DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE Spaanse  PROVINCIE Barcelona

Regio Cataluña » provincie Barcelona » met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Cataluña » de provincie Barcelona met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar de provincie Barcelona. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de provincie Barcelona voor je verzameld. Deze Spaanse provincie ligt in het noordoosten van het land, in de autonome gemeenschap Catalonië . Het grenst in het zuidwesten aan de provincie Tarragona en in het noordwesten aan die van Lérida ; Gerona in het noordoosten en de Middellandse Zee in het zuidoosten. De provincie Barcelona heeft rond 5 miljoen inwoners, het is op een na de dicht bevolkte provincie van het land is, alleen de provincie Madrid heeft meer inwoners. De hoofdstad is Barcelona , ​​waar bijna 29% van de bevolking van de provincie woont. 


Provincie Barcelona

Hoofdstad van Barcelona

De op een na grootste en meest kosmopolitische stad van Spanje en een van de drukste havens in de Middellandse Zee. en zeker in Spanje de meest kosmopolitische stad en een stad aan de Middellandse Zee. Barcelona biedt het beste van de drukste havens. Barcelona biedt het beste van twee werelden, de stad stijgt zachtjes vanaf de kust door de stad naar een reeks beboste heuvels. Het is perfect voor wie de stad wil combineren met relaxen op het strand.

De stad staat bekend om het baanbrekende pad voor kunstenaars, architectuur en de avant-garde en overschaduwt vele anderen vanwege haar creativiteit en visie op de toekomst. Denk aan Picasso, Gaudí, Ferran Adrià. Barcelona verrast, je weet nooit zo goed wat je om de volgende hoek aantreft.


Booking.com

Het herbergt een grote reeks werken van de kunstenaar Antoni Gaudí , die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Het Palau de la Música Catalana en het Hospital de Sant Pau, eveneens in Barcelona, ​​kennen hetzelfde onderscheid. De kust behoort tot de Middellandse Zee en de provincie heeft ook tal van bestemmingen met een enorme toeristische trekpleister, zoals Sitges, Castelldefels, Sant Pol de Mar, Calella of Arenys de Mar. Daarnaast zijn er ook belangrijke steden zoals Vic, Manresa, Granollers, Sabadell of Terrassa . IDe belangrijkste rivier is de Llobregat, die zijn oorsprong vindt in de gemeente Castellar de Nuch in Barcelona , ​​in het Cadí-gebergte op een hoogte van 1.259 m boven zeeniveau.

Het heeft een lengte van 175 km en mondt uit in de Middellandse Zee en tijdens zijn reis monden verschillende zijrivieren zoals de Cardener en de Noya , beide op de rechteroever.

Andere belangrijke rivieren zijn de Tordera, die van Montseny loopt tot ook in de Middellandse Zee; de Besós, met zijrivieren zoals de Ripoll ; de Foix en de Sec .

Geschiedenis

Barcelona heeft een indrukwekkende geschiedenis waarvan de oorsprong in de eerste plaats teruggaat tot de Romeinen. De stad Barcelona heeft een rijk cultureel en artistiek erfgoed, dat vermengd is met zijn avant-gardistische kant.

Er zijn ook veel steden en dorpen van historisch en artistiek belang in de provincie Barcelona. Veel van deze plekken dienden als inspiratiebron voor kunstenaars als Miró
en Picasso.

De provincie Barcelona heeft net als de rest van Catalonië een eigen officiële taal, het Catalaans, hoewel de meeste inwoners van Barcelona ook Spaans (Castiliaans) spreken.


Provincie Barcelona

Barcelona herbergt vier natuurparken

Cadí Moixeró, Montserrat, Sant Llorenç del Mun i Serra l'Obac en Montseny. Het heeft ook het natuurreservaat Llobregat Delta.

Ze zijn allemaal verschillend qua terrein, landschap en ecologisch belang. Het natuurpark Montseny is een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid met bergen, valleien, eiken- en dennenbossen en de rivieren die er doorheen stromen. Sant Liorenc del Munt i l'Obac heeft ongeveer 200 soorten gewervelde dieren.

Het Montserrat Mountain National Park is een ecologische omgeving en een belangrijke culturele regio van Catalonië. De berg Montserrat domineert het landschap. Hier kunt u het beroemde klooster bezoeken, vol geschiedenis en
intriges.

Het Cadí-Moixeró Nationaal Park ligt tussen de provincies Girona, Lleida en Barcelona en heeft een berglandschap, waarvan de flora en fauna zijn aangepast aan het leven op grotere hoogte.

 

Kust van Barcelona

De provincie Barcelona herbergt een reeks kusten. inclusief de Costa de Ponent (of Costa del Garraf), waar de bergen van Garraf de zee ontmoeten. In deze regio kunt u het kustgebied van Castelldelfels bezoeken, met zijn
kasteel en uitgestrekte zandstranden.

De stad Sitges is een van de meest bezochte toeristische gebieden in Catalonië en staat bekend om zijn filmfestival, het carnaval dat in februari wordt gehouden en omdat het de homohoofdstad van Catalonië is. Sitges is een prachtige stad, die plezier en frivoliteit combineert met enkele belangrijke culturele bezienswaardigheden.

De Costa del Levante of Costa de Maresme ligt aan de andere kant van de stad Barcelona, ​​die zich uitstrekt van Montgat tot aan de rivier de Tordera. Hier vindt u prachtige kustbestemmingen en steden om te verkennen, in de puurste Catalaanse culturele stijl. Enkele bezienswaardigheden zijn: Arenys de Mar, Calella, Palafolls, Canet, San Pol de Mar en Palafolls.Binnenland van Barcelona

Rondom de provincie Barcelona liggen veel steden die een bezoek waard zijn, waaronder de stad Vic, gelegen ten westen van het Sau-stuwmeer, Vic verrast ons met zijn prachtige kathedraal.

Twee prachtige steden die bezocht moeten worden zijn Villafranca del Penedés en Sant Sadurní d'Anoia, die beide wijn produceren in de regio en genieten van een rijk cultureel erfgoed en tal van bezienswaardigheden. Sant Sadurni d'Anoia is de belangrijkste producent van cava in Spanje, het equivalent van Franse champagne.

Het kleine stadje Manresa, met zijn kasteel bovenop een heuvel en een belangrijke verplichte stop in het binnenland van Barcelona. Het meest karakteristieke is de opmerkelijke Zoutberg, waarvan de oorsprong meer dan 65 miljoen jaar teruggaat.


Gastronomie Barcelona

Gastronomie is de afgelopen jaren een van de belangrijkste punten voor de Catalaanse economie geworden, met enkele van de beste restaurants ter wereld en de beste chef-koks, zoals Ferran Adrià, Santi Santamaría, Fermí Puig, Carles Gaig, Carme Ruscalla of Sergi Arola, allemaal geboren en werkzaam in de regio.

De keuken is een dynamische mix van traditionele en moderne gerechten, met invloeden uit verschillende culturen die
door de eeuwen heen in de stad hebben gewoond of de stad hebben veroverd, zoals Italiaanse, Franse, Griekse, Provençaalse, Arabische en Joodse invloeden.Klimaat

In overeenstemming met haar geografische diversiteit kent de provincie Barcelona talrijke klimaten en microklimaten, afhankelijk van de hoogte en de nabijheid van de zee. Over het algemeen geniet het gebied van een gematigd mediterraan klimaat, gekenmerkt door hete, droge zomers en milde winters.

 

 Wat gaan we ondernemen in het Baskenland?