spanje dan aan te danken?

Lees meer »

Spaans benauwd

Spaans betekende in vroegere tijden niet alleen ‘uit Spanje’, maar had ook de betekenis zoiets als ‘hard, wreed, woest, barbaars’. 

Lees meer »