DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE SPAANSE  BADPLAATS BENIDORM

Informatie » regio Valencia » Provincie Alicante » Costa Blanca » De Badplaats  Benidorm met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Informatie en hints van de badplaats Benidorm aan de Costa Blanca met de mooiste bezienswaardigheden van Benidorm. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de badplaats Benidorm voor je verzameld. De Spaanse badplaats Benidorm, is gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante en ligt ongeveer 40 kilometer van de stad Alicante! Benidorm, dit voormalige vissersdorp is uitgegroeid tot één van de beroemdste badplaatsen in Europa. De stad Benidorm staat garant voor een geweldige vakantie met veel strandplezier.


benidorm - Costa Blanca

Deze badplaats ligt aan de Costa Blanca in de provincie Alicante wat weer een deel is van de autonome regio Valencia. Benidorm was vroeger een vissersdorp zonder haven de boten werden gewoon op het strand getrokken. In de jaren vijftig begon de ontwikkeling tot toeristen- en badplaats Benidorm. Nu is het een van de bekendste badplaatsen in Europa. In het historisch centrum van Benidorm vind je leuke en mooie oude straatjes die je een indruk weergeven van hoe Benidorm er uitgezien moet hebben toen het nog een vissersplaatsje was.

 

De Badplaats Benidorm

Het historisch centrum van deze badplaats ligt op een kaap dit is gelijktijdig de scheiding van de twee grootste stranden. Deze twee stranden heten playa Levante ("nieuwe" Benidorm) en playa Poniente     ( "oude" Benidorm). Het oude centrum is het oude vissersdorp. De badplaats Benidorm heeft nog een kleiner strand, en wel playa Mal Pas.


Booking.com

Benidorm vooral bekend als overwinter plaats voor ouderen 

Omdat er genoeg te doen is, de zon er bijna altijd schijnt en er veel te zien is in de omgeving is dit voor veel Nederlanders een geliefde vakantieplek. De stad wordt zelfs ook wel het Miami van Europa genoemd. Het is er zeer toeristisch, vrij modern en het strand staat centraal voor deze zonovergoten bestemming.

 

Wat zijn nu de mooiste plekjes in  Benidorm?De Geschiedenis Benidorm

Geschiedenis van het voormalige vissersdorp Benidorm gaat terug naar ongeveer 3000 jaar voor Chr. Een tijdje later kwamen de Carthagenen en en toen die weer verdreven waren bleven de Romeinen hier tijdje in dit gebied. Maar In de achtste eeuw na Chr. veroverden de Moren een groot deel van tegenwoordige Spanje. Hierbij hoorde ook dat we tegenwoordig Costa Blanca noemen in handen van de islamitische Moren. Zij zijn het ook die verantwoordelijk zijn voor de stichting van Benidorm en hieraan heeft Benidorm dus ook zijn naam te danken. Wanneer dat precies gebeurde is niet bekend. In de eerste helft van de dertiende eeuw verlieten de Moren dit deel van Spanje, en in de loop der jaren werdt Benidorm een klein vissersdorpje. In 1325 kreeg Benidorm stadsrechten van Carta Pobla. Benidorm werdt jarenlange lastig gevallen door piraten waardoor steeds meer inwoners van Benidorm ontvluchtten. In de loop van de zeventiende eeuw nam het inwoneraantal weer toe, door de bouw van het kasteel werdt de plaats een stuk veiliger.Toen kwamen 1812 de Fransen, die na de onafhankelijkheidsoorlog die de Fransen verloren begon er eindelijk weer een goede periode aan. Waar bij de visserij in de loop der jaren uitgroeide tot een van de belangrijkste inkomsten bronnen. In 1885 opende de eerste toeristische accommodatie haar deuren: Hostal La Mayora. Tot midden van de twintigste eeuw was de visserij de belangrijkste inkomstenbron van het vissersdorpje Benidorm .

 

Tot 1956, toen de toenmalige burgemeester van Benidorm, Pedro Zaragoza Orts toestemming kreeg om van  ‘Benidorm: de verticale stad’ te mogen bouwen . Dit was het startsein voor de ontwikkeling van het vissersdorpje Benidorm tot een van de grootste Eurpesche toeristische badplaatsen uit te groeien waarbij hoogbouw de dominante bouwvorm zou worden. In 1967 werdt Airport Alicante geopend. Vanaf dat moment was het hek van de dam Benidorm groeide uit tot één van de topbestemmingen in Europa.Het Bekende en mooie Plaza del Castillo

Het oude historisch gedeelte van Benidorm ligt op een kaap dat de twee prachtige stranden, Playa de Poniente (oude Benidorm) en Playa Levante (nieuwe Benidorm) van elkaar scheidt. Hier  vind je het Plaza del Castillo, ook wel het Mirador del Castillo genoemd dit is misschien wel mooiste plekje van Benidorm. Van hieruit heb je een adembenemend uitzicht over de twee stranden en de Middellandse zee.

Ook kun je hier het naast gelegen kerk Iglesia de San Jaime bezoeken. Het witte gebouwtje met het blauwe dak is zeer fotogeniek!

Waar nu het Plaza del Castillo bevindt heeft vroeger hier een fort gestaan, maar na dat het vernietigt was en nooit meer werd herstelt heeft man in de loop van de negentiende eeuw op de restanten een stadsplein gebouwd.

Op Plaza del Castillo troffen zich de vissersvrouwen om met elkaar in het gesprek te gaan of uit te kijken naar de thuiskomt van hun mannen.

Tegenwoordig komen er de toeristen en natuurlijk de plaatselijke bevolking om van het prachtige uitzicht te genieten.

Het is een heerlijke plek om even buiten het drukke centrum te kunnen vertoeven. De mooie witte balustrades en blauwe mozaïek details zorgen samen met de azuurblauwe zee voor die fantastische mediterraanse sfeertje.

Gran Bali

Een hypermodern stukje architectuur die boven alles uitsteekt! Het Gran Bali hotel is niet te missen en is het hoogste hotel van Spanje. De toren is maar liefst 186 meter hoog. Tot 2006 was dit ook het hoogste gebouw van Spanje totdat de wolkenkrabbers in de Madrileense hoofdstad het inhaalden. Het hotel ontworpen door de Spaanse architect Antonio Escario, heeft 776 kamers en 18 liften. Deze luxe 4-sterren toren past helemaal in het plaatje van de drukbezochte vakantiebestemming Benidorm. Bezienswaardigheden als deze zijn natuurlijk uniek en een kijkje naar het uitzicht vanaf the rooftop is zeker de moeite waard.Benidorm en zijn omgeving

Benidorm is omringd door authentiek en pittoreske dorpjes deze  dorpjes en stadjes zijn zeker een bezoek waard zoals: Altea, Calpe, Villajoyosa en Guadalest ook de steden Alicante en Valencia lenen zich voor een leuk dagtripje.

 

Villajoyosa

Een aantal kilometer net buiten de stad vind je het authentieke dorpje Villajoyosa. Eigenlijk het tegenovergestelde van het zogenaamde Europese Miami. Je vindt hier een historisch centrum met allemaal gekleurde vissershuisjes en het kasteel van Villajoyosa. Ook de geur van chocolade komt je hier tegemoet. In de 18e eeuw begon hier de import van de cacaoplant uit Ecuador en Venezuela. De ‘Valor’ chocolade is tegenwoordig wereldwijd te koop. Probeer hier zeker ook de Spaanse specialiteit ‘Churros con chocolate’ om deze wereldberoemde chocola zelf te proeven. Tip: Fiets mee met de Benidorm fietstour en ontvlucht voor een paar uurtjes het drukke en toeristische vakantieoord. Een geweldig mooie route langs prachtige andere Benidorm bezienswaardigheden. Een lokale gids neemt je mee langs sinaasappel- en citroenplantages en onder andere naar Villajoyosa!Met een boot naar het ‘Pauweneiland’

Voor de kust van Benidorm Isla de Benidorm, ook wel Pauwen eiland genoemd. Man beweert dat dit eiland is ontstaan uit een groot stuk rots,  dat ontbreekt zoals je kunt zien boven aan de top van de berg Puig Campana.

Op een van zijn  oorlogstochten met Karel de Grote zou de stoutmoedige Roland met zijn zwaard een stuk uit de rots gehouwen hebben, dat van de berghelling naar beneden gleed zo de zee in en zo is dit eilandje ontstaan.

Vanuit de haven vertrekken er elk uur boten naar dit eiland Pauwen eiland. En zo’n boottocht is zeker de moeite waard! Je kunt de skyline van Benidorm eens zien vanaf het water én zien hoe de onderwater wereld eruit ziet dan wanneer je  naar binnen gaat, kun je de vissen die onder je zwemmen bewonderen.WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN BENIDORM?