De mooiste bezienswaardigheden van de  andalusische provincie Málaga

Informatie » Andalusië » provincie Málaga » mooiste bezienswaardigheden van Málaga


Informatie en hints van de provincie Málaga met de mooiste bezienswaardigheden van Málaga. De provincie Málaga is vernoemd naar de dynamische stad Málaga. De provincie ligt in het Zuiden van Spanje, aan de bekende en beroemde Spaanse Costa del Sol en grenst aan de provincies Cádiz, Sevilla, Córdoba, Granada en de Middellandse zee en heeft als hoofdstad de gelijknamige stad Málaga.

DE PROVINCIE MÁLAGA

Klimaat en bevolking

De provincie heeft meer dan 1,3 miljoen inwoners waarvan 40% in de hoofdstad, Malaga wonen. Er heerst een warm middellands zeeklimaat. Winters zijn er kort en zacht, en zomers warm en droog. In het Oosten van de kust is er een sub-tropisch klimaat.


Booking.com

In de provincie Malaga vindt de bezoeker een samenvloeiing van Andalusische cultuur, prachtige landschappen, zonneschijn en eindeloze stranden. De grootste industrie is het toerisme, vooral aan de Costa del Sol, waarvan haar badplaatsen jaarlijks miljoenen bezoekers aantrekt.

 

Natuurlijke parken & witte stranden

Naast de stranden biedt deze provincie verschillende natuurlijke parken en een groot aantal witte dorpen om te bezoeken.


DE PROVINCIE MÁLAGA

Bekende badplaatsen

De meest bekende badplaatsen aan de Costa del Sol zijn Marbella, Puerto Banus, Mijas, Estepona, Fuengirola en Benalmadena. Maar deze bieden niet enkel zon, zee en strand – toeristen vinden er ook allerlei diensten en attracties.Golf plaatsen

Dit deel van Spanje is een paradijs voor golfliefhebbers. Het zachte klimaat het hele jaar door en de verscheidenheid aan golfbanen maakt Malaga een ware must voor iedere golfspeler.Cultuur & Malaga stad

Als het op cultuur en geschiedenis aankomt heeft Malaga veel te bieden. In de stad zijn er vele musea en monumenten met rijk cultureel en muzikaal erfgoed. Daar bovenop worden er het hele jaar door verschillende festivals gehouden.

Wat ook uw interesse is: natuur, cultuur, fauna en flora, sport of rusten in de zon – Malaga heeft het allemaal. WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN IN DE PROVINCIE MALAGA