bezienswaardigheden VAN De ooievaars stad Cáceres

Informatie Gemeente Cáceres » Provincie Cáceres » Extremadura » Spanje »  Bezienswaardigheden


Unieke Informatie en hints van de stad Cáceres.

Unieke Informatie en hints van de betoverende bezienswaardigheden van Cáceres. Wat kun je ondernemen in Cáceres? De stad Cáceres is een gemeente in de regio Extremadura en is gelijktijdig de hoofdstad van de provincie Cáceres.


De stad Cáceres Beleef Spanje

De historische stad Cáceres

Van Cordoba willen wij naar Portugal om Porto te gaan bezoeken aangezien wij de afstand te groot vinden willen wij eerst Cáceres nog gaan bezoeken dat ongeveer op halve afstand ligt. Cáceres vooral bekend door zijn vele, vele ooievaars en natuurlijk ook omdat de stad in 1985 door de Unesco op de lijst van werelderfgoed werd geplaatst. 


Booking.com

Een hele mooie stad om te bezichtigen met een geheel ommuurd stadscentrum en veel middeleeuwse architectuur (o.a. Arco de la Estrell, Toren van Bujaco, Palacio Episcopal). De stad is niet al te groot en alles ligt direct in het centrum. Cáceres is een gemeente in de Spaanse provincie Cáceres in de regio Extremadura met een oppervlakte van 1750 km2. Cáceres telt ongeveer 90.000 inwoners. Cáceres is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het mooiste gedeelte van de stad bevindt zich in de oude stadswijk. De stad werd in 1985 zelfs door de Unesco op de lijst van werelderfgoed geplaatst.

 

Weer en klimaat van Cáceres

De stad Cáceres heeft ondanks dat het in het binnenland van Spanje ligt een maritiem klimaat dat onder  invloed van zowel de Atlantische oceaan als de Middellandse Zee ligt. Alleen is deze invloed een stuk minder sterk dan de gebieden die direct aan de kust liggen. De zomermaanden zijn hier heet met gemiddelde temperaturen rond de vijfendertig graden Celsius. In de wintermaanden kan het aardig afkoelen en heb je zelfs kans op nachtvorst.

 

De Geschiedenis van de Cáceres 

Cáceres is sinds de oudheid een middelpunt geweest van vele rassen en culturen. De oudste muurschilderingen die zijn gevonden zijn meer dan 30.000 jaar oud en bevinden zich in de grotten van Maltravieso. De eerste nederzetting was Romeins genaamd Norbensis Caesarina gesticht door Lucio Cornelio Balbo en dateert uit 25 v.Chr. Wat rest van deze nederzetting is een stadspoort genaamd “Arco del Cristo” of “Puerta del Rio”. Na de val van de Romeinse bezetting is verder weinig bekend wegens gebrek aan informatie. Vanaf de 8e eeuw vinden er gevechten plaats tussen de Moren en christenen en in 1169 herovert Ferdinand II van León Cáceres uit handen van de Moren. In 1170 wordt er een ridderorde opgericht (Los Fratres de Cáceres) met als doel de stad te verdedigen.Cáceres is sinds de oudheid een middelpunt geweest van vele rassen en culturen. De oudste muurschilderingen die zijn gevonden zijn meer dan 30.000 jaar oud en bevinden zich in de grotten van Maltravieso. De eerste nederzetting was Romeins genaamd Norbensis Caesarina gesticht door Lucio Cornelio Balbo en dateert uit 25 v.Chr. Wat rest van deze nederzetting is een stadspoort genaamd “Arco del Cristo” of “Puerta del Rio”. Na de val van de Romeinse bezetting is verder weinig bekend wegens gebrek aan informatie. Vanaf de 8e eeuw vinden er gevechten plaats tussen de Moren en christenen en in 1169 herovert Ferdinand II van León Cáceres uit handen van de Moren. In 1170 wordt er een ridderorde opgericht (Los Fratres de Cáceres) met als doel de stad te verdedigen.


 Provincie Cáceres

Nadat Alfons IX van León Cáceres in 1227 had veroverd, kwam de stad als handelsgebied tot bloei en gingen koop- en later edellieden zich er vestigen. Ze staken elkaar de loef af met landhuizen en paleizen met wachttorens, waarvan de meeste in 1476 op last van het koningspaar Isabella en Ferdinand werden afgebroken om de voortdurende strijd om de macht een halt toe te roepen. De huidige, rustige renaissancestad dateert uit de 15e en 16e eeuw. Na die tijd trad het economisch verval in. Cáceres bleef de oorlogen van de 19e en 20e eeuw bespaard. Op het grote plein (Plaza Mayor) in het oude centrum kan men de trappen naar boven nemen. Na onder de poort door te zijn gegaan is men in het oude ommuurde gedeelte, een overblijfsel van een Romeinse stad, met zijn statige panden en romantische straatjes. Het eerste plein in deze oude Romeinse stad is het Plaza de Santa María. Hier staat ook de uit de 13e eeuw daterende kathedraal. Volgens historici werd ze gebouwd tussen 1169 en 1173 toen de stad enige tijd onder christelijk bestuur stond.


De stad Cáceres Beleef Spanje

Naast de kathedraal staat het Palacio Carvajal. Hier is tegenwoordig een informatiepunt gevestigd. Het gebouw heeft een ronde toren en dateert uit de 12e eeuw. Verderop liggen nog een aantal kerkjes, waaronder de Iglesia de San Francisco Javier. Ook staat hier de Casa de los Becerra. Een andere bezienswaardigheid is het Casa-Museo Guayasamín, gewijd aan de Ecuadoraanse kunstenaar Oswaldo Guayasamín.

 

Na de val van de Romeinse bezetting is verder weinig bekend wegens gebrek aan informatie. Vanaf de 7de eeuw vinden er gevechten plaats tussen de Moren en Christenen en in 1169 herovert Fernando II Cáceres uit handen van de Moren. In 1170 wordt er een ridderorde opgericht (Los Fratres de Cáceres) met als doel de stad te verdedigen.Op het grote plein (Plaza Mayor) in het oude centrum kun je de trappen naar boven nemen. Als je dan onder de poort doorgaat, ben je al in het oude ommuurde gedeelte, (overblijfsel van een Romeinse stad) met zijn statige panden en romantische straatjes. Het eerste plein in deze oude Romeinse stad is het Plaza de Santa María. Hier staat ook de uit de 13e eeuw daterende kathedraal. Volgens historici werd ze gebouwd tussen 1169 en 1173 toen de stad enige tijd onder Christelijk bestuur stond.

 

De provincie Cáceres heeft een continentaal klimaat met hoge temperaturen in de zomer en milde winters. Het is een ongerept en heel dunbevolkt gebied met prachtige landschappen, bergen en fraaie natuurgebieden, zoals het natuurpark van Monfragüe of het groene dal van La Vera, beide liggend rond het stroomgebied van de rivieren de Taag en Tiétar. Het ommuurde oude gedeelte van de provinciehoofdstad Cáceres is een juweeltje van middeleeuwse architectuur. Maar ook steden als Trujillo, Plasencia en Guadalupe hebben veel te bieden. De Sierra de Gata en Las Hurdes zijn interessant vanwege de vele oude gewoonten.

Bron: Wikipedia


Wat gaan we ondernemen in Cáceres?