DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE SPAANSE  autonome regio navarra

Informatie: Reisimpressies van de Regio Navarra is zowel een autonome regio als een provincie


Informatie: Navarra » met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar de regio Navarra . Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de Spaanse regio Navarra voor je verzameld. De Spaanse Regio Navarra in het Spaans: Navarra, Baskisch: Nafarroa; officieel heet deze Spaanse Regio: Comunidad Foral de Navarra of ook wel Forale Gemeenschap Navarra genoemd). De Spaanse Regio Navarra  ligt in het noorden van Spanje en oostelijk van het Baskenland, zuidelijk van Frankrijk, noordelijk van de regio La Rioja en westelijk van de regio Aragón. De Regio Navarra is zowel een autonome regio als een Spaanse provincie en niet verder onderverdeeld in provincies.


DE REGIO Navarra

We stellen enkele redenen voor om Navarra te ontdekken: Land van tradities, lekker eten, de vier seizoenen, feestelijke sfeer, History Trails, ...

Land van tradities

Bedevaarten, bedevaarten zoals de Javierada, de dag van de almadía, akelarres van heksen, Sanfermines, jacht en carnavals, zijn de belangrijkste tradities die in Navarra worden geleefd.


Booking.com

Goede tafel

Navarra behoudt de culinaire traditie die wordt gevoed door de producten die worden geleverd door het gevarieerde landschap en die eten tot een sociaal evenement maakt. De rode, rosé en witte wijnen, de spiesjes, de lekkernijen van de tuin en de zelfgemaakte desserts wachten op je.De vier seizoenen

Het Koninkrijk Navarra biedt meerdere attracties in elk seizoen: Lente: de groene dooi. Zomer: feesttijd. Herfst: Navarra in oker. Winter: op maagdelijke sneeuw stappen.

 

Feestsfeer

De belangrijkste van allemaal speelt zich af in Pamplona. Met de chupinazo van 6 juli beginnen de Sanfermines en zijn de straten gevuld met een gevoel van broederschap midden in het feest en vreugde. De noordelijke festiviteiten vullen de straten met hun dansen en landelijke sporttentoonstellingen in tegenstelling tot de zuidelijke festiviteiten, waar vaarzen de hoofdrolspelers zijn.

 

Paden van de geschiedenis

De wegen creëren geschiedenis en bevorderen tradities, en in het Koninkrijk Navarra valt de Camino de Santiago op, die een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de gebruiken en het erfgoed ervan. Andere wegen met eeuwen traditie zijn de Romeinse wegen en de valleien; Navarra biedt ook een veelvoud aan kleine en grote paden.

 

Authentieke mensen

In architectuur, tradities, dansen en landelijke sporten zul je de manier van zijn en leven van de Navarrese waarnemen: van de gesloten valleien van het noorden, die het nobele en vriendelijke karakter van de mensen van de gehuchten hebben geschetst, naar het zuiden, waar de zon aanwezig is en de straat wordt geleefd.Land van diversiteit

Strelen het steile groene silhouet van de Pyreneeën en observeer hoe het golvend is en kracht verliest als het de Ribera nadert. Hij voelt de geur van traditie die de Jacobijnse Route doorgeeft, van de legendarische Roncesvalles tot de stad Viana. Geniet van de kleuren van het feest: wit en rood vallen de Sanfermines en de zomervieringen binnen. Verlies de gevarieerde gastronomie van voortreffelijk vlees en smakelijke groenten uit de Ribera-tuin niet uit het oog, vergezeld van de uitstekende wijnen van de regio.

Bron: Spain.info


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE REGIO NAVARRA?